Loading...

Společnost Apple před Dnem Země oznámila významný pokrok

20.04.2023 06:35

Společnost Apple před Dnem Země oznámila významný pokrok v plnění klimatických cílů. Zákazníci jsou zváni, aby oslavy oslavili tím, že se dozvědí více o změnách klimatu a podniknou spolu se společností Apple nějaké kroky.

Společnost Apple před Dnem Země oznámila významný pokrok v plnění klimatických cílů. Zákazníci jsou zváni, aby oslavy oslavili tím, že se dozvědí více o změnách klimatu a podniknou spolu se společností Apple nějaké kroky.

V rámci Dne Země mohou zákazníci navštívit prodejny Apple Store a zúčastnit se speciálních sezení Dnes v Apple a prohlédnout si kurátorské kolekce služeb Apple, které mají za cíl vzdělávat a inspirovat k ochraně planety.

Před Dnem Země společnost Apple oznamuje pokrok na cestě ke svému ambicióznímu cíli, aby do roku 2030 byly všechny její produkty uhlíkově neutrální, včetně nového rámce pro sdílení informací o sníženém dopadu nových modelů iPhonu, iPadu, MacBooku Air a hodinek Apple Watch na klima. Společnost také oznamuje nová partnerství pro inovace klimatických řešení a zapojení komunit a vyzývá zákazníky, aby se učili a podnikali kroky pomocí nových kurátorských kolekcí a aktivit na míru napříč platformami Apple.

Společnost Apple, která je již uhlíkově neutrální pro své globální firemní operace, snížila od roku 2015 svou komplexní uhlíkovou stopu o více než 45 %, a to i přesto, že příjmy společnosti za stejné období vzrostly o více než 68 %. Celkově loni rozsáhlé ekologické úsilí společnosti - včetně rozšiřování obnovitelných zdrojů energie v celém globálním dodavatelském řetězci a výroby produktů z recyklovaných a dalších nízkouhlíkových materiálů - zabránilo vzniku více než 28 milionů tun uhlíku.

"Jsme blíže než kdy jindy k naplnění naší vize Apple 2030 - ambiciózního cíle, aby každý výrobek byl do roku 2030 uhlíkově neutrální - a jsme nadšeni, že můžeme tento obrovský pokrok oslavit s našimi zákazníky právě na Den Země," řekla Lisa Jacksonová, viceprezidentka společnosti Apple pro životní prostředí, politiku a sociální iniciativy. "Naši zákazníci mohou svá zařízení Apple používat s vědomím, že jsou vyrobena s ohledem na životní prostředí - to znamená více čisté energie, špičkovou odolnost, ještě vyšší účinnost a více recyklovaných a nízkouhlíkových materiálů než kdykoli předtím."

Dnes zveřejněná zpráva o pokroku v oblasti životního prostředí do roku 2023, která tento pokrok podrobně popisuje, zdůrazňuje, že společnost pokračuje v práci na inovacích v oblasti recyklace, správě přírodních zdrojů a iniciativách v oblasti čisté energie. Kromě toho společnost Apple vydala výroční zprávu People and Environment in Our Supply Chain Report.

Apple 2030: Důkaz v produktech

Dodavatelé společnosti Apple získávají z obnovitelných zdrojů více než 25 % elektřiny používané k výrobě iPhonu 14.

Společnost Apple dnes zveřejnila nový rámec, v němž se podělila o to, jak její úsilí o ochranu životního prostředí v oblasti obnovitelných zdrojů energie, účinnosti a inovací materiálů již výrazně snižuje dopad produktů Apple na klima. Aby tento pokrok zákazníkům jasně ukázala, vydala společnost Apple také aktualizované zprávy o životním prostředí produktů iPhone 14 a iPhone 14 Plus, iPad (10. generace), MacBook Air s čipem M2 a Apple Watch Series 8.

Společnost provedla hloubkové analýzy, aby u každého z těchto produktů určila procento výroby poháněné čistou energií a jak rozšířené používání recyklovaných materiálů snižuje dopad jednotlivých zařízení na klima. Například u MacBooku Air s M2 snížil Apple emise o 38 procent. K tomuto výraznému snížení přispělo především použití 40 procent celkového recyklovaného a obnovitelného obsahu v tomto zařízení. U hodinek Apple Watch Series 8 se díky opatřením společnosti - včetně využití 40 procent obnovitelné elektřiny při výrobě - podařilo snížit dopad zařízení na klima o 26 procent.

Apple plánuje sdílet tuto podrobnou úroveň pokroku v budoucích zprávách o životním prostředí výrobků, navázat tak na dlouhodobý závazek společnosti k transparentnosti a vyzvat zákazníky, aby sledovali cestu k uhlíkově neutrálním výrobkům.

Apple podporuje projekty modrého uhlíku v Kolumbii a Indii, které slouží jako model pro vytváření alternativních, udržitelných ekonomik založených na ochraně mangrovových porostů. Prostřednictvím nového partnerství s nadací SEE Foundation společnost podporuje vývoj certifikované metodiky pro modrý uhlík v Číně.

Partnerství pro inovaci řešení a zapojení komunit po celém světě

S tím, jak Apple urychluje pokrok v plnění svého cíle pro rok 2030, se společnost nadále snaží upřednostňovat komunity neúměrně postižené dopady změny klimatu a spolupracovat s organizacemi, které inovují pro budoucnost. Apple dnes oznámil nová partnerství a podporu celosvětového úsilí o zapojení komunit do environmentálních řešení, včetně práce v souladu s Iniciativou společnosti Apple pro rasovou rovnost a spravedlnost.

V Latinské Americe bude Apple spolupracovat s organizací Conservation International na podpoře vedení afrických komunit s ekonomickými příležitostmi, které přinášejí výsledky při řešení klimatické krize a krize biodiverzity. Kromě toho partnerství podpoří Afroamerické fórum o změně klimatu (Afro-InterAmerican Forum on Climate Change, AIFCC) - první kolektivní úsilí svého druhu, jehož cílem je vyzdvihnout perspektivy a zkušenosti obyvatelstva afrického původu při řešení a zmírňování změny klimatu v Americe.

Ve spolupráci s nadací Society of Entrepreneurs and Ecology Foundation podporuje společnost Apple vývoj certifikované metodiky pro modrý uhlík v Číně. Modrý uhlík označuje oxid uhličitý, který je odebírán z atmosféry a ukládán hluboko v oceánech a pobřežních ekosystémech, včetně mangrovových lesů. Apple podporuje projekty modrého uhlíku v Kolumbii a Indii, které slouží jako model pro vytváření alternativních, udržitelných ekonomik založených na ochraně mangrovových porostů. Partnerství v Číně na tuto práci naváže a nabídne místním komunitám nové způsoby, jak se podílet na ochraně a obnově mangrovových ekosystémů.

Společnost Apple také spolupracuje se Světovým fondem na ochranu přírody (WWF) na nové iniciativě nazvané Platforma pro vznik řešení založených na přírodě (Nature-Based Solutions - NbS), jejímž cílem je představit nový model rozšiřování, slaďování a mobilizace veřejných a soukromých investic do vysoce kvalitních řešení založených na přírodě v rámci integrovaného krajinného přístupu. V rámci této platformy WWF využije svůj globální dosah a partnerství a hybnou sílu závazků v oblasti klimatu a přírody, aby v prioritních krajinách předvedl zásahy, které řeší systémové hrozby a vytvářejí dopady na klima, biologickou rozmanitost a udržitelný rozvoj.

V USA spolupracuje společnost Apple se společností Beyond Benign, aby přinesla zelenou chemii a programy pro udržitelnou vědu do menšinových institucí po celé zemi a rozšířila zásobu talentovaných černošských, hispánských a indiánských vědců vyškolených v oblasti udržitelnosti pro globální společnosti s vysokou hodnotou. Apple také podporuje místní organizace prosazující environmentální spravedlnost pro své komunity, včetně City Blossoms ve Washingtonu, D.C.; Environmental Health Coalition v Kalifornii a Tijuaně v Mexiku a Little Village Environmental Justice Organization v Chicagu.

Oslavujte a jednejte se společností Apple

V rámci oslav Dne Země nabízí společnost Apple řadu způsobů, jak zákazníkům pomoci seznámit se s životním prostředím, navázat s ním kontakt a podniknout kroky ke snížení dopadu na planetu.

Jedním ze snadných způsobů, jak mohou zákazníci pomoci planetě - na Den Země nebo kterýkoli jiný den - je odevzdat svá stará zařízení společnosti Apple. Společnost nabízí služby trade-in a bezplatnou recyklaci, které usnadňují recyklaci zařízení, odklonění elektronického odpadu ze skládek a úsporu vzácných materiálů ve snaze brát Zemi méně. V rámci letošního Dne Země představuje společnost Apple novou vstupní stránku Apple Trade In pro zákazníky v USA, Velké Británii a Kanadě, která odhaduje hodnotu vyměněného zařízení, aby uživatelům pomohla začít s recyklací a pomohla dát jejich výrobkům nový život.

Robot Daisy pro demontáž iPhonu od společnosti Apple je jednou z mnoha inovací, které přispívají k dosažení cíle společnosti používat ve svých produktech pouze recyklované a obnovitelné materiály.

Apple také vyzývá zákazníky, aby navštívili některý z obchodů Apple Store a zapojili se do exkluzivního programu Today at Apple. V rámci globálních sezení mohou děti na iPadu s tužkou Apple Pencil vytvářet jedinečné komiksy inspirované planetou Zemí, které spojují kreativitu a vzdělávání, a v některých pobočkách bude probíhat také program, který se zabývá silou recyklovaného plastu.

Ve vybraných prodejnách budou probíhat silné rozhovory, umění a poezie, jejichž kurátory budou domorodý umělec Tomás Karmelo Amaya a Shalene Joseph z Native Wellness Institute.

V obchodě App Store se uživatelé mohou dozvědět, jak podniknout realizovatelné kroky k ochraně planety, počínaje svým šatníkem. Sbírka ke Dni Země nazvaná "Jak je snadné být stylový a udržitelný" představuje aplikace, jako jsou eBay, Good On You a Drest, které propagují nákupy z druhé ruky, podporují etickou a udržitelnou módu a propagují cyklické nákupní chování prostřednictvím virtuálních šatníků a zážitků.

Apple TV+ slaví Den Země řadou nových a oceňovaných pořadů pro celou rodinu, včetně seriálu Jane inspirovaného prací legendární ochránkyně přírody Dr. Jane Goodallové, přírodopisného seriálu Big Beasts s Tomem Hiddlestonem a speciálu pro celou rodinu Sago Mini Friends. Předplatitelé se mohou těšit také na oblíbené pořady, které osvětlují velkolepé divy planety a důležitost její ochrany: Prehistorická planeta, Země v noci v barvě, Sloní královna, Tady jsme: Poznámky k životu na planetě Zemi, Drobný svět, Rok, kdy se Země změnila, a další.

Apple TV+ slaví Den Země řadou nových a oceňovaných pořadů pro celou rodinu.

V aplikaci Apple TV si navíc diváci mohou prohlédnout řadu kolekcí inspirovaných mantrou "Budoucnost je na nás". Tři hlavní oblasti - snižování a opětovné použití, přehodnocení a opětovné propojení - představí jednotlivce a komunity, kteří jsou odhodláni bojovat proti změně klimatu prostřednictvím inovativních každodenních činností. V tomto prostoru bude také hostovat kurátor Scott Z. Burns, tvůrce originálního seriálu Extrapolations společnosti Apple, který upozorní na některé ze svých oblíbených ekologických filmů a filmových doporučení pro jakýkoli den, nejen pro Den Země.
Ve speciální epizodě si moderátorka Shumita Basuová povídala s Burnsem a herečkou Siennou Millerovou o hollywoodských hvězdách, které se spojily při natáčení Extrapolations, a o tom, co bude třeba udělat, abychom dosáhli skutečného pokroku v boji proti změně klimatu. Apple News také představí speciální kurátorskou kolekci, která oslavuje přírodní zázraky, zkoumá vědu o klimatu,

služby a řešení a upozorňuje na pozoruhodné lidi a komunity bojující za zelenější svět.

V Apple News je uvedeno vydání časopisu Midwest Living z jara 2023.

Ekologické vydání časopisu Midwest Living v Apple News má nápis "Divoká místa" a zobrazuje člověka jedoucího na kajaku po řece při západu slunce.

V Apple News je zobrazeno vydání časopisu The Atlantic z července/srpna 2022. Hlavní článek Eda Yonga s černobílou fotografií sovy nese název "Jak zvířata vnímají svět".

Od 21. dubna bude Apple Music nabízet exkluzivní obsah inspirovaný přírodou s novou hudbou a zvukovou krajinou z Apple TV+, včetně převzetí "Mixtape for Mother Earth" s talentem Extrapolations Benem Harperem.

Apple Fitness+ nabízí tisíce cvičení a meditací, které můžete provádět kdykoli a kdekoli, včetně cvičení venku. Na oslavu Dne Země si uživatelé Fitness+ mohou užít tematická cvičení a novou meditaci, která se zamýšlí nad odolností planety v jednotlivých ročních obdobích. V nové epizodě Time to Run se trenér Scott Carvin nechal inspirovat národním parkem Joshua Tree a představil energický rockový playlist, který může uživatele motivovat k pohybu venku. 22. dubna mohou uživatelé Apple Watch získat limitovanou edici ocenění ke Dni Země, pokud dokončí jakýkoli trénink trvající 30 minut nebo déle. Odznak pro limitovanou edici ocenění ke Dni Země je zobrazen na hodinkách Apple Watch Series 8.

Uživatelé Apple Watch mohou získat limitovanou odměnu ke Dni Země, pokud 22. dubna absolvují libovolné cvičení trvající 30 minut nebo déle.

Uživatelé, kteří se chtějí dozvědět více o klimatické krizi a prozkoumat nové způsoby, jak jednat, mohou využít kolekci "Revitalizace našeho domova" na Apple Podcasts, která obsahuje širokou škálu hlasů z vědecké komunity, včetně domorodých ochránců přírody. Rozhovory a příběhy obsažené v této sbírce nabízejí posluchačům příležitost lépe pochopit svůj vliv na planetu a to, co bude třeba udělat, abychom napravili škody, které jsou páchány.

V rámci Apple Books budou k dispozici nové a oblíbené knihy a audioknihy, které se zabývají otázkami životního prostředí a činnostmi, které mohou zákazníci podniknout, aby se podíleli na ochraně životního prostředí. Apple Books také pozval Leah Thomasovou, autorku knihy The Intersectional Environmentalist, aby pro Den Země připravila kolekci titulů, které rozšiřují pohled na tuto problematiku.

Mapy Apple představují nové průvodce, které vytvořila společnost Tinybeans, a uživatelé v nich mohou objevovat udržitelné obchody, jako jsou bezodpadové plnicí stanice a bezodpadová výdejní místa v Chicagu, Los Angeles a dalších městech v USA, a dozvědět se víc o hnutí za bezodpadové nakupování. Uživatelé mohou v aplikaci Mapy také prozkoumat, jak Smithsonian Institution pracuje na ochraně biologického dědictví po celém světě, od Smithsonian National Zoo and Conservation Biology Institute ve Washingtonu, D.C., až po národní park Moukalaba-Doudou v Gabonu.

Další informace o ekologických aktivitách společnosti Apple najdete na webu apple.com/environment.