Loading...

Konference pro vývojáře společnosti Apple se vrátí 5. června 2023

13.04.2023 07:01

Celá konference bude online a dostupná pro všechny vývojáře, s možností zvláštní zážitkové akce v osobním stylu v Apple Parku dne 5. června. Přihlášky do soutěže Swift Student Challenge jsou nyní otevřeny až do 19. dubna.

Celá konference bude online a dostupná pro všechny vývojáře, s možností zvláštní zážitkové akce v osobním stylu v Apple Parku dne 5. června. Přihlášky do soutěže Swift Student Challenge jsou nyní otevřeny až do 19. dubna.

Apple WWDC 2023

Společnost Apple oznámila, že její každoroční konference pro vývojáře, Worldwide Developers Conference (WWDC), se bude konat v online formátu od 5. do 9. června 2023, s možností pro vývojáře a studenty oslavit osobně na speciální akci v Apple Parku v den zahájení. WWDC23 bude pro všechny vývojáře zdarma a zaměří se na nejnovější pokroky v iOS, iPadOS, macOS, watchOS a tvOS. Jako součást trvalého závazku společnosti Apple pomáhat vývojářům vytvářet inovativní aplikace, budou mít účastníci konference jedinečný přístup k inženýrům společnosti Apple a informace o nových technologiích a nástrojích, které jim pomohou realizovat jejich vize.

„WWDC je jedním z našich oblíbených časů v roce v Apple, protože je to příležitost spojit se s talentovanými vývojáři z celého světa, kteří dělají tuto komunitu tak mimořádnou," řekla Susan Prescott, viceprezidentka Worldwide Developer Relations ve společnosti Apple. „WWDC23 bude naším největším a nejvzrušujícím zatím a nemůžeme se dočkat, až se s vámi uvidíme online i osobně na této velmi speciální události!"

Kromě oznámení, která budou sdílena během keynote a State of the Union prezentací, bude tento rok online program zahrnovat sezení, jedno na jedno labs a možnosti zapojit se s inženýry společnosti Apple a dalšími vývojáři. Vývojáři a studenti také budou mít příležitost navštívit speciální den v Apple Parku 5. června, kde budou společně s globální online komunitou sledovat keynote a State of the Union. Kapacita pro tuto osobní událost bude omezena a podrobnosti o tom, jak se přihlásit k účasti, lze najít na stránce a aplikaci Apple Developer.

WWDC23 je také příležitostí pro podporu studentů vývojářů prostřednictvím soutěže Swift Student Challenge, jednoho z mnoha programů společnosti Apple, které si klade za cíl podpořit vývojáře a studenty všech věkových kategorií, kteří milují kódování. S pomocí aplikace Swift Playgrounds - revoluční aplikace pro iPad a Mac, která dělá učení programovacího jazyka Swift interaktivní a zábavné - jsou studenti z celého světa vyzváni, aby vytvořili hřiště aplikace na téma své volby. Přihlášky do letošní soutěže jsou nyní otevřeny a studenti mohou své práce přihlásit až do 19. dubna. Další informace najdete na webu Swift Student Challenge.

Společnost Apple sdílí další informace o konferenci před WWDC23 prostřednictvím aplikace Apple Developer a na webových stránkách Apple Developer.

Zdroj informací: Apple Newsroom - Novinky ze světa Apple