Loading...

Apple posiluje svůj závazek v oblasti ochrany osobních údajů

25.01.2023 07:01

Společnost Apple v rámci Dne ochrany osobních údajů posiluje svůj závazek v oblasti ochrany osobních údajů a představuje nové vzdělávací a osvětové aktivity.

Společnost Apple v rámci Dne ochrany osobních údajů posiluje svůj závazek v oblasti ochrany osobních údajů a představuje nové vzdělávací a osvětové aktivity.

Společnost Apple 24.1.2023 u příležitosti Dne ochrany osobních údajů představila novou sadu vzdělávacích materiálů, které mají uživatelům pomoci převzít kontrolu nad svými daty.
Hrozby ohrožující soukromí a bezpečnost osobních údajů jsou na vzestupu, a proto se uživatelé v rámci nového semináře Today at Apple dozvědí, jak mohou svá data chránit. A aby Apple podpořil povědomí o důležitosti ochrany osobních údajů, spolupracuje také s hvězdou Apple TV+ Tedem Lasso Nickem Mohammedem v pořadu "Den v životě dat průměrného člověka".

Tyto vzdělávací aktivity navazují na dlouholeté působení společnosti Apple jako lídra v oblasti ochrany soukromí, který díky inovacím poskytuje lidem lepší přehled o tom, jak jsou jejich data využívána - a více nástrojů na jejich ochranu. Jako společnost, která věří, že soukromí je základním lidským právem, Apple navrhuje funkce, jako je Transparentnost sledování aplikací a Výživné štítky pro ochranu soukromí, které dávají uživatelům možnost řídit, pokud jde o jejich data.

Ochrana soukromí uživatelů s dnešním dnem ve společnosti Apple

Od soboty 28. ledna se v nové relaci Today at Apple s názvem "Převezměte kontrolu nad svým soukromím na iPhonu" budou probírat funkce jako Ochrana soukromí pošty, Kontrola bezpečnosti, Polohové služby a pasové klíče. Na této relaci se účastníci dozvědí, jak si mohou jednotlivé funkce přizpůsobit podle svých individuálních preferencí v oblasti ochrany soukromí.

Na novém semináři Dnes ve společnosti Apple se zákazníci dozvědí základy některých klíčových vestavěných funkcí ochrany soukromí společnosti Apple, jako je ochrana soukromí pošty, která pomáhá chránit jejich soukromí před odesílateli e-mailů.

Dnes ve společnosti Apple nabízíme bezplatné kreativní sezení, které zákazníkům pomůže využít produkty Apple na maximum. Tato nová 30minutová sezení budou k dispozici ve všech pobočkách Apple Store po celém světě a zákazníci se nyní mohou také zaregistrovat do skupinových rezervací a naplánovat sezení pro svou skupinu, organizaci nebo třídu.

Na sezení Today at Apple v místním Apple Storu se může přihlásit kdokoli - bez ohledu na úroveň zkušeností - registrací na adrese apple.co/skills-privacy.

"Vytvořili jsme Today at Apple, abychom podnítili kreativitu a umožnili našim zákazníkům co nejlépe využívat produkty a funkce Apple," řekla Tracey Hannellyová, vrchní ředitelka pro zapojení do maloobchodního prodeje a marketing společnosti Apple. "Jsme nadšeni, že můžeme nabídnout tuto novou relaci Today at Apple, která našim zákazníkům pomůže dozvědět se více o našich špičkových funkcích ochrany osobních údajů v rámci oslav Dne ochrany osobních údajů."

Dnes ve společnosti Apple nabízíme bezplatné kreativní lekce, které zákazníkům pomohou využít produkty Apple na maximum. Od 28. ledna se koná nové sezení s názvem "Ovládněte své soukromí s iPhonem", které uživatelům pomůže lépe porozumět funkcím ochrany soukromí společnosti Apple a dozvědět se více o ochraně svých dat.

Budování ochrany soukromí od základů

Ochrana osobních údajů je ve všech produktech a službách Apple zabudována od samého základu, od okamžiku, kdy uživatelé otevřou své zařízení, až po každé použití aplikace. Produkty a funkce Apple obsahují inovativní technologie ochrany soukromí navržené tak, aby minimalizovaly množství uživatelských dat, ke kterým má kdokoli přístup.

Proto Safari odhazuje sledovací prvky ze své stopy. Proto aplikace Zdraví drží uživatelské záznamy pod pokličkou a proto se Siri učí, co uživatel potřebuje, a ne kdo je. To jsou jen některé z desítek funkcí ochrany soukromí, které Apple zabudoval do základů každého svého produktu a každé služby.

Apple věří, že každý uživatel by měl mít jasný přehled o tom, jak jsou jeho data využívána, a nástroje, které mu umožní rozhodnout se, kdy svá data sdílet a komu. Rozmarný krátký film "Den v životě dat průměrného člověka" vyzývá uživatele, aby sledovali hvězdu Apple TV+ Teda Lassa Nicka Mohammeda během jeho průměrného dne, kdy vysvětluje, jak špatní aktéři zneužívají data - a jak Apple pracuje na tom, aby jeho osobní údaje byly v bezpečí. 

"Ve společnosti Apple se zaměřujeme na navrhování zařízení, funkcí a služeb, díky nimž mají uživatelé kontrolu nad svými osobními údaji," řekl Erik Neuenschwander, ředitel společnosti Apple pro ochranu soukromí uživatelů. "V průběhu let jsme do našich operačních systémů integrovali výkonné ovládací prvky ochrany soukromí. Tento film a naše nové relace Dnes ve společnosti Apple uživatelům ukáží, jak mohou využít některé z funkcí, které nabízíme, a pochopit, jak je soukromí středobodem všeho, co děláme."

Tento závazek k transparentnosti a kontrole - a k inovacím chránícím soukromí napříč jeho technologiemi - dává uživatelům společnosti Apple větší možnost volby a větší kontrolu nad jejich osobními údaji. V Den ochrany osobních údajů a každý den týmy napříč společností Apple tuto práci posouvají kupředu. Další informace o funkcích ochrany osobních údajů společnosti Apple najdete na webu apple.com/privacy.

Zdroj informací: Apple Newsroom - Novinky ze světa Apple