Loading...

Apple oznamuje nové funkce ochrany soukromí a zabezpečení

14.06.2023 06:57

Apple představuje inovace v oblasti ochrany soukromí a bezpečnosti.

Apple představuje inovace v oblasti ochrany soukromí a bezpečnosti.

Společnost Apple oznámila své nejnovější inovace v oblasti ochrany soukromí a bezpečnosti, včetně významných aktualizací pro Safari Private Browsing, Communication Safety a Lockdown Mode, jakož i vylepšení soukromí aplikací. Navíc Apple představil nové funkce navržené s ohledem na soukromí a bezpečnost, včetně Check In, NameDrop a Live Voicemail. Tato nová opatření jsou nejnovějším projevem hluboce zakořeněného přesvědčení Applu, že soukromí je základním lidským právem a že dobrá ochrana soukromí je postavena na základech silného zabezpečení.

"Soukromí je navrženo do každého nového produktu a funkce Applu od samého počátku," uvedl Craig Federighi, starší viceprezident Applu pro softwarové inženýrství. "Soustředíme se na to, abychom uživatele udrželi v řidičské sedačce, pokud jde o jejich data, a pokračovali v poskytování nejlepších funkcí pro ochranu soukromí a nejlepší datové bezpečnosti na světě. Tento přístup je zřejmý v řadě funkcí na našich platformách, jako jsou například významné aktualizace Safari Private Browsing, stejně jako rozšíření Lockdown Mode."

Funkce soukromí dávají uživatelům větší kontrolu nad jejich daty

Safari Private Browsing nyní poskytuje ještě větší ochranu proti sledování uživatelů při procházení webu a proti osobám, které by mohly mít přístup k jejich zařízení. Soukromé prohlížení se nyní uzamkne, když není využíváno, což umožňuje uživatelům ponechat otevřené karty, i když se vzdálí od zařízení.

Okna Safari Private Browsing se nyní automaticky zamykají, pokud nebyla v poslední době používána.

Funkce Photos Privacy Permission umožňuje uživatelům sdílet konkrétní fotografie s aplikacemi, zatímco zbytek jejich knihovny zůstane soukromý.

Výzva k povolení aplikace Fotky nyní informuje uživatele o tom, k kolika fotografiím a videím poskytnou přístup, a také poskytuje ukázku těchto fotografií.

Link Tracking Protection nyní odstraňuje z odkazů sdílených v zprávách a poště extra informace, které některé webové stránky přidávají do svých URL, aby sledovaly uživatele na jiných webech. Stejný princip platí i pro odkazy v Safari Private Browsing.

Upozornění na citlivý obsah je funkce, která dospělým pomáhá vyhnout se zobrazování nežádoucích nahých obrázků a videí ve Zprávách a AirDropu a také při přijetí plakátu kontaktu v aplikaci Telefon nebo videozprávy FaceTime. Funkci Upozornění na citlivý obsah lze povolit v nastavení Soukromí a zabezpečení.

Safety Communication nyní pokrývá také videoobsah, a to s cílem varovat děti před přijímáním nebo odesíláním fotografií v zprávách, které obsahují nahotu. Stejně tak Sensitive Content Warning pomáhá dospělým uživatelům vyhnout se nechtěnému zobrazení nahých obrázků a videí při jejich příjmu.

Zabezpečení komunikace nyní chrání děti, které přijímají nebo se pokoušejí odeslat videa nebo fotografie obsahující nahotu v aplikaci AirDrop, v aplikaci Telefon, ve videozprávě FaceTime a při použití nástroje pro výběr fotografií, kromě Zpráv.

Silné bezpečnostní ochrany chrání data uživatele

Funkce Passwords and Passkeys nyní umožňuje uživatelům vytvořit skupinu pro sdílení sady hesel a každý v skupině může přidávat a upravovat hesla, aby byla vždy aktuální.

Uživatelé nyní mohou sdílet hesla a přístupové klíče se skupinami, takže všichni mohou mít aktuální přístup ke sdíleným účtům.

Lockdown Mode nabízí ještě více ochran pro ty, kteří mohou být cílem špiónského softwaru kvůli své identitě nebo svým aktivitám.

Když uživatel zapne režim uzamčení na iPhonu, zapne se režim uzamčení i na spárovaných hodinkách Apple Watch.

Další funkce navržené s ohledem na soukromí a bezpečnost

Check In usnadňuje uživatelům informovat přátele nebo rodinné příslušníky, že dorazili bezpečně na své cílové místo.

NameDrop umožňuje uživatelům sdílet své kontaktní informace pouze s určenými příjemci.

Live Voicemail umožňuje uživatelům vidět přepis zprávy, když volající začne nechat zprávu.

Tyto funkce budou dostupné v bezplatných softwarových aktualizacích tohoto podzimu.

O společnosti Apple: Apple revolucionizoval osobní technologie s uvedením Macintoshe v roce 1984. Dnes Apple vede svět v inovacích s iPhone, iPad, Mac, Apple Watch a Apple TV. Apple má více než 100 000 zaměstnanců, kteří jsou oddáni výrobě nejlepších produktů na světě a zanechání světa v lepším stavu, než jaký jsme jej našli.