Loading...

Vývojářské nástroje pro Apple Vision Pro jsou nyní k dispozici

30.06.2023 06:58

Sada pro vývoj softwaru visionOS (SDK) umožňuje komunitě vývojářů společnosti Apple uvést své aplikace do života dosud nevídaným způsobem.

Vývojáři mají přístup k řadě zdrojů, které jim pomáhají navrhovat, vyvíjet a testovat aplikace pro Apple Vision Pro.

Společnost Apple dnes oznámila dostupnost nových softwarových nástrojů a technologií, které umožňují vývojářům vytvářet revoluční aplikace pro Apple Vision Pro – první prostorový počítač Apple. Zařízení Vision Pro, poháněné světově prvním prostorovým operačním systémem visionOS, umožňuje uživatelům interagovat s digitálním obsahem ve svém fyzickém prostoru pomocí nejintuitivnějších vstupů – očí, rukou a hlasu.

Díky kitu pro vývoj software (SDK) visionOS mohou vývojáři nyní vytvářet zcela nový druh aplikací pro prostorové výpočty, které plně využívají nekonečné možnosti Vision Pro a dokonale integrují digitální obsah s fyzickým světem, aby umožnily nevídané zážitky. SDK umožňuje vývojářům využívat výkonné a jedinečné schopnosti Vision Pro a visionOS pro navrhování zcela nových aplikací v různých kategoriích, včetně produktivity, designu, her a dalších.

V příštím měsíci otevře Apple vývojářské laboratoře v Cupertino, Londýně, Mnichově, Šanghaji, Singapuru a Tokiu, kde budou moci vývojáři vyzkoušet své aplikace na hardware Apple Vision Pro a získat podporu od inženýrů Apple. Vývojářské týmy budou také moci požádat o vývojářské sady, které jim pomohou rychle vytvářet, iterovat a testovat přímo na Apple Vision Pro.

"Apple Vision Pro předefinovává to, co je na výpočetní platformě možné. Vývojáři mohou začít s vytvářením aplikací pro visionOS pomocí silných nástrojů, které již znají, a rozšířit svůj vývoj ještě dále s novými inovativními nástroji a technologiemi, jako je Reality Composer Pro," řekla Susan Prescott, viceprezidentka Apple pro vztahy s vývojáři po celém světě.

Vývojáři mohou vytvářet nové zážitky, které využívají revolučních funkcí Apple Vision Pro, pomocí stejných základních frameworků, které již znají z ostatních platforem Apple, včetně silných technologií, jako jsou Xcode, SwiftUI, RealityKit, ARKit a TestFlight.

Apple Vision Pro má úplně nový obchod App Store, kde uživatelé objevují úžasné aplikace a obsah.

Od příštího měsíce budou moci vývojáři, kteří již vytvářejí 3D aplikace a hry s robustními nástroji Unity, převést své Unity aplikace na Apple Vision Pro a plně využít jeho silných schopností.

SDK pro visionOS, aktualizovaný Xcode, simulátor a Reality Composer Pro jsou k dispozici pro členy Apple Developer Program na stránkách developer.apple.com. Registrovaní vývojáři Apple mají přístup k řadě zdrojů, které jim pomohou navrhnout, vyvíjet a testovat aplikace pro Apple Vision Pro.

Chcete-li se dozvědět více o navrhování nových zážitků pro Apple Vision Pro, nebo se přihlásit pro vývojářský kit od příštího měsíce, vývojáři mohou navštívit developer.apple.com/visionos.

O společnosti Apple

Společnost Apple převratně změnila osobní technologie uvedením Macintoshu v roce 1984. Dnes je Apple lídrem světa v inovacích s iPhone, iPad, Mac, Apple Watch a Apple TV. Pět softwarových platforem Apple – iOS, iPadOS, macOS, watchOS a tvOS – poskytuje bezproblémové zážitky napříč všemi zařízeními Apple a poskytuje lidem průlomové služby včetně App Store, Apple Music, Apple Pay a iCloud. Více než 100 000 zaměstnanců Apple je odhodláno vytvářet nejlepší produkty na světě a zanechat svět lepší, než jak ho našli.