Loading...

macOS Sonoma přináší zcela nové funkce pro produktivitu a kreativitu

13.06.2023 07:25

Další možnosti přizpůsobení pomocí widgetů a úžasných nových spořičů obrazovky, významné aktualizace Safari, videokonference a optimalizované hraní her - Mac je lepší než kdy dřív.

MacOS Sonoma je na Macu lepší než kdy dřív - od dalších možností přizpůsobení pomocí widgetů přes velké aktualizace Safari a videokonferencí až po nové zajímavé herní tituly.

Přinášíme vám vzrušující novinky přímo z Apple. Společnost představila macOS Sonoma, nejnovější verzi nejpokročilejšího desktopového operačního systému na světě. Tato novinka přináší bohatou škálu funkcí, které posouvají zážitek z užití Macu na zcela novou úroveň.

Více možností s interaktivními widgety

Uživatelé si mohou přizpůsobit plochu pomocí widgetů a díky Continuity mohou dokonce přidávat widgety ze svého iPhonu přímo na Mac.

macOS Sonoma přináší uživatelům naprostou svobodu v personalizaci svých pracovních stolů. Widgety se nyní dají umístit přímo na plochu, kde s nimi lze interagovat jedním kliknutím. Díky magii kontinuity mohou uživatelé přistupovat k široké škále widgetů pro iPhone přímo na svém Macu. Widgety se stávají interaktivními a umožňují uživatelům vyřizovat připomínky, spouštět nebo pozastavovat média, přistupovat k ovládání domácnosti a provádět různé úkoly přímo z plochy svého Macu.

Chytřejší video konferenční zážitky

macOS Sonoma přináší vylepšené funkce pro video konferencing, které umožňují uživatelům efektivněji prezentovat a sdílet svou práci v jakékoliv aplikaci pro video konference. Nový video efekt Presenter Overlay umožňuje uživatelům zvýraznit jejich přítomnost tím, že je zobrazuje přímo nad sdíleným obsahem. Kromě toho funkce Reactions umožňují uživatelům sdílet své pocity prostřednictvím plynulého přidání balónků, konfetí, srdíček a dalších efektů do videa, které lze také spouštět gesty rukou.

Významné aktualizace pro Safari

Profily v Safari pomáhají oddělit procházení mezi pracovními a osobními tématy.

Safari, nejrychlejší prohlížeč na světě, představuje nové funkce, které zlepšují zážitek z prohlížení webu pro uživatele Macu. Tento rok přináší významnou aktualizaci soukromého prohlížení, které poskytuje ještě větší ochranu během prohlížení, jak před sledováním, tak před lidmi, kteří mohou mít přístup k uživatelovu zařízení. Profily pomáhají uživatelům zůstat organizovanými tím, že nabízí způsob, jak oddělit prohlížení mezi různými tématy, zatímco také udržují cookies, historii, rozšíření, skupiny karet a oblíbené stránky odděleně.

Ohromující nové spořiče obrazovky

macOS Sonoma přináší ohromující spořiče obrazovky, které zobrazují pomalé videozáznamy z různých lokalit po celém světě, jako je například rozlehlý panorama Hongkongu, pískovcové buty v Monument Valley v Arizoně a zvlněné kopce v Sonomě v severní Kalifornii.

Hry na Macu se stávají ještě lepšími

Díky síle Apple Siliconu uživatelé zažívají neuvěřitelný grafický výkon na každém Macu. A nyní desítky milionů Maců s Apple Siliconem mohou provozovat náročné hry s vysokým výkonem, dlouhou výdrží baterie a dechberoucími vizuály. K dispozici je také nový režim hry (Game Mode), který poskytuje uživatelům vylepšený herní zážitek s plynulejšími a konzistentnějšími snímkovými frekvencemi.

Rozšiřování hybridních a vzdálených pracovních procesů

macOS Sonoma využívá pokročilý mediální engine v Apple Siliconu a přináší nový vysokovýkonný režim do aplikace Screen Sharing. Umožňuje to mimořádně responzivní vzdálený přístup k hybridním pracovním postupům v ateliéru a vzdáleným profesionálním pracovním postupům.

Zvýšená dostupnost

macOS Sonoma představuje řadu funkcí pro zvýšení dostupnosti, které dělají Mac ještě více přizpůsobitelným pro všechny uživatele. Kromě toho, uživatelé, kteří jsou neslyšící, mohou připojit zařízení pro sluch vyrobené pro iPhone ke svému Macu pro hovory a konzumaci médií, zatímco uživatelé, kteří nemluví, mohou použít Live Speech k psaní a vokalizaci svých myšlenek během hovorů a konverzací.

Beta verze macOS Sonoma je již dnes dostupná pro vývojáře prostřednictvím programu Apple Developer a veřejná beta bude dostupná příští měsíc prostřednictvím programu Apple Beta Software. Plná verze bude dostupná jako bezplatná aktualizace software na podzim. Pro více informací, navštivte apple.com/macos/sonoma-preview.