Loading...

Malí vývojáři v App Storu zvýšili tržby o 71 procent

16.05.2023 06:55

Malí vývojáři v App Storu za poslední dva roky zvýšili tržby o 71 procent. Nezávislá studie zjistila odolnost malých developerů, jejichž růst předstihuje růst velkých developerů.

Malí vývojáři v App Storu za poslední dva roky zvýšili tržby o 71 procent. Nezávislá studie zjistila odolnost malých developerů, jejichž růst předstihuje růst velkých developerů.

Malí vývojáři v App Storu za poslední dva roky zvýšili tržby o 71 procent. Nezávislá studie zjistila odolnost malých developerů, jejichž růst předstihuje růst velkých developerů.

Nezávislá studie provedená ekonomy ze společnosti Analysis Group zjistila, že malí vývojáři v App Storu zvýšili počet svých obchodů a oslovili více zákazníků po celém světě, dokonce předstihli i větší vývojáře. Díky podpoře široké škály nástrojů a iniciativ App Store vzrostly v letech 2020 až 2022 příjmy malých vývojářů po celém světě - definovaných jako ti, kteří vydělávají do 1 milionu dolarů ročně a mají méně než 1 milion stažení ročně - o 71 %. V USA tito vývojáři zaznamenali ve stejném období nadprůměrný nárůst příjmů o 87 procent.

Podnikatelé nacházejí nové možnosti a globální růst

V nové studii s názvem "Malí vývojáři a tvůrci aplikací v App Store v roce 2022" ekonomové Analysis Group zjistili, že růst příjmů malých vývojářů působících v obchodě od roku 2020 překonal růst příjmů velkých vývojářů, protože tito podnikatelé identifikovali nové způsoby, jak využít potřeby svých uživatelů. Malí vývojáři - kteří tvoří více než 90 % všech vývojářů v App Store - zaznamenali nárůst příjmů ve všech kategoriích aplikací; zejména aplikace pro zdraví a fitness, sport a životní styl od malých vývojářů za poslední dva roky více než zdvojnásobily své příjmy.

Vývojáři všech velikostí vybudovali úspěšné podniky a zároveň těží z globálního dosahu obchodu App Store ve 175 zemích a více než 40 jazycích a z instalované základny více než 2 miliard aktivních zařízení společnosti Apple po celém světě. V roce 2022 bylo téměř 80 % malých vývojářů aktivních na více obchodech a přibližně 40 % celkového počtu stažení aplikací od všech malých vývojářů pocházelo od uživatelů mimo domovskou zemi každého vývojáře. Ekonomové navíc zjistili, že vývojáři, kteří zpeněžují své aplikace prodejem digitálního zboží a služeb na více storefrontách, mají příjmy od uživatelů v průměru na více než 40 storefrontách.

Průzkum také zjistil, že App Store pomohl vývojářům rozšířit své podnikání nad rámec malých týmů a získat celosvětovou působnost. Mnoho vývojářů, kteří prodávali digitální zboží a služby v App Store a v roce 2022 vydělali více než 1 milion dolarů, byli dříve malí vývojáři. Z těchto globálních vývojářů jich 40 % buď nebylo v App Storu, nebo měli ještě před pěti lety výdělek nižší než 10 000 dolarů.

Ekonomové Analysis Group také zjistili, že do App Store v roce 2022 vstoupily tisíce nových vývojářů a podnikatelů z celého světa. Z této množiny nových vývojářů pocházelo přibližně 25 % z Evropy, 23 % z Číny, 14 % z USA, 4 % z Japonska a 35 % z dalších regionů včetně Jižní Koreje, Indie a Brazílie.

Malé podniky září v App Storu

Mindful Mamas, komplexní aplikace pro duševní pohodu, pomáhá matkám a rodičům řešit jedinečné výzvy mateřství. Od roku 2020 aplikace pomáhá matkám najít si čas pro sebe a její spoluzakladatelkou je licencovaná psycholožka Terra LaRocková, která se sama potýkala s otřesnou poporodní zkušeností. Vzhledem k tomu, že se rozhovory o duševním zdraví staly transparentnějšími, LaRocková viděla příležitost poskytnout snadno dostupné nástroje na podporu maminek prostřednictvím meditací s průvodcem založených na důkazech, příběhů o spánku a lekcí, které uživatelkám pomáhají snižovat úzkost a stres.

Jako malý čtyřčlenný tým se Mindful Mamas spoléhá na různé zdroje, které jí pomáhají plnit její poslání, včetně programu pro malé podniky společnosti Apple. Tým mohl vytvořit nové funkce a rozšířit strategické vztahy s poskytovateli zdravotní péče, kteří aplikaci využívají jako součást svých služeb. 
"Díky větším příjmům má naše firma delší možnost investovat do vývoje dalších funkcí a poskytovat maminkám personalizované zážitky," říká LaRock, generální ředitel společnosti Mindful Mamas. V posledním roce to zahrnovalo nové události v aplikaci a zavedení nástroje pro sledování nálady, který poskytuje více přizpůsobených informací "maminkám", jak aplikace své uživatelky roztomile nazývá.

"Tento program nám také umožnil začít vyvíjet další skvělé funkce nabízené společností Apple, jako je widget pro každodenní povzbuzení, který je v současné době ve vývoji a jehož vydání je plánováno na letošní léto," říká Jillian Lee Stoutová, spoluzakladatelka a produktová a technologická ředitelka společnosti Mindful Mamas. 

V současné době se na aplikaci Mindful Mamas obrací každý měsíc o podporu více než 20 000 maminek. Nejaktivnější maminky aplikaci používají dvakrát denně a 86 % z nich uvádí, že se po absolvování jednoho cvičení cítí lépe nebo mnohem lépe. Mindful Mamas se zaměřuje na rozšiřování současné nabídky programů pro děti a na poskytování dalšího obsahu pro všechny maminky a rodiče podle toho, jak se budou vyvíjet jejich potřeby.

Od roku 2020 aplikace Mindful Mamas pomáhá matkám najít si čas pro sebe prostřednictvím meditace s průvodcem založené na důkazech, příběhů o spánku a lekcí, které uživatelkám pomáhají snižovat úzkost a stres.

Aplikace iScape, která byla uvedena na trh v roce 2018, pomáhá uživatelům snadno vizualizovat venkovní projekty od začátku až do konce. Generální ředitel a zakladatel Patrick Pozzuto, který má více než desetileté zkušenosti jako dodavatel krajinářských prací, vytvořil aplikaci s rozšířenou realitou, aby vrátil inspiraci do rukou majitelů domů a profesionálů. 

"Měl jsem pocit, že by se věci mohly podařit a že technologie by byla účinným řešením, které by uživatelům pomohlo ušetřit čas a vidět hotový projekt ještě předtím, než se věci začnou řešit," vysvětluje Pozzuto. 

Pozzuto převedl svůj nápad od počátku do reality a vyvinul aplikaci iScape, která využívá ARKit a SpriteKit k tomu, aby do okolí uživatele přidala 2D a 3D modely a pomohla mu vizualizovat, navrhnout a naplánovat, co je pro projekt venkovního bydlení potřeba. 

"Jako zakladatel musíte zůstat u nejnovějších a nejlepších technologií a Apple mi v tom pomohl. I při růstu, který jsme přirozeně zažili během pandemie, kdy lidé měli více času investovat do domácích projektů, jsme rok co rok nadále těžili z investic do špičkových technologií," říká.

S již více než 2,5 miliony stažení zaznamenala aplikace iScape meziroční růst v trojciferných procentech. Díky talentovanému týmu, který aplikaci podporuje, má iScape před sebou zářnou budoucnost, protože se na ni obracejí profesionálové, prodejci i majitelé domů pro její technické možnosti a schopnost šetřit uživatelům čas, peníze a úsilí.

Aplikace iScape, která byla uvedena na trh v roce 2018, pomáhá majitelům domů i profesionálům snadno vizualizovat venkovní projekty od začátku až do konce.

Zdroje pro vývojáře rostou 

Vývojáři všech velikostí vybudovali úspěšné firmy a využívají globální dosah obchodu App Store. Společnost Apple poskytuje v App Storu řadu iniciativ na podporu malých vývojářů, včetně programu App Store Small Business Program, Apple Entrepreneur Camp, App Accelerators a Apple Developer Academies. Kromě toho probíhající informační série, jako jsou App Store Sessions, Ask

Apple a Tech Talks, nabízejí vývojářům ještě více příležitostí, jak se celoročně spojit přímo s odborníky společnosti Apple a získat informace, podporu a zpětnou vazbu o nejnovějších dostupných funkcích a technologiích.

Vývojáře, kteří vytvářejí aplikace pro iOS, iPadOS, macOS, tvOS a watchOS, podporuje rozsáhlá sada bezplatných nástrojů a frameworků - včetně sad pro vývoj softwaru (SDK) a vývojářských služeb s více než 250 000 rozhraní API. Tyto nástroje umožňují vývojářům snadno a rychle přidávat do aplikací nové funkce a využívat výkonné možnosti, jako je strojové učení, rozšířená realita a mnoho dalších. Swift Student Challenge, stejně jako nástroje s otevřeným přístupem, jako jsou Everyone Can Code a Swift Playgrounds, zajišťují, že síla technologie kódování je dostupná a inkluzivní.

Zdroj: Apple.com