Loading...

Ahoj, žlutá! Apple představuje nový iPhone 14 a iPhone 14 Plus

08.03.2023 06:26

Krásný žlutý model s neuvěřitelnou výdrží baterie, výkonným systémem dvou fotoaparátů pro profesionální fotografie a videa a převratnými bezpečnostními funkcemi, včetně nouzového volání SOS přes satelit a detekce nárazu.

Krásný žlutý model s neuvěřitelnou výdrží baterie, výkonným systémem dvou fotoaparátů pro profesionální fotografie a videa a převratnými bezpečnostními funkcemi, včetně nouzového volání SOS přes satelit a detekce nárazu.

Řadu iPhone 14 a iPhone 14 Plus doplňuje krásná žlutá barva.

Společnost Apple dnes oznámila nový žlutý iPhone 14 a iPhone 14 Plus, čímž na jaře rozšířila nabídku o další barvy. Krásně navržené a odolné iPhony 14 a 14 Plus mají odolný přední kryt Ceramic Shield, aktualizovanou vnitřní konstrukci pro lepší trvalý výkon a snadnější opravy a úžasnou výdrž baterie - iPhone 14 Plus nabízí nejdelší výdrž baterie ze všech iPhonů vůbec. Oba modely jsou vybaveny duálním fotoaparátem pro úžasné fotografie a videa, výkonným čipem A15 Bionic a inovativními bezpečnostními funkcemi včetně nouzového volání SOS přes satelit a detekce nárazu. Nový žlutý iPhone 14 a iPhone 14 Plus bude možné předobjednat již tento pátek 10. března, dostupný bude od úterý 14. března.

"Lidé svůj iPhone milují a denně se na něj spoléhají při všech svých činnostech a nyní je tu vzrušující přírůstek v podobě nového žlutého iPhonu 14 a iPhonu 14 Plus," řekl Bob Borchers, viceprezident společnosti Apple pro celosvětový produktový marketing. "Mimořádná výdrž baterie, lehký design, profesionální fotoaparát a video funkce, převratné bezpečnostní funkce, jako je nouzové volání SOS přes satelit, a vše, co nabízí iOS 16, dělají z iPhonu 14 skvělou volbu pro každého, kdo si chce pořídit nový iPhone."

Krásný a odolný design s úžasnou výdrží baterie

6,1palcový iPhone 14 a 6,7palcový iPhone 14 Plus mají odolnou konstrukci z leteckého hliníku, která je odolná proti vodě a prachu , a přední kryt Ceramic Shield, který je odolnější než jakékoli jiné sklo na chytrém telefonu a chrání iPhone před běžným politím a nehodami. Aktualizovaná vnitřní konstrukce poskytuje lepší trvalý výkon - skvělý pro náročnou práci a hraní výkonných her - a zároveň zlepšuje snadnost a dostupnost oprav. Oba modely obsahují nádherný displej Super Retina XDR s technologií OLED, který podporuje špičkový jas HDR 1200 nitů spolu s podporou Dolby Vision. Větší displej iPhonu 14 Plus je fantastický pro sledování obsahu, streamování tréninků Apple Fitness+ a hraní her a zároveň se může pochlubit nejdelší výdrží baterie ze všech iPhonů vůbec.

iPhone 14 a iPhone 14 Plus se dodávají v šesti úžasných barvách: půlnoční, hvězdné, (PRODUCT)RED, modré, fialové a zbrusu nové žluté.

Výkonný systém dvou fotoaparátů pro zachycení každého okamžiku

S iPhonem 14 a iPhonem 14 Plus mají uživatelé pokročilý systém duálního fotoaparátu přímo v kapse. Systém obsahuje nový působivý hlavní fotoaparát profesionální úrovně s větším snímačem pro nádherné fotografie a videa a také ultraširokoúhlý fotoaparát pro zachycení jedinečných perspektiv. Jak iPhone 14, tak iPhone 14 Plus obsahují nový přední fotoaparát TrueDepth, který automaticky zaostřuje na více objektů v různých vzdálenostech pro ostřejší detailní záběry a krásná skupinová selfie. A větší clona zachytí jasnější barvy a jemnější detaily ve scénách se slabým osvětlením.

Díky 12MP hlavnímu fotoaparátu profesionální úrovně, ultraširokoúhlému fotoaparátu a nové přední kameře TrueDepth mají uživatelé pokročilý systém fotoaparátů přímo v kapse.

Řada iPhone 14 představila technologii Photonic Engine, která ve srovnání s předchozí generací zlepšuje výkon fotografií při středním a slabém osvětlení u všech fotoaparátů: až 2× u fotoaparátů TrueDepth a Ultra Wide a 2,5× u nového hlavního fotoaparátu. Photonic Engine dokáže díky hluboké integraci hardwaru a softwaru zachovat jemné textury, poskytnout lepší barvy a zachovat více informací na fotografii.

Funkce videa, jako je akční režim a filmový režim, jsou k dispozici napříč celou řadou iPhone 14, aby uživatelé mohli popustit uzdu své kreativitě. Akční režim umožňuje plynulý vzhled videa, které se přizpůsobuje výrazným otřesům a pohybu - i když je video pořizováno uprostřed akce. Režim Cinematic podporuje rozlišení 4K při 30 fps a 4K při 24 fps a umožňuje nádherný efekt hloubky ostrosti, který automaticky mění zaostření jednoduchým a intuitivním způsobem a zachycuje okamžiky jako ve filmu.

Převratné bezpečnostní funkce pro klid duše

iPhone 14 a iPhone 14 Plus nabízejí zásadní bezpečnostní funkce, které mohou poskytnout pomoc v nouzi, když na tom nejvíce záleží. Tísňové volání SOS přes satelit umožňuje uživatelům posílat zprávy záchranným službám, když není k dispozici mobilní pokrytí ani pokrytí Wi-Fi, a to díky kombinaci na míru navržených komponent a hluboce integrovaného softwaru. Pokud navíc uživatelé chtějí ujistit své přátele a rodinu o tom, kde se nacházejí, když jsou mimo dosah sítě, mohou otevřít aplikaci Najít mou polohu a sdílet svou polohu přes satelit. Tato služba - která již pomohla uživatelům v nouzových situacích v USA, Kanadě, Francii, Německu, Irsku a Velké Británii - se ještě tento měsíc dostane do Rakouska, Belgie, Itálie, Lucemburska, Nizozemska a Portugalska.

Tísňové volání SOS přes satelit umožňuje uživatelům posílat zprávy tísňovým službám i mimo pokrytí mobilními sítěmi a Wi-Fi.

Funkce detekce nehody v iPhonu 14 dokáže rozpoznat vážnou autonehodu a automaticky vytočit tísňovou linku, pokud je uživatel v bezvědomí nebo nedosáhne na svůj iPhone. Algoritmy pohybu navržené společností Apple a vycvičené na základě více než milionu hodin reálných záznamů o jízdě a nehodách se kombinují s pohybovými vstupy z nového akcelerometru a gyroskopu, GPS, barometru a mikrofonu v iPhonu a uvádějí tuto inovativní bezpečnostní funkci do života. Po spárování s hodinkami Apple Watch funkce Crash Detection plynule využívá jedinečné přednosti obou zařízení, aby uživatelům účinně pomohla.

Funkce Crash Detection využívá specializované komponenty spojené s algoritmy navrženými společností Apple, které rozpoznají vážnou autonehodu a automaticky vytočí tísňovou linku, když je uživatel v bezvědomí nebo nedosáhne na svůj iPhone.

Poháněn procesorem A15 Bionic s 5jádrovým GPU

A15 Bionic přináší iPhonu 14 a iPhonu 14 Plus výkon na profesionální úrovni. Pětijádrový GPU umožňuje vyšší rychlost pro náročné pracovní úlohy a ještě plynulejší grafiku pro videoaplikace a výkonné hry. A15 Bionic také pohání funkce fotoaparátu, jako je Photonic Engine, akční režim a filmový režim - to vše při mimořádné výdrži baterie a ochraně kritických funkcí ochrany soukromí a zabezpečení, jako je šifrování dat pomocí Secure Enclave. Šestijádrový procesor se dvěma výkonnými a čtyřmi efektivními jádry hravě zvládá náročné úlohy a 16jádrový Neural Engine je schopen 15,8 bilionu operací za sekundu, což umožňuje ještě rychlejší výpočty strojového učení pro funkce v iOS 16 a zážitky z aplikací třetích stran.

Obsahuje iOS 16

iOS 16 nabízí dosud největší aktualizaci zamykací obrazovky s vícevrstvým efektem, který umně nastavuje předměty z fotografií před čas, widgety, které nabízejí informace na první pohled, a novou galerii tapet pro inspiraci. Funkce Focus je ještě výkonnější díky novému způsobu připojení k uzamčené obrazovce a vytváření filtrů Focus v aplikacích. Živé aktivity pomáhají uživatelům mít přehled o věcech, které se dějí v reálném čase, například o sportovním utkání nebo sdílení jízdy, přímo ze zamykací obrazovky. Ve Zprávách mohou uživatelé upravovat zprávy, vracet zpět odeslání a označovat konverzace jako nepřečtené. Prohlížení v Safari je ještě bezpečnější díky passkeys, pověření nové generace, které nelze podvrhnout ani vyzradit. Funkce Live Text přidává možnost interakce s textem ve videu, rychlý převod měny a překlad textu. Uživatelé také mohou klepnutím a podržením na předmět obrázku tento obrázek zvednout z pozadí a umístit jej do aplikací, jako jsou Zprávy. iCloud Shared Photo Library nabízí nový způsob bezproblémového sdílení fotografií až se šesti členy rodiny. A v aplikaci Apple Music Sing si uživatelé mohou zpívat své oblíbené písničky s nastavitelnými vokály a texty v reálném čase.

Přepracovaná zamykací obrazovka v iOS 16 nabízí vícevrstvý efekt, který umně nastavuje objekty fotografií před čas.

iPhone a životní prostředí

iPhone 14 a iPhone 14 Plus jsou navrženy tak, aby minimalizovaly svůj dopad na životní prostředí, včetně anténních linek, které využívají upcyklované plastové lahve od vody, jež byly chemicky přeměněny na pevnější a výkonnější materiál. Kromě toho, že mají přepracovanou vnitřní konstrukci, která nabízí lepší opravitelnost, používají modely iPhone 14 ve všech magnetech, včetně těch v MagSafe, také 100 % recyklované prvky vzácných zemin a v Taptic Engine 100 % recyklovaný wolfram. Oba modely také obsahují 100 procent recyklovaného cínu v pájce několika desek s plošnými spoji a 100 procent recyklovaného zlata v pokovení několika desek s plošnými spoji a v drátech všech fotoaparátů. Obaly na bázi vláken nepoužívají vnější plastové obaly, čímž se Apple přiblížil svému cíli do roku 2025 úplně odstranit plast ze všech obalů.

V současné době je Apple uhlíkově neutrální v rámci globálních firemních operací a do roku 2030 plánuje být stoprocentně uhlíkově neutrální v celém svém výrobním dodavatelském řetězci a ve všech životních cyklech výrobků. To znamená, že každé prodané zařízení Apple, od výroby komponent, montáže, dopravy, používání zákazníky, nabíjení až po recyklaci a využití materiálů, bude mít nulový dopad na klima.

Ceny a dostupnost

iPhone 14 a iPhone 14 Plus jsou v současné době k dispozici v barvách midnight, starlight, (PRODUCT)RED,9 modré a fialové a budou k dispozici ve žluté barvě s kapacitou úložiště 128 GB, 256 GB a 512 GB za cenu od 799 USD (USA), resp. 899 USD (USA).

Zákazníci v Austrálii, Kanadě, Číně, Francii, Německu, Indii, Japonsku, Jižní Koreji, Velké Británii, USA a více než 60 dalších zemích a regionech si budou moci předobjednat iPhone 14 a iPhone 14 Plus ve žluté barvě od 5:00 PST tento pátek 10. března, přičemž dostupnost začne v úterý 14. března.

Zákazníci v USA si mohou iPhone 14 pořídit za 799 USD nebo 33,29 USD měsíčně po dobu 24 měsíců před výměnou a iPhone 14 Plus za 899 USD nebo 37,45 USD měsíčně po dobu 24 měsíců před výměnou na webu apple.com/store, v aplikaci Apple Store a v pobočkách Apple Store. iPhone 14 a iPhone 14 Plus jsou k dispozici také prostřednictvím autorizovaných prodejců Apple a vybraných operátorů.10

Apple nabízí skvělé možnosti, jak ušetřit a přejít na nejnovější iPhone. Při výměně iPhonu 11 nebo novějšího11 a upgradu na iPhone 14 mohou zákazníci na webu apple.com/store získat kredit ve výši 200 (USA) až 600 (USA) dolarů. Nebo mohou zákazníci získat kredit až 800 USD (US) na iPhone 14 po výměně přímo od společnosti Apple při jeho aktivaci u vybraných amerických operátorů. Podmínky pro získání nároku a další podrobnosti najdete na webu apple.com/shop/buy-iphone/carrier-offers.

Funkce Emergency SOS via satellite a Find My via satellite jsou v současné době dostupné v Kanadě, Francii, Německu, Irsku, Velké Británii a USA a ještě tento měsíc budou dostupné v Rakousku, Belgii, Itálii, Lucembursku, Nizozemsku a Portugalsku. Služba bude zahrnuta zdarma po dobu dvou let počínaje okamžikem aktivace nového iPhonu 14 a iPhonu 14 Plus.12

Zákazníci, kteří si zakoupí iPhone 14 a iPhone 14 Plus, získají k novému předplatnému tři měsíce Apple Arcade a Apple Fitness+ zdarma.

Silikonová pouzdra pro iPhone 14 a iPhone 14 Plus budou k dispozici ve čtyřech nových barvách: kanárkově žluté, olivové, nebeské a duhové.

Zdroj informací: Apple Newsroom - Novinky ze světa Apple