Loading...

Apple TV+ získala Oscara za film The Boy, the Mole, the Fox and the Horse

13.03.2023 06:52

Apple TV+ získala Oscara za nejlepší krátký animovaný film The Boy, the Mole, the Fox and the Horse (Chlapec, krtek, liška a kůň)

Apple TV+ získala Oscara za nejlepší krátký animovaný film The Boy, the Mole, the Fox and the Horse (Chlapec, krtek, liška a kůň). Akademie filmového umění a věd oceňuje originální film společnosti Apple, který ctí sílu naší společné lidskosti.

Apple TV+ získala Oscara za nejlepší krátký animovaný film The Boy, the Mole, the Fox and the Horse (Chlapec, krtek, liška a kůň). Akademie filmového umění a věd oceňuje originální film společnosti Apple, který ctí sílu naší společné lidskosti.

LOS ANGELES, KALIFORNIE Akademie filmového umění a věd dnes večer na 95. ročníku slavnostního předávání cen Oscar v Los Angeles udělila Oscara za nejlepší krátký animovaný film původnímu filmu společnosti Apple The Boy, the Mole, the Fox and the Horse.

"Jsme velmi hrdí na Charlieho a skvělý tým, který přivedl film Chlapec, krtek, liška a kůň na plátno, a upřímně děkujeme Akademii za dnešní ocenění," řekl Zack Van Amburg, vedoucí celosvětové divize videa společnosti Apple. "Tento silný příběh hluboce zasáhl diváky po celém světě a ukázal, že bez ohledu na věk nebo místo, kde žijete, není nikdy pozdě šířit v každodenním životě více soucitu, empatie a laskavosti. Gratuluji všem zúčastněným, včetně našich týmů po celém světě. Všichni dnes večer slavíme s vámi."

"Chlapec, krtek, liška a kůň vrhá světlo na kouzlo objevování spojení na nečekaných místech a my jsme poctěni, že Akademie tento krásně dojemný film dnes večer ocenila," řekl Jamie Erlicht, šéf divize Worldwide Video společnosti Apple. "Tento krátkometrážní film, který vdechl Charlieho vizuálně úžasnému světu tak živý animovaný život, posiluje sílu, kterou lze nalézt v naší společné lidskosti, a my připíjíme celému tvůrčímu týmu na tento povznášející filmový úspěch."

Oscarový snímek Chlapec, krtek, liška a kůň, natočený podle oblíbené knihy Charlieho Mackesyho, byl označen za "hluboké a ohromující umělecké dílo" (Collider), které "převádí nádherné ilustrace do ručně kreslené animace" (IndieWire) a zároveň vypráví dojemný "příběh o lásce a naději", který je "půlhodinou nefalšované radosti" (The Independent). Uznávaný film byl nedávno oceněn také filmovou cenou BAFTA, čtyřmi cenami Annie včetně ceny za nejlepší speciální produkci a nominací na NAACP Image Awards za vynikající krátký (animovaný) film.

Společnost Apple se v roce 2022 zapsala do historie, když za film CODA získala tři Oscary od Akademie filmových umění a věd, přičemž se jednalo o historicky první vítězství streamovaného filmu v kategorii Nejlepší film, spolu s cenami za Nejlepšího herce ve vedlejší roli pro Troye Kotsura a Nejlepší adaptovaný scénář pro Siân Heder. CODA byl také prvním filmem s převážně neslyšícím hereckým obsazením v hlavních rolích, který získal cenu za nejlepší film; Troy Kotsur, první neslyšící mužský herec, získal cenu za nejlepší mužský herecký výkon ve vedlejší roli; a scenáristka a režisérka Siân Heder získala svého vůbec prvního Oscara za nejlepší adaptovaný scénář.

K dnešnímu dni si filmy, dokumenty a seriály Apple Original připsaly 345 vítězství a 1421 nominací na ceny a další, včetně komedie Ted Lasso, která získala několik cen Emmy, a filmu CODA, který získal Oscara za nejlepší film.

 The Boy, the Mole, the Fox and the Horse (Chlapec, krtek, liška a kůň)

Dojímavé putování sleduje nepravděpodobné přátelství chlapce, krtka, lišky a koně, kteří společně cestují a hledají domov. Ve filmu, v němž Mackesyho charakteristické ilustrace ožívají v plných barvách s nádhernou ručně kreslenou animací, hrají Tom Hollander jako Krtek, Idris Elba jako Liška, Gabriel Byrne jako Kůň a nováček Jude Coward Nicoll jako Chlapec.

Film Charlieho Mackesyho produkují Matthew Freud, na Oscara nominovaná Cara Speller (Hruška a cigarety) ze společnosti NoneMore Productions a J. J. Abrams a Hannah Minghella ze společnosti Bad Robot Productions. Režie se ujali Peter Baynton (Tygr, který přišel na čaj) a Mackesy, film je adaptací původní knihy ve spolupráci s Jonem Crokerem (Paddington 2). Výkonnými producenty filmu jsou Jony Ive a na Oscara nominovaný Woody Harrelson (Tři billboardy kousek za Ebbingem, Missouri). Původní hudbu složila skladatelka Isobel Waller-Bridge, hraje koncertní orchestr BBC pod vedením Geoffa Alexandera. Film je uváděn ve spolupráci s BBC.

Chlapec, krtek, liška a kůň se v současné době vysílá na Apple TV+. 

Apple TV+ nabízí prémiové, poutavé dramatické a komediální seriály, hrané filmy, průkopnické dokumenty a zábavu pro děti a rodiny a je k dispozici ke sledování na oblíbených obrazovkách všech uživatelů. Po svém spuštění 1. listopadu 2019 se Apple TV+ stala první plně originální streamovací službou, která byla spuštěna na celém světě, a při svém debutu uvedla více originálních hitů a získala více ocenění rychleji než jakákoli jiná streamovací služba.

Zdroj informací: Apple Newsroom - Novinky ze světa Apple