Loading...

Společnost Apple představil Apple Pay Later

13.04.2023 06:35

Společnost Apple představuje Apple Pay Later, který umožní spotřebitelům platit za své nákupy postupně v průběhu času. Uživatelé Apple Pay mohou rozdělit své nákupy na čtyři platby bez úroků a bez poplatků.

Společnost Apple představuje Apple Pay Later, který umožní spotřebitelům platit za své nákupy postupně v průběhu času. Uživatelé Apple Pay mohou rozdělit své nákupy na čtyři platby bez úroků a bez poplatků.

S ohledem na finanční zdraví uživatelů byl Apple Pay Later navržen tak, aby umožňoval uživatelům rozdělit nákupy na čtyři platby, rozložené do šesti týdnů, bez úroků a bez poplatků.

Společnost Apple představila službu Apple Pay Later v USA. S ohledem na finanční zdraví uživatelů umožňuje Apple Pay Later rozdělit nákupy na čtyři platby, rozložené do šesti týdnů, bez úroků a bez poplatků. Uživatelé mohou snadno sledovat, spravovat a splácet své úvěry z Apple Pay Later na jednom pohodlném místě v aplikaci Apple Wallet. Uživatelé mohou požádat o půjčku z Apple Pay Later od 50 do 1000 dolarů, které mohou použít pro nákupy online a v aplikacích na iPhone a iPad u obchodníků, kteří přijímají Apple Pay. Společnost Apple začne od dneška vybírat určité uživatele, kteří budou mít možnost používat předběžnou verzi Apple Pay Later, a plánuje ji nabídnout všem oprávněným uživatelům v nadcházejících měsících.

"Neexistuje univerzální řešení, jak lidé řeší své finance. Mnoho lidí hledá flexibilní platební možnosti, a proto jsme nadšeni, že našim uživatelům nabízíme Apple Pay Later," řekla Jennifer Bailey, viceprezidentka Apple Pay a Apple Wallet. "Apple Pay Later byl navržen s ohledem na finanční zdraví našich uživatelů, proto nemá žádné poplatky ani úroky a může být použit a spravován v rámci Wallet, což usnadňuje spotřebitelům informovaná a odpovědná rozhodnutí o půjčování."

Jednoduše požádejte o půjčku, sledujte ji a spravujte vše v aplikaci Wallet.

Aby uživatelé mohli začít používat Apple Pay Later, mohou si v aplikaci Wallet požádat o půjčku bez dopadu na svůj kredit. Poté budou vyzváni, aby zadali částku, kterou by chtěli půjčit, a souhlasili s podmínkami Apple Pay Later. Během procesu žádosti bude proveden měkký dotaz na kreditní historii, aby se zajistilo, že uživatel je v dobré finanční situaci, než si vezme půjčku.

Po schválení bude mít uživatel možnost platit pomocí Apple Pay Later, když vybere možnost Apple Pay při nákupu online a v aplikacích na iPhone a iPad, a může tak využít Apple Pay Later k nákupu. Jakmile je Apple Pay Later aktivován, mohou uživatelé také přímo v procesu objednávky požádat o půjčku.

Uživatelé mohou žádat o půjčky z Apple Pay Later v rozmezí od 50 do 1000 dolarů, které mohou být použity pro nákupy online a v aplikacích na iPhone a iPad u obchodníků, kteří přijímají Apple Pay.

Apple Pay Later je integrován přímo do aplikace Wallet, takže uživatelé mohou jednoduše zobrazit, sledovat a spravovat všechny své půjčky na jednom místě. S Apple Pay Later v aplikaci Wallet mohou uživatelé snadno vidět celkovou částku splatnou za všechny své existující půjčky, stejně jako celkovou částku splatnou v následujících 30 dnech. Mohou také zvolit zobrazení všech připravovaných plateb na kalendářovém pohledu v aplikaci Wallet, aby jim pomohli sledovat a plánovat své platby. Před splatností platby také uživatelé obdrží oznámení prostřednictvím aplikace Wallet a e-mailu, aby mohli plánovat předem. Uživatelé budou požádáni, aby propojili svou debetní kartu z aplikace Wallet jako metodu pro splácení půjčky. Kreditní karty nebudou přijímány, aby se zabránilo tomu, aby uživatelé přijímali další dluhy na splacení půjček.

Uživatelé mohou jednoduše zobrazit, sledovat a spravovat všechny své půjčky v aplikaci Wallet. Mohou také zvolit zobrazení všech připravovaných plateb na kalendářovém pohledu v aplikaci Wallet.

Apple Pay Later byl navržen s ohledem na soukromí a bezpečnost. Nákupy pomocí Apple Pay Later jsou ověřovány pomocí Face ID, Touch ID nebo hesla a historie transakcí a půjček uživatelů nikdy není sdílena ani prodána třetím stranám pro účely marketingu a reklamy.

Apple Pay Later nabízí společnost Apple Financing LLC, dceřiná společnost společnosti Apple Inc., která je zodpovědná za posuzování kreditu a poskytování půjček. Společnost Apple Financing plánuje začít od tohoto podzimu hlásit půjčky z Apple Pay Later do amerických kreditních kanceláří, aby byly zahrnuty do celkových finančních profilů uživatelů a mohly podporovat odpovědné půjčování jak pro věřitele, tak pro půjčujícího.

Mastercard a Goldman Sachs

Apple Pay Later je aktivován prostřednictvím programu Mastercard Installments, takže obchodníci, kteří přijímají Apple Pay, nemusí nic dělat, aby implementovali Apple Pay Later pro své zákazníky. Když obchodník přijme Apple Pay, bude mít Apple Pay Later jako možnost pro své zákazníky při nákupu online a v aplikacích na iPhone a iPad. Goldman Sachs je vydavatelem platebního průkazu Mastercard používaného k dokončení nákupů pomocí Apple Pay Later.

Dostupnost

Od 28.3. budou náhodně vybraní uživatelé pozváni k předčasnému přístupu k předběžné verzi Apple Pay Later přes aplikaci Wallet a prostřednictvím svého e-mailu Apple ID. Apple Pay Later je k dispozici v USA pro nákupy online a v aplikacích na iPhone a iPad. Apple Pay Later je k dispozici s verzemi iOS 16.4 a iPadOS 16.4.

Zdroj informací: Apple Newsroom - Novinky ze světa Apple