Loading...

Nový ponořující zážitek v AR přináší studentům možnost tvořit

13.07.2023 06:44

Australští umělci vytvářejí nový pohlcující vzdělávací zážitek, který inspiruje ke globálnímu spolutvoření a propojení s životním prostředím, a to díky iPadu Pro a Apple Pencil.

Studenti, kteří navštívili Uměleckou galerii Nového Jižního Walesu v Sydney, si jako jedni z prvních vyzkoušeli novou imerzivní iniciativu pro rozšířenou realitu Deep Field.

Slavní australský umělci Tin Nguyen a Edward Cutting z Tin&Ed, vytvořili novou ponořující uměleckou zkušenost a aplikaci nazvanou Deep Field. Tato aplikace, která je inspirována zvědavostí o přírodním světě, byla vytvořena s použitím iPadu Pro a Apple Pencil. Deep Field nabízí interaktivní zážitek z rozšířené reality (AR) a zvuku, který umožňuje studentům a rodinám z celého světa ko-kreativně tvořit a spojovat se v reálném čase prostřednictvím sdíleného představování si prostředí.

Výkon a přenosnost iPadu Pro v kombinaci s přesností tužky Apple Pencil umožňuje účastníkům rozvíjet svou kreativitu, inspirovat se okolním prostředím a kres

Využívající sílu a přenositelnost iPadu Pro, spolu s přesností Apple Pencil pro podporu kreativity, jsou účastníci Deep Fieldu vyzváni, aby se inspirovali uměleckými díly a prostředím, a tak nakreslili svou vlastní flóru a faunu, experimentovali s výraznými barvami, tvary a texturami. Poté, co si vymysleli fantastické části rostlin, účastníci své návrhy nakreslí v aplikaci Deep Field na iPadu pomocí Apple Pencilu. Tyto návrhy jsou poté přidány do globální databáze naplněné kresbami flóry, které jsou v reálném čase vytvářeny účastníky z celého světa, spolu-vytvářejíce tak nový ekosystém, kde jsou neviditelné světy rostlin odhaleny skrze kouzlo AR.

Multidisciplinární umělci Tin&Ed vyvinuli aplikaci Deep Field pro iPad Pro, která umožňuje účastníkům z celého světa představovat si společně nové světy v reálném čase v rozšířené realitě.

Vedený zážitek nabízí publiku možnost přemýšlet z nových perspektiv a uvědomit si planetu jinak, od rostlin, které žijí tisíc let, po nové a vymyšlené druhy. Aplikace navíc přidává novou úroveň zážitku pomocí UV módu, který umožňuje studentům a rodinám vidět jejich nově vytvořený svět v jiné dimenzi, když prožívají svět jako opylovači.

Multidisciplinární umělci Tin&Ed vytváří živé, hravé a interaktivní zážitky po celém světě, které zkoumají a posouvají propojené hranice mezi uměním, designem a technologií, a mezi fyzickým a digitálním světem. Deep Field je více než ponořující simulace, využívá přístupné technologie, které lidem umožňují tvořit, zatímco také upozorňuje na nutnost chránit planetu.

Účastníci si mohou na iPadu Pro s tužkou Apple Pencil nakreslit vlastní flóru a faunu a experimentovat s živými barvami, tvary a texturami.

Aby Tin&Ed mohli přinést zážitek Deep Field k životu v této škále, spojili své zázemí v umění a designu a vášeň pro kreativní technologie, aby efektivně pracovali napříč mnoha zařízeními. Síla MacBooku Pro, Mac Studia s M1 Ultra a Studio Display, spolu s 3D platformou Unity, umožnila vytvoření složitých trojrozměrných světů, které byly pak optimalizovány pro reálný čas.

Aby byl zážitek ještě působivější, Deep Field nabízí vícekanálovou zvukovou krajinu zapomenutých a vyhynulých druhů od slavného audio naturalisty Martyna Stewarta, čímž přináší nové ocenění krásy hlučného prostředí přírodního světa.

Pomocí skeneru LiDAR na iPadu Pro mohou účastníci sledovat, jak jejich umělecká díla rozkvétají do velkolepých 3D rostlinných struktur, které se táhnou po podlahách, stěnách a stropech kolem nich.

Deep Field je nyní k dispozici pro studenty a rodiny v Art Gallery of New South Wales v Sydney a bude k dispozici pro návštěvníky Getty Center v Los Angeles od soboty 8. července do neděle 16. července.

Po premiéře v Sydney a Los Angeles se zážitek Deep Field vydá na světové turné, přičemž v říjnu dorazí do Evropy a v listopadu pak do Asie, včetně zastávky v ArtScience Museum v Singapuru.