Loading...

Celosvětová vývojářská konference společnosti Apple bude 5. června 2023

24.05.2023 06:35

Celosvětová vývojářská konference společnosti Apple bude zahájena 5. června 2023 hlavním projevem. Představený program konference WWDC23 ukazuje vzrušující nabídku online akcí pro vývojáře Apple po celém světě.

Celosvětová vývojářská konference společnosti Apple bude zahájena 5. června 2023 hlavním projevem. Představený program konference WWDC23 ukazuje vzrušující nabídku online akcí pro vývojáře Apple po celém světě.

Celosvětová vývojářská konference společnosti Apple bude zahájena 5. června 2023 hlavním projevem. Představený program konference WWDC23 ukazuje vzrušující nabídku online akcí pro vývojáře Apple po celém světě.

Společnost Apple představila program své každoroční konference Worldwide Developers Conference, včetně načasování hlavní přednášky a prezentací o stavu platforem, a sdělila vývojářům další informace o tom, co se dozvědí a co zažijí. WWDC23, která je pro všechny vývojáře zdarma, se bude konat v online formátu od 5. do 9. června a v den zahájení budou mít vývojáři a studenti možnost oslavit osobně na speciálním zážitku v Apple Parku. Týden nabitý událostmi a aktivitami pomůže vývojářům seznámit se s nejnovějšími technologiemi, nástroji a frameworky, které přicházejí do iOS, iPadOS, macOS, tvOS a watchOS. Během celého týdne se vývojáři budou moci spojit přímo s inženýry a odborníky společnosti Apple prostřednictvím individuálních laboratoří a aktivit ve Slacku, kde získají návod, jak vytvářet inovativní a platformově odlišné aplikace a hry.

Apple Keynote

5. června, 10:00 PDT / 19:00 CEST (v ČR)
Dosud největší a nejzajímavější konference WWDC23 začíná prvním pohledem na zajímavé aktualizace, které se na platformách Apple objeví ještě letos. Projev na keynote bude k dispozici na webu apple.com, v aplikaci Apple Developer, v aplikaci Apple TV a na YouTube, přičemž po skončení streamu bude k dispozici přehrávání na vyžádání.

Stav platforem

5. června, 13:30 PDT / 22:30 CEST (v ČR)
Vývojáři se dozvědí, jak mohou své aplikace posunout na vyšší úroveň, a to díky hlubšímu seznámení s novými nástroji, technologiemi a pokroky napříč platformami Apple. Platforms State of the Union se bude vysílat prostřednictvím aplikace Apple Developer a webu Apple Developer.

Ocenění Apple Design Awards

5. června v 18:30 PDT / 6. června v 3:30 CEST (v ČR)
Apple Design Awards oceňují a oslavují umění, řemeslo, kreativitu a technické znalosti vývojářské komunity společnosti Apple. Letošní vítězové Apple Design Award budou představeni prostřednictvím aplikace a webu Apple Developer.

Přístup k odborníkům

Konference WWDC23, která obsahuje 175 podrobných videozáznamů ze zasedání, přináší nejnovější nástroje a technologie a dává vývojářům možnost dozvědět se, jak mohou vytvářet aplikace a hry nové generace. Vývojáři mohou získat odpovědi na své technické otázky, otázky týkající se designu a obchodu App Store - včetně toho, jak zlepšit přítomnost své aplikace v obchodě - od odborníků společnosti Apple v rámci individuálních schůzek v online laboratoři. Od 6. do 9. června budou videa ze sezení denně zveřejňována v aplikaci Apple Developer a na webových stránkách Apple Developer.

Aktivity

Kromě videí z relací a individuálních laboratoří budou inženýři a designéři společnosti Apple po celý týden pořádat aktivity online na Slacku, aby pomohli vývojářům zapojit se do technických diskusí, získat odpovědi na své otázky a navázat vzájemné kontakty. Zúčastněte se technologických nebo designových otázek a odpovědí, podívejte se na video ze zasedání a položte přednášejícímu otázky nebo si vytvořte komunitu v rámci aktivity na prolomení ledů.

Aplikace pro vývojáře

Aplikace Apple Developer App je skvělý způsob, jak prožít WWDC23 na Macu, iPhonu, iPadu a Apple TV, s každodenními aktualizacemi a upozorněními na nejnovější zprávy, obsah a aktivity. Vývojáři mohou procházet obsah podle témat, registrovat se na online aktivity na Slacku a individuální laboratoře, sledovat videa s kolegy pomocí SharePlay, kopírovat kód přímo z videí ze zasedání do Xcode, číst si články o funkcích a další.

Vývojáři mají také přístup k veškerému obsahu konference WWDC, registraci, novinkám, příběhům o funkcích a dokumentaci na stránce developer.apple.com.