Loading...

Společnost Apple oznámila výsledky za třetí čtvrtletí 2023

04.08.2023 07:46

Příjmy ze služeb dosáhly nového historického maxima. Instalovaná základna aktivních zařízení stanovuje historický rekord.

Společnost Apple oznámila výsledky za třetí čtvrtletí 2023

Apple dnes oznámil finanční výsledky za třetí čtvrtletí fiskálního roku 2023, které skončilo 1. července 2023. Společnost vykázala čtvrtletní příjem ve výši 81,8 miliardy dolarů, což je o 1 % méně než v předchozím roce, a čtvrtletní zisk na akcii ve výši 1,26 dolaru, což je o 5 % více než v předchozím roce.

"Jsme rádi, že můžeme oznámit, že jsme dosáhli rekordního obratu ze služeb během červnového čtvrtletí, což bylo podpořeno více než 1 miliardou placených odběratelů. Díky silným prodejům iPhoneů jsme zaznamenali pokračující úspěch na rozvíjejících se trzích," řekl Tim Cook, generální ředitel Apple. "Od vzdělávání po životní prostředí pokračujeme v prosazování našich hodnot a podporujeme inovace, které obohacují životy našich zákazníků a zanechávají svět v lepším stavu, než jsme jej nalezli."

Luca Maestri, finanční ředitel Apple, uvedl: "Naše čtvrtletní výkonnost v porovnání s předchozím rokem se v červnu zlepšila oproti březnovému čtvrtletí a náš počet aktivních zařízení dosáhl historického maxima ve všech geografických segmentech. Během čtvrtletí jsme vygenerovali silný provozní tok hotovosti ve výši 26 miliard dolarů, vrátili více než 24 miliard dolarů našim akcionářům a pokračovali v investicích do našich dlouhodobých růstových plánů."

Správní rada Apple schválila dividendu ve výši 0,24 dolaru na akcii společné akcie společnosti. Dividenda bude vyplacena 17. srpna 2023 akcionářům, kteří budou zapsáni ke dni uzávěrky obchodů 14. srpna 2023.

Apple poskytne živé vysílání tiskové konference o finančních výsledcích za 3. čtvrtletí 2023, která začne v 2:00 odpoledne PT 3. srpna 2023 na adrese apple.com/investor/earnings-call. Webcast bude k dispozici k přehrání přibližně dva týdny poté.

Podrobný dokument o finančních výsledcích je dostupný na adrese https://www.apple.com/newsroom/pdfs/fy2023-q3/FY23_Q3_Consolidated_Financial_Statements.pdf.