Loading...

Společnost Apple oznámila výsledky za druhé čtvrtletí

05.05.2023 06:27

Tržby ze služeb dosáhly nového historického maxima. Tržby z prodeje iPhonů jsou rekordní za březnové čtvrtletí.

Tržby ze služeb dosáhly nového historického maxima. Tržby z prodeje iPhonů jsou rekordní za březnové čtvrtletí.

Tržby ze služeb dosáhly nového historického maxima. Tržby z prodeje iPhonů jsou rekordní za březnové čtvrtletí.

Společnost Apple včera oznámila finanční výsledky za druhé čtvrtletí fiskálního roku 2023, které skončilo 1. dubna 2023. Společnost vykázala čtvrtletní tržby ve výši 94,8 miliardy dolarů, což je meziroční pokles o 3 %, a čtvrtletní zisk na zředěnou akcii ve výši 1,52 dolaru, který se meziročně nezměnil.

"Těší nás, že jsme navzdory náročnému makroekonomickému prostředí vykázali historický rekord v oblasti služeb a rekordní březnový kvartál pro iPhone a že naše instalovaná základna aktivních zařízení dosáhla historického maxima," řekl Tim Cook, generální ředitel společnosti Apple. "Pokračujeme v dlouhodobých investicích a řídíme se našimi hodnotami, včetně významného pokroku v budování uhlíkově neutrálních produktů a dodavatelských řetězců do roku 2030."

"Naše meziroční obchodní výsledky se oproti prosincovému čtvrtletí zlepšily a během čtvrtletí jsme vytvořili silný provozní cash flow ve výši 28,6 miliardy dolarů, přičemž jsme akcionářům vrátili více než 23 miliard dolarů," řekl Luca Maestri, finanční ředitel společnosti Apple. "Vzhledem k naší důvěře v budoucnost společnosti Apple a hodnotě, kterou vidíme v našich akciích, schválilo naše představenstvo dalších 90 miliard dolarů na zpětný odkup akcií. Kč a již jedenáctým rokem v řadě zvyšujeme čtvrtletní dividendu."

Představenstvo společnosti Apple vyhlásilo peněžní dividendu ve výši 0,24 USD na akcii kmenových akcií společnosti, což představuje zvýšení o 4 %. Dividenda je splatná 18. května 2023 akcionářům s rozhodným dnem pro výplatu k 15. květnu 2023. Představenstvo rovněž schválilo další program odkupu kmenových akcií Společnosti v hodnotě až 90 mld. dolarů.

Společnost Apple poskytne živý přenos konferenčního hovoru k finančním výsledkům za 2. čtvrtletí 2023, který začne 4. května 2023 ve 14:00 hodin našeho času na adrese apple.com/investor/earnings-call. Webové vysílání bude k dispozici k opakování přibližně dva týdny poté.