Loading...

Apple Watch Pride Edition oslavují LGBTQ+ komunitu

11.05.2023 07:13

Apple Watch Pride Edition oslavují LGBTQ+ komunitu.

Na oslavu pokračujícího hnutí za ochranu a prosazování rovnoprávnosti LGBTQ+ komunit po celém světě představuje Apple nový sportovní náramek Pride Edition doplněný odpovídajícím ciferníkem a tapetou pro iOS.

Apple představuje nový sportovní náramek Pride Edition s odpovídajícím ciferníkem a tapetou pro iOS.

Apple tímto krokem podporuje organizace na podporu LGBTQ+ lidí, které usilují o pozitivní změny, včetně Equality Federation Institute, akcelerátoru pro podporu LGBTQ+ lidí, který v USA buduje síť organizací na podporu LGBTQ+ lidí v jednotlivých státech, a GLSEN, vzdělávací organizace usilující o ukončení diskriminace, obtěžování a šikany na základě sexuální orientace, genderové identity a genderového vyjádření, a zvyšuje o ně povědomí. Mezi další advokační organizace, které Apple podporuje, patří Encircle, Equality North Carolina, Equality Texas, Gender Spectrum, Human Rights Campaign, ILGA World, National Center for Transgender Equality, PFLAG, SMYAL a The Trevor Project. 

Nový design Sport Bandu, inspirovaný silou a krásou komunity LGBTQ+, představuje původní duhové barvy vlajky hrdosti a pět dalších - černá a hnědá symbolizují černošské a latinskoamerické komunity, navíc ty, kteří zemřeli na HIV/AIDS nebo s ním žijí, zatímco světle modrá, růžová a bílá představují transgenderové a nebinární osoby. 

Letošní návrh integruje radostnou duhu geometrických tvarů na bílém podkladu, které jsou lisovány do finální pásky. V procesu tvarování základní materiál obtéká jednotlivé tvary a vytváří drobné odchylky v jejich uspořádání. Žádné dvě pásky nejsou úplně stejné, což odráží individualitu všech členů komunity LGBTQ+. 

Nový ciferník hodinek Pride Celebration a tapeta pro iOS vzdávají hold společné síle a vzájemné podpoře komunity LGBTQ+. Barevné tvary jako by obíhaly do displeje hodinek z pásku a reagovaly, když uživatel zvedne a pohne zápěstím nebo klepne na displej. Odpovídající tapeta je další živou interpretací letošního designu Pride a dynamicky se pohybuje, když uživatel odemkne svůj iPhone.

Nový ciferník hodinek Pride Celebration a tapeta pro iOS vzdávají hold společné síle a vzájemné podpoře komunity LGBTQ+.

Ceny a dostupnost
Sportovní náramek Pride Edition bude k objednání na webu apple.com a v aplikaci Apple Store 23. května a od 24. května bude k dostání v prodejnách Apple Store za 49 dolarů (USA).
Sportovní náramek Pride Edition je k dispozici ve velikostech 41 mm a 45 mm a je kompatibilní s hodinkami Apple Watch Series 3 a novějšími.
Nový ciferník Pride Celebration a tapeta pro iPhone budou k dispozici příští týden a vyžadují watchOS 9.5 a iOS 16.5.
Zákazníci si mohou odpovídající ciferník Pride Celebration stáhnout prostřednictvím klipů App Clips na obalu náramku Apple Watch Pride Edition Sport Band, v pobočkách Apple Store a v aplikaci Apple Store nebo si ho stáhnout z webu apple.com.