Loading...

Apple představil nový HomePod

20.01.2023 07:05

Apple představuje nový HomePod s průlomovým zvukem a inteligencí. Poskytuje neuvěřitelnou kvalitu zvuku, vylepšené funkce Siri a bezpečné prostředí chytré domácnosti.

Apple představuje nový HomePod s průlomovým zvukem a inteligencí. Poskytuje neuvěřitelnou kvalitu zvuku, vylepšené funkce Siri a bezpečné prostředí chytré domácnosti.

HomePod je nabitý inovacemi Apple, inteligencí Siri a funkcemi chytré domácnosti a zároveň přináší skutečně převratný zážitek z poslechu.

Společnost Apple 18.1. 2023 představila HomePod (2. generace), výkonný chytrý reproduktor, který nabízí špičkovou akustiku v nádherném ikonickém designu. HomePod je vybaven inovacemi Apple a inteligencí Siri a nabízí pokročilý výpočetní zvuk pro převratný zážitek z poslechu, včetně podpory pohlcujících skladeb Spatial Audio. Díky novým pohodlným způsobům správy každodenních úkolů a ovládání chytré domácnosti mohou nyní uživatelé vytvářet inteligentní domácí automatizace pomocí Siri, nechat se upozornit na alarm kouře nebo oxidu uhelnatého v domácnosti a kontrolovat teplotu a vlhkost v místnosti - to vše bez použití rukou.

Nový HomePod si můžete ode dneška objednat online a v aplikaci Apple Store, dostupný bude od pátku 3. února.

"Díky využití našich odborných znalostí a inovací v oblasti zvuku přináší nový HomePod bohaté, hluboké basy, přirozené střední pásmo a čisté, detailní výšky," řekl Greg Joswiak, senior viceprezident společnosti Apple pro celosvětový marketing. "Díky popularitě HomePodu mini jsme zaznamenali rostoucí zájem o ještě výkonnější akustiku dosažitelnou ve větším HomePodu. Jsme nadšeni, že můžeme zákazníkům po celém světě přinést novou generaci HomePodu."

Rafinovaný design

Díky bezešvé, akusticky průhledné síťovině a podsvícené dotykové ploše, která svítí od okraje k okraji, se nový HomePod může pochlubit krásným designem, který doplní každý prostor. HomePod je k dispozici v bílé a půlnoční barvě, nové barvě vyrobené ze 100% recyklované síťové tkaniny, s barevně sladěným tkaným napájecím kabelem.

HomePod má nádherný design s bezešvou, akusticky průhlednou síťovinou a podsvícenou dotykovou plochou.

Akustická síla

HomePod poskytuje neuvěřitelnou kvalitu zvuku s bohatými, hlubokými basy a ohromujícími vysokými frekvencemi. Na míru zkonstruovaný nízkofrekvenční reproduktor s vysokým výhybkovým poměrem, výkonný motor, který pohání membránu o pozoruhodné tloušťce 20 mm, vestavěný mikrofon s funkcí bass-EQ a soustava pěti výškových reproduktorů s tvarováním paprsku kolem základny - to vše společně přispívá k dosažení silného akustického zážitku. Čip S7 v kombinaci se softwarem a technologií snímání systému nabízí ještě pokročilejší výpočetní zvuk, který maximalizuje plný potenciál svého akustického systému pro převratný poslechový zážitek.

Vysoce výhybný woofer, výkonný motor, interní mikrofon bass-EQ a soustava pěti výškových reproduktorů s tvarováním paprsku poskytují silný akustický zážitek.

Díky technologii snímání místnosti HomePod rozpoznává odrazy zvuku od okolních povrchů a určuje, zda je přitisknutý ke stěně, nebo volně stojící, a poté přizpůsobuje zvuk v reálném čase. Přesné směrové ovládání soustavy pěti výškových reproduktorů s tvarováním paprsku odděluje a vyzařuje přímý a okolní zvuk, a posluchači se tak mohou ponořit do křišťálově čistých vokálů a bohatých nástrojů.

Uživatelé mohou poslouchat katalog více než 100 milionů skladeb s Apple Music, užívat si prostorový zvuk s jedním HomePodem nebo jako stereofonní pár nebo si vytvořit úchvatné domácí kino s Apple TV 4K. Pomocí Siri mohou uživatelé přistupovat k řadě hudebních znalostí a vyhledávat podle interpreta, skladby, textu, dekády, žánru, nálady nebo činnosti.

Lepší zážitek s více reproduktory HomePod

Dva nebo více reproduktorů HomePod nebo HomePod mini odemykají řadu výkonných funkcí. Pomocí zvuku ve více místnostech s AirPlay mohou uživatelé jednoduše říct "Hey Siri" nebo se dotknout a podržet horní část reproduktoru HomePod a přehrát stejnou skladbu na více reproduktorech HomePod, přehrávat různé skladby na různých reproduktorech HomePod nebo je dokonce použít jako interkom pro vysílání zpráv do dalších místností. 

Uživatelé mohou také vytvořit stereofonní pár se dvěma reproduktory HomePod ve stejném prostoru. Kromě oddělení levého a pravého kanálu hraje stereofonní pár každý kanál v dokonalé harmonii, čímž vytváří širší a pohlcující zvukovou scénu než tradiční stereofonní reproduktory pro skutečně výjimečný zážitek z poslechu.

Se dvěma reproduktory HomePod mohou uživatelé vytvořit stereofonní pár pro širší a působivější zvukovou scénu.

Bezproblémová integrace s ekosystémem Apple

Díky technologii Ultra Wideband mohou uživatelé předat cokoli, co přehrávají na iPhonu - například oblíbenou skladbu, podcast nebo dokonce telefonní hovor - přímo do HomePodu.4 Aby mohli snadno ovládat přehrávané skladby nebo dostávat personalizovaná doporučení skladeb a podcastů, může kdokoli v domácnosti přiblížit iPhone k HomePodu a návrhy se automaticky objeví. HomePod také dokáže rozpoznat až šest hlasů, takže každý člen domácnosti může poslouchat své osobní seznamy skladeb, požádat o připomenutí a nastavit události v kalendáři.

HomePod se snadno spáruje s Apple TV 4K, abyste si mohli vychutnat výkonné domácí kino, a podpora eARC (Enhanced Audio Return Channel) na Apple TV 4K umožňuje zákazníkům, aby HomePod sloužil jako audiosystém pro všechna zařízení připojená k televizoru. Navíc díky Siri v HomePodu mohou uživatelé ovládat přehrávání na Apple TV bez použití rukou.

Funkce Find My on HomePod umožňuje uživatelům lokalizovat jejich zařízení Apple, například iPhone, přehráním zvuku na chybně umístěném zařízení. Pomocí Siri se uživatelé mohou také zeptat na polohu přátel nebo blízkých, kteří sdílejí svou polohu prostřednictvím aplikace.

Chcete-li snadno ovládat přehrávání nebo dostávat personalizovaná doporučení skladeb a podcastů, může kdokoli v domácnosti přiblížit iPhone k HomePodu a návrhy se automaticky zobrazí.

Základní vybavení chytré domácnosti

Díky funkci rozpoznávání zvuku6 dokáže HomePod naslouchat alarmům kouře a oxidu uhelnatého a v případě identifikace zvuku odeslat upozornění přímo na iPhone uživatele. Nový vestavěný snímač teploty a vlhkosti dokáže měřit vnitřní prostředí, takže uživatelé mohou vytvářet automatizace, které automaticky zatáhnou žaluzie nebo zapnou ventilátor, když je v místnosti dosaženo určité teploty.

Aktivací Siri mohou zákazníci ovládat jedno zařízení nebo vytvářet scény jako "Dobré ráno", které uvedou do provozu více chytrých domácích doplňků najednou, nebo nastavit opakující se automatizace bez použití rukou, například "Hej Siri, každý den při východu slunce vytáhni žaluzie".7 Nový potvrzovací tón signalizuje, když je Siri požádána o ovládání doplňku, který nemusí viditelně vykazovat změnu, například topení, nebo pro doplňky umístěné v jiné místnosti. Zvuky okolí - jako oceán, les a déšť - byly také přepracovány a jsou více integrovány do prostředí, což zákazníkům umožňuje přidávat nové zvuky do scén, automatizací a alarmů.

Uživatelé se také mohou intuitivně pohybovat, prohlížet a organizovat příslušenství pomocí přepracované aplikace Home, která nabízí nové kategorie pro klima, světla a zabezpečení, umožňuje snadné nastavení a ovládání chytré domácnosti a obsahuje nové zobrazení více kamer.

V přepracované aplikaci Domů mohou uživatelé intuitivně procházet, prohlížet a organizovat příslušenství.

Podpora Matter

Společnost Matter byla uvedena na trh loni na podzim a umožňuje produktům pro inteligentní domácnosti pracovat napříč ekosystémy při zachování nejvyšší úrovně zabezpečení. Apple je spolu s dalšími předními firmami v oboru členem organizace Connectivity Standards Alliance, která standard Matter spravuje. HomePod se připojuje k příslušenství podporujícímu Matter a ovládá ho, slouží jako základní domácí centrum a umožňuje uživatelům přístup, když jsou mimo domov.

Údaje zákazníků jsou soukromým majetkem

Ochrana soukromí zákazníků je jednou ze základních hodnot společnosti Apple. Veškerá komunikace v chytré domácnosti je vždy end-to-end šifrovaná, takže ji Apple nemůže přečíst, a to včetně záznamů z kamer s HomeKit Secure Video. Při použití Siri se zvuk požadavku ve výchozím nastavení neukládá. Tyto funkce dávají uživatelům jistotu, že jejich soukromí je doma chráněno.

HomePod a životní prostředí 

HomePod je navržen tak, aby minimalizoval svůj dopad na životní prostředí, a obsahuje 100 % recyklovaného zlata - poprvé u HomePodu - v pokovení několika desek s plošnými spoji a 100 % recyklovaných prvků vzácných zemin v magnetu reproduktoru. HomePod splňuje vysoké standardy společnosti Apple pro energetickou účinnost a neobsahuje rtuť, BFR, PVC ani berylium. Přepracovaný obal odstraňuje vnější plastový obal a 96 % obalu je vyrobeno z vláken, čímž se Apple přiblížil svému cíli do roku 2025 zcela odstranit plast ze všech obalů.

V současné době je Apple uhlíkově neutrální v rámci globálních firemních operací a do roku 2030 plánuje být stoprocentně uhlíkově neutrální v celém výrobním dodavatelském řetězci a ve všech životních cyklech výrobků. To znamená, že každé prodané zařízení Apple, od výroby komponent, montáže, dopravy, používání zákazníky, nabíjení až po recyklaci a využití materiálů, bude mít nulový dopad na klima.

Zdroj informací: Apple Newsroom - Novinky ze světa Apple