Loading...

iPadOS 17: Nové vylepšení, které přináší revoluci na poli tabletů

06.06.2023 09:19

Včera přišla značka Apple s očekávaným oznámením - novou verzí svého operačního systému pro iPad, iPadOS 17. Toto aktualizované vydání slibuje přinést nové rozměry personalizace a univerzálnosti pro uživatele iPadu.

Včera přišla značka Apple s očekávaným oznámením - novou verzí svého operačního systému pro iPad, iPadOS 17. Toto aktualizované vydání slibuje přinést nové rozměry personalizace a univerzálnosti pro uživatele iPadu.

iPadOS 17 přináší dosud nejosobnější a nejschopnější iPad s krásnou a užitečnou zamykací obrazovkou, jednoduššími způsoby vyhledávání a sdílení informací a novými inteligentními funkcemi, které ti usnadní práci.

Přizpůsobte si svůj iPad dle svých představ

Jedním z nejočekávanějších prvků nového iPadOS 17 je přepracovaná uzamykací obrazovka, která uživatelům umožňuje personalizovat svůj iPad více než kdy jindy. Díky novým funkcím můžete na uzamykací obrazovku umístit své oblíbené obrázky a upravit je novými způsoby. Můžete si vybrat fotografii z osobní knihovny, dynamickou sadu fotografií, které se mění v průběhu dne, nebo Live Photo pro hladký efekt pomalého pohybu při probuzení iPadu.

Zamykací obrazovka je vybavena vícevrstvým efektem, takže předměty lze dynamicky zobrazovat před časem, aby předmět na fotografii vynikl.

Kromě toho iPadOS 17 přináší na iPad Live Activities, což umožňuje uživatelům sledovat události v reálném čase přímo z uzamykací obrazovky, ať už jde o sportovní zápas, plány na cesty nebo objednávku jídla.

Interaktivní widgety a inteligentní práce s PDF

iPadOS 17 identifikuje pole v souborech PDF a usnadňuje tak vyplňování dokumentů v celém systému.

iPadOS 17 zároveň představuje nový rozměr widgetů. Tyto jsou nyní interaktivní, což uživatelům umožňuje plnit úkoly jednoduchým tapnutím. Také se práce s PDF stala ještě snazší. Díky funkci AutoFill iPadOS 17 rozpozná pole v PDF formuláři a automaticky je vyplní, což výrazně usnadňuje práci s těmito dokumenty.

Díky interaktivitě mohou nyní uživatelé plnit úkoly, přehrávat nebo pozastavovat média, přistupovat k ovládacím prvkům domácnosti a dalším funkcím přímo z widgetů na domovské obrazovce a zamykací obrazovce.

Inovace v aplikaci Messages a FaceTime

Aplikace Messages nyní nabízí nové způsoby, jak komunikovat. Zahrnuje nový zážitek s nálepkami a možností vytvářet Live Stickers z vlastních fotografií. Ve FaceTime uživatelé nyní mohou zanechat audio nebo video zprávu, pokud druhá strana nezvedne hovor.

Konsolidovaná zásuvka se samolepkami přináší všechny samolepky uživatele na jednom místě, včetně živých samolepek, samolepek emoji a balíčků samolepek třetích stran.

Když někdo nezvedne hovor přes FaceTime, mohou teď uživatelé zanechat vzkaz a zachytit přesně to, co chtějí v danou chvíli říct.

Zdraví na dosah ruky s novou aplikací Health

Jednou z největších novinek iPadOS 17 je zavedení aplikace Health na iPad. Tato aplikace uživatelům umožňuje sledovat a spravovat své zdravotní a fitness údaje na jednom místě, se zvýšeným důrazem na soukromí. Nový HealthKit umožňuje vývojářům vytvářet inovativní zdravotnické aplikace, které jsou navrženy speciálně pro iPad.

Aplikace Zdraví na iPadu je navržena tak, aby využívala výhod velkého displeje, a nabízí uživatelům nové způsoby zobrazení zdravotních údajů.

Kdy bude iPadOS 17 dostupný?

iPadOS 17 je od dnešního dne dostupný jako vývojářská beta a na podzim se očekává jeho bezplatné vydání pro všechny uživatele iPadu.

Toto jsou pouze některé z nových funkcí, které iPadOS 17 nabízí. Apple jasně ukázal, že se snaží udělat iPad ještě osobnějším a schopnějším zařízením, a to vše se těšíme prozkoumat, jakmile se nový operační systém stane dostupným.

Zdroj: Apple.com