Loading...

Apple Music Classical je tady

05.04.2023 06:35

Nejlepší streamovací zážitek s klasickou hudbou je k dispozici pro předplatitele Apple Music bez dalších nákladů. Stáhněte si ho nyní na App Store.

Nejlepší streamovací zážitek s klasickou hudbou je k dispozici pro předplatitele Apple Music bez dalších nákladů. Stáhněte si ho nyní na App Store.

Apple Music Classical, zbrusu nová samostatná aplikace pro streamování hudby, navržená tak, aby poskytovala posluchačům klasické hudby zážitek, který si zaslouží, je nyní k dispozici na App Store.

Apple nedávno spustil Apple Music Classical, zcela novou samostatnou aplikaci pro streamování hudby navrženou tak, aby poskytla posluchačský zážitek, který si zaslouží milovníci klasické hudby. S Apple Music Classical mohou předplatitelé Apple Music snadno najít jakékoliv nahrávky v největším katalogu klasické hudby na světě s plně optimalizovaným vyhledáváním, užívat si nejvyšší kvalitu zvuku, kterou lze získat, a zažít mnoho klasických oblíbenců v úplně novém prostředí s prostorovým zvukem. Můžete procházet profesionálně kurátorské playlisty, podrobné biografie skladatelů a popisy tisíců děl a mnoho dalšího. Apple Music Classical je k dispozici na App Store od dnešního dne a je zahrnuta v téměř všech předplatných Apple Music bez dalších nákladů. Kombinace Apple Music Classical a Apple Music poskytuje kompletní hudební zážitek pro každého, od dlouholetých fanoušků klasické hudby až po posluchače, kteří ji slyší poprvé a všechny ostatní mezi nimi.

"Milujeme hudbu - o to jde skutečně - a klasická hudba je základem hudby všech žánrů," řekl Oliver Schusser, viceprezident Apple Music a Beats. "Apple Music Classical je specializovaná aplikace, která je skvělá pro klasické expertní i nové posluchače s největším výběrem klasické hudby na světě, nejlepším vyhledáváním a procházením, nejprestižnějším zvukovým zážitkem s prostorovým zvukem a tisíci exkluzivních nahrávek. Věříme, že to je ten nejlepší streamovací zážitek s klasickou hudbou, který je kdekoliv k dispozici, a pro nás to znamená pouze začátek."

Největší katalog klasické hudby na světě

S více než 5 miliony stop je Apple Music Classical domovem největšího katalogu klasické hudby na světě, který pokrývá celé spektrum od oslavovaných nahrávek po zapomenuté skvosty. Pro začátečníky je vybraná kurační nabídka Editor's Choice skvělým místem pro začátek. A pro ty, kteří jsou s určitým dílem více obeznámeni, seznam populárních nahrávek v aplikaci poskytuje dokonalý další krok - a příležitost srovnat a porovnat. Apple Music Classical také nabízí tisíce exkluzivních alb, včetně nahrávek světoznámých orchestrů.

Vyhledávání navrženo pro klasickou hudbu

Klasická díla mají často více pohybů a stop, slavné kousky mají stovky nahrávek s různými orchestry, dirigenty a sólisty a mnoho skladatelů má své vlastní speciální katalogové klasifikace, od Bachova BWV po Mozartovo K. S těmito složitostmi v mysli má Apple Music Classical přepracované vyhledávání, které okamžitě poskytuje přesně to, co uživatelé hledají pomocí všech kombinací klíčových slov, od skladatele a díla přes opusové číslo, dirigenta, umělce nebo nástroj a dokonce i přezdívky díla. Hledání díla odhaluje všechny jeho nahrávky a výkon Editor's Choice. A hledání skladatele zobrazuje všechna dostupná díla.

Apple Music Classical přepracovalo vyhledávání s ohledem na složitosti klasické hudby.

Rozhraní navrženo pro klasickou hudbu

Rozhraní Apple Music Classical zajistí, aby posluchači vždy věděli, kdo a co právě slyší, s vším, co je přehledně rozloženo: název díla, orchestr, dirigent, přispívající umělci a dokonce i rok nahrávání. A pokud jde o kurační osobní knihovny, umožňuje Apple Music Classical posluchačům přidávat více než jen alba, skladby, playlisty a umělce - podporuje také unikátně klasické kategorie jako jsou díla, skladatelé a nahrávky.

Rozhraní Apple Music Classical zobrazuje název díla, orchestr, dirigenta, přispívající umělce a rok nahrávání každého díla.

Nejvyšší kvalita zvuku

Apple Music Classical nabízí ztrátovou kvalitu zvuku až 24 bit/192 kHz po celé službě, takže posluchači mohou zažít nuance každého výkonu. V režimu Hi-Res Lossless je zvuk tak úžasně čistý a jasný, že každá nota se zdá dostatečně blízko na dotek. A díky revolučnímu prostorovému zvuku s Dolby Atmos mohou posluchači užívat si tisíce nahrávek z nejlepších míst v koncertním sále, ponoření do 360stupňového zvukového prostoru, kde hudba přichází z každého směru, včetně shora. Katalog Spatial Audio Apple Music Classical každý týden přidává nová alba, kdy legendární nahrávky jsou remasterovány a současné výkony jsou zachyceny v prostorovém zvuku.

Odborné doporučení a klasické poznatky

Editoři Apple Music Classical vytvořili více než 700 playlistů, aby posluchače provedli 800 letou hudbou, a budou přidávat další. Začátečníci mohou začít s audio průvodci The Story of Classical, které spojují odborné komentáře a vybraná díla k představení klíčových skladatelů, období, nástrojů a klasické terminologie. Pro zasvěcené je zde šance podívat se za scénu vybraných nahrávek, kdy přední klasickí umělci nabízejí komentář po stopách. Kromě toho každý týden zvýrazní Apple Music Classical ručně vybrané Hidden Gems, což je výběr méně známých prací, zatímco playlisty Composer Undiscovered přinášejí nový pohled na slavná jména.

Snadné prozkoumání

Záložka Browse Apple Music Classical pomáhá posluchačům prozkoumat největší katalog klasické hudby na světě, kterým jsou vedeni jejich zájmy, od skladatelů, nástrojů a období, po dirigenty, orchestry a sbory, stejně jako klasické žánry jako komorní hudbu a scénická díla. S tolika způsoby, jak objevovat, jsou neomezené možnosti pro nalezení nových oblíbenců.

V záložce Procházet v aplikaci Apple Music Classical jsou posluchači povzbuzováni k průzkumu a hledání nových oblíbených děl.

Exkluzivní nové umělecké dílo

Posluchači Apple Music Classical také budou moci vychutnat exkluzivní zbrusu nové umělecké dílo, včetně stovek obalů playlistů, stejně jako jedinečných digitálních portrétů ve vysokém rozlišení pro mnoho největších skladatelů světa. Objednaný od různorodé skupiny umělců, každý obraz kombinuje historický výzkum s barevnými paletami a uměleckými odkazy z příslušného klasického období. Většina těchto nových prací je navržena na Macu a iPadu a výsledky ukazují pozornost k detailům, přinášejí posluchačům tváří v tvář vedoucím klasickým osobnostem jako Bach, Beethoven, Hildegard von Bingen, Chopin, John Dowland, Fanny Mendelssohn, Šostakovič, Čajkovskij, Vivaldi a mnoho dalších, jako nikdy předtím.

Apple Music Classical nabízí exkluzivní nové umělecké dílo, včetně jedinečných digitálních portrétů vysoké kvality pro mnoho největších světových skladatelů.

Kromě toho se Apple Music spojil s mnoha největšími klasickými institucemi na světě - včetně Berlínské filharmonie, Carnegie Hall, Chicagského symfonického orchestru, Londýnského symfonického orchestru, Metropolitní opery, Newyorské filharmonie, Opéra national de Paris, Královského koncertgebouw orchestra, Sanfranciského symfonického orchestru a Vídeňské filharmonie - aby přinesl posluchačům Apple Music Classical nový, jedinečný a exkluzivní obsah a nahrávky při spuštění a dál. Apple Music Classical bude také hostit několik živých vystoupení s některými z těchto neuvěřitelných partnerů v obchodech Apple Store po celém světě jako součást programu Today at Apple od března 2023. Chcete-li se zaregistrovat na akce Today at Apple, navštivte apple.com/today. Apple Music také úzce spolupracuje s některými z nejvýznamnějších klasických skladatelů, umělců a hudebníků dneška, aby zajistila, že aplikace poskytuje umělcům možnost se prezentovat a zapojit klasické hudební fanoušky po celém světě.

Violoncellista Yo-Yo Ma se účastnil raných rozhovorů o potřebě takové aplikace a těší se, že posluchači budou mít nové způsoby, jak se dostat k a prozkoumat svět klasické hudby. "Klasická hudba - a celá kultura - je zásadně o spojení, o budování vazeb porozumění napříč časem a prostorem," řekl Yo-Yo Ma. "Inovace jako je tato umožňují toto spojení, dávají nám prostor pro naši zvědavost, abychom znovu objevili to povědomé a radostně přivítali neočekávané."

"Jsem nadšený, že Apple Music přebírá iniciativu a nastavuje nový standard pro klasickou hudbu v éře streamingu," řekla Hilary Hahn. "Vím, že se mohu spolehnout na přirozeně vysokou kvalitu nesamostatného zvuku Apple Music, abych přenesla nuance svého výkonu, svého nástroje a prostoru, ve kterém se hraje. A dokonce i sólové klasické nahrávky jsou hluboce spolupracovní proces; rozsáhlá metadata Apple Music Classical zajistí, že každý - skladatelé, aranžéři, dirigenti, hudebníci, producenti, vydavatelé a další - získají zásluhy, které si zaslouží."

"Pracuji s Apple, abych pomohl řešit problémy streamingu klasické hudby," řekl Jonny Greenwood. "Přišli s velmi elegantním řešením jedinečných problémů, které brání hledání a sběru digitální klasické hudby. Jednoduše řečeno, existuje pouze jedno nahrávání Joni Mitchellové "Blue", ale tisíce "Rhapsody in Blue". Tento první druh hledání, který se týká nově zájemců o klasickou hudbu, může být tak odrazující a zmatený, takže se velmi těším, až všichni konečně najdou cestu do tohoto pozoruhodného vesmíru hudby, který je přátelský k novým (a starým) klasickým fanouškům a odměňuje nadšení pro hudbu, přímo a intuitivně."

"Hudba je zaměřena na můj život a jako skladatel a podporovatel jsem dlouho věřil, že je pro naši lidskost nezbytná," řekl Gordon P. Getty. "Příchod Apple Music Classical je výjimečným okamžikem v naší profesi. Je to vynikající streamovací služba, která slaví rozmanité umělce, objímá legendární nahrávky a inspiruje zvědavost nás všech. Apple vytvořil jedinečný zážitek, který stojí za naši vášeň, a jsem si jist, že bude posouvat věc hudby i pro budoucí generace."

Zdroj informací: Apple Newsroom - Novinky ze světa Apple