Loading...

Apple představil nový 15" MacBook Air

07.06.2023 06:49

Díky velkému 15,3palcovému displeji Liquid Retina, výkonu M2, výdrži baterie až 18 hodin a zvukovému systému se šesti reproduktory, to vše v tenkém a lehkém provedení bez ventilátoru, je nový MacBook Air nejlepším 15palcovým notebookem na světě.

Díky velkému 15,3palcovému displeji Liquid Retina, výkonu M2, výdrži baterie až 18 hodin a zvukovému systému se šesti reproduktory, to vše v tenkém a lehkém provedení bez ventilátoru, je nový MacBook Air nejlepším 15palcovým notebookem na světě.

Patnáctipalcový MacBook Air je nejlepší patnáctipalcový notebook na světě, což je možné jen díky křemíku Apple.

Společnost Apple představila 15" MacBook Air, který se stává nejlepším 15" laptopem na světě. Nový MacBook Air je vybaven rozsáhlou 15,3palcovou Liquid Retina obrazovkou, výkonným čipem M2, až 18hodinovou výdrží baterie a tichým bezventilátorovým designem. Všechny tyto prvky se spojily v tenkém a lehkém provedení, které přináší nejtenčí 15" laptop na světě. Díky novému šestibodovému zvukovému systému poskytuje 15" MacBook Air prostorový zvukový zážitek, spolu s 1080p FaceTime HD kamerou, nabíjením MagSafe a výkonem a jednoduchostí operačního systému macOS Ventura, které zaručují jedinečný uživatelský zážitek. Zákazníci si mohou nový MacBook Air objednat již dnes, s dostupností od úterý 13. června. 13" MacBook Air s čipem M2 dostává novou startovací cenu 1 099 dolarů, což je o 100 dolarů méně než dříve, aby nabídl ještě více hodnoty a výběru každému, od těch, kteří upgradují, až po zákazníky, kteří si Mac kupují poprvé.

15palcový MacBook Air má neuvěřitelný výkon, displej s vysokým rozlišením, mimořádnou výdrž baterie a konstrukci bez ventilátorů.

"Jsme nadšeni, že představujeme první 15" MacBook Air. S jeho neuvěřitelným výkonem a úchvatným designem je nový MacBook Air nejlepším 15" laptopem na světě. A to je možné pouze s Apple Silicon," uvedl John Ternus, výkonný viceprezident pro hardwarové inženýrství ve společnosti Apple. "Od rozsáhlé Liquid Retina obrazovky a neuvěřitelně tenkého a bezventilátorového designu až po mimořádnou výdrž baterie a prostorový šestibodový zvukový systém - nový MacBook Air má všechno."

Brilantní 15,3" Liquid Retina obrazovka

Nový MacBook Air je vybaven prostornou vysokým rozlišením 15,3" Liquid Retina obrazovkou, díky které mohou uživatelé vidět ještě více obsahu. S jasem až 500 nitů a podporou 1 miliardy barev Liquid Retina obrazovka přináší neuvěřitelně bohaté a živé zobrazení obsahu a extrémně ostrý text. Je také dvojnásobně větší rozlišení a o 25 % jasnější než srovnatelný notebook s operačním systémem Windows.

Nový MacBook Air má prostorný 15,3palcový displej Liquid Retina s vysokým rozlišením - o 25 % větší než 13palcový MacBook Air s M2.

Nejtenčí 15" laptop na světě

Nový MacBook Air má tloušťku pouhých 11,5 mm, což z něj dělá nejtenčí 15" laptop na světě. Váží pouhých 3,3 liber, takže je neuvěřitelně přenosný. I přes rozsáhlý displej je nový MacBook Air pevný a odolný. Je také téměř o 40 % tenčí a o půl liber lehčí než srovnatelný notebook s operačním systémem Windows. MacBook Air také nabízí nabíjení MagSafe, dva Thunderbolt porty pro připojení příslušenství a až 6K externí displej a také 3,5mm konektor pro sluchátka pro všestranné připojení. K dispozici je v čtyřech krásných provedeních - midnight (temně modrá), starlight (světle šedá), space gray (tmavě šedá) a silver (stříbrná).

Nový MacBook Air je s tloušťkou pouhých 11,5 mm nejtenčím 15palcovým notebookem na světě.

Vysoký výkon a obrovská výdrž baterie s M2

Díky čipu M2 má 15" MacBook Air neuvěřitelný výkon. Je až 12krát rychlejší než nejrychlejší MacBook Air s procesorem Intel. Ve srovnání s nejprodávanějším 15" notebookem s procesorem Core i7 je nový MacBook Air až dvakrát rychlejší. Navíc poskytuje mimořádnou výdrž baterie až 18 hodin, což je o 50 % více než u notebooku s operačním systémem Windows, a to přesto, že má lepší displej a vyšší výkon. 15" MacBook Air je vybavený výkonným 8jádrovým CPU se čtyřmi výkonnými jádry a čtyřmi úspornými jádry, 10jádrovou GPU pro extrémně rychlou grafiku a 16jádrovým Neural Engine. M2 také poskytuje šířku paměti 100 GB/s a podporuje až 24 GB rychlé sdílené paměti, takže multitasking a práce s náročnými úlohami jsou plynulé. Výkon M2 uživatelům umožňuje pracovat, hrát si nebo tvořit téměř cokoli - kdekoli.

Nový MacBook Air se dodává ve čtyřech nádherných provedeních: hvězdné, vesmírně šedé, stříbrné a půlnoční.

1080p FaceTime HD kamera a šestibodový zvukový systém

1080p FaceTime HD kamera na MacBooku Air je ideální pro videohovory a video konference. Díky zpracovávací síle pokročilého obrazového signálního procesoru M2 vypadají uživatelé skvěle při videohovorech. Třímičkové pole zachytává čistý zvuk pomocí pokročilých algoritmů vytváření směrového pole, takže uživatelé jsou slyšet hlasitě a jasně při videohovorech.

Design nového 15" MacBook Air také zahrnuje fenomenální nový šestibodový zvukový systém se dvěma výškovými reproduktory a dvěma páry tlumení basů. Nové reproduktory poskytují dvojnásobnou hloubku basů pro plnější zvuk a prostorový zvuk s podporou technologie Dolby Atmos poskytuje ponořující zážitky při poslechu hudby nebo sledování filmů.

Energeticky úsporný čip M2 v MacBooku Air poskytuje svižný výkon a až 18hodinovou výdrž baterie, takže uživatelé mohou pracovat, hrát si nebo tvořit prakticky cokoli - kdekoli.

Vysoká produktivita s macOS

macOS Ventura posouvá zážitek z Macu na zcela novou úroveň a pomáhá uživatelům dosáhnout ještě více. Aplikace Messages a Mail jsou lepší než kdy dříve, zatímco Safari - nejrychlejší prohlížeč na Macu - přináší bezheselnou budoucnost s passkeys. Continuity Camera přináší funkce pro video konference na libovolný Mac, včetně Desk View, Center Stage a Studio Light. Stage Manager automaticky organizuje aplikace a okna, takže uživatelé se mohou soustředit na úkol a stále vidět všechno na jedno pohled. S iCloud Shared Photo Library mohou uživatelé vytvářet a sdílet samostatnou fotoknihovnu až mezi šesti členy rodiny a aplikace Freeform poskytuje flexibilní plátno, které umožňuje uživatelům být ještě produktivnější a vyjadřovat se. Uživatelé mohou snadno pracovat mezi Macem a iPhonem s funkcemi Continuity, jako je Handoff, AirDrop, Universal Clipboard a Messages.

macOS Sonoma, který bude k dispozici na podzim, přináší na Mac ještě příjemnější a produktivnější zážitek, včetně nových způsobů personalizace pomocí widgetů a úchvatných obrazovek, optimalizovaný zážitek z hraní s herním režimem, výkonné schopnosti pro video konference, velkou aktualizaci prohlížeče Safari a dalších funkcí.

Lepší pro životní prostředí

Nový MacBook Air je navržen s ohledem na životní prostředí a nyní využívá 100% recyklovaného zlata a cínové pájení na vícevrstvých tištěných obvodech a 100% recyklovaných vzácných zemin ve všech magnesech. MacBook Air také obsahuje 100% recyklovaný kobalt v konektoru MagSafe a 90% recyklované oceli v podnosu pro baterii. MacBook Air splňuje vysoké standardy společnosti Apple pro energetickou účinnost a je bez rtuti, PVC a beryllia. Více než 99% obalového materiálu je založeno na vláknech, což přibližuje Apple k cíli úplného odstranění plastů z balení do roku 2025.

Společnost Apple je dnes uhlíkově neutrální pro globální podnikové operace a zaměřuje se na svůj cíl Apple 2030, kterým je dosažení uhlíkové neutrality u každého výrobku. To znamená, že každý Mac, který Apple vytvoří, od designu po výrobu až po použití zákazníky, bude mít neutrální klimatický dopad.

Cena a dostupnost 15" MacBook Air s čipem M2 je dnes k dispozici k objednání na apple.com/store a v aplikaci Apple Store. Začne doručovat zákazníkům, do prodejen Apple a u autorizovaných prodejců Apple od úterý 13. června.

  • 15" MacBook Air s M2, dostupný v provedení midnight, starlight, silver a space gray, začíná na 1 299 dolarů (U.S.) a 1 199 dolarů (U.S.) pro vzdělávání.
  • 13" MacBook Air s M2, dostupný v provedení midnight, starlight, silver a space gray, nyní začíná na 1 099 dolarů (U.S.) a 999 dolarů (U.S.) pro vzdělávání.
  • 13" MacBook Air s M1, dostupný v provedení gold, silver a space gray, zůstává v nabídce začínající na 999 dolarů (U.S.) a 899 dolarů (U.S.) pro vzdělávání.

Další technické specifikace a podrobnosti o příslušenstvích Apple, včetně nového 70W USB-C adaptéru za 59 dolarů (U.S.), najdete na adrese apple.com/shop/buy-mac.

S Apple Trade In mohou zákazníci vyměnit svůj stávající počítač a získat kredit na nový Mac. Zákazníci mohou navštívit stránku apple.com/shop/trade-in, kde se dozví, kolik je jejich zařízení hodnotné.

Každý zákazník, který si koupí Mac od Apple, může využít zdarma Online osobní seanci s odborníkem Apple, nechat si své zařízení nastavit - včetně pomocí přenosu dat - ve vybraných prodejnách a získat rady, jak si nový Mac nastavit tak, aby pracoval tak, jak si přeje.

AppleCare+ pro Mac poskytuje odbornou technickou podporu a dodateční hardwarové krytí od společnosti Apple, včetně neomezeného počtu incidentů ochrany proti nehodám, přičemž každý je zpoplatněný.

Zdroj: Apple.com