Loading...

Společnost Apple oznámila výsledky za první čtvrtletí

07.02.2023 10:36

Instalovaná základna překračuje 2 miliardy aktivních zařízení a dosahuje historického maxima pro všechny hlavní kategorie produktů. Služby dosáhly nového historického rekordu v příjmech.

Společnost Apple oznámila finanční výsledky za první čtvrtletí fiskálního roku 2023, které skončilo 31. prosince 2022. Společnost vykázala čtvrtletní tržby ve výši 117,2 miliardy dolarů, což je meziroční pokles o 5 %, a čtvrtletní zisk na zředěnou akcii ve výši 1,88 dolaru.

"Všichni se i nadále pohybujeme v náročném prostředí, jsme však hrdí na to, že máme nejlepší řadu produktů a služeb v historii, a jako vždy se i nadále zaměřujeme na dlouhodobý horizont a ve všem, co děláme, se řídíme našimi hodnotami," řekl Tim Cook, generální ředitel společnosti Apple. "Během prosincového čtvrtletí jsme dosáhli významného milníku a s potěšením oznamujeme, že v rámci naší rostoucí instalované základny máme nyní více než 2 miliardy aktivních zařízení."

"V oblasti služeb jsme dosáhli rekordních tržeb ve výši 20,8 miliardy dolarů a navzdory obtížnému makroekonomickému prostředí a výrazným omezením v dodávkách jsme zvýšili celkové tržby společnosti na bázi konstantní měny," řekl Luca Maestri, finanční ředitel společnosti Apple. "Během čtvrtletí jsme vytvořili provozní cash flow ve výši 34 miliard dolarů a akcionářům jsme vrátili více než 25 miliard dolarů, přičemž jsme pokračovali v investicích do našich dlouhodobých růstových plánů."

Představenstvo společnosti Apple vyhlásilo peněžní dividendu ve výši 0,23 USD na akcii kmenových akcií společnosti. Dividenda je splatná 16. února 2023 akcionářům s rozhodným dnem pro výplatu k 13. únoru 2023.

Společnost Apple zajistí přímý přenos konferenčního hovoru k finančním výsledkům za 1. čtvrtletí 2023, který začne 2. února 2023 ve 14:00 SEČ na adrese apple.com/investor/earnings-call. Tento webový přenos bude možné opakovat přibližně dva týdny poté.

Kompletní výsledky si můžete prohlédnout zde: Výsledky společnosti Apple 1Q 2023

Zdroj informací: Apple Newsroom - Novinky ze světa Apple