Loading...

Apple představila iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max

13.09.2023 07:25

Silná a lehká titanová konstrukce s nově tvarovanými hranami, nové akční tlačítko, výkonný vylepšený fotoaparát a A17 Pro pro výkon na nejvyšší úrovni a mobilní hry.

iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max představují to nejlepší z inovací Apple, mají pevnou a lehkou titanovou konstrukci, nové tlačítko Action, výkonný vylepšený fotoaparát a A17 Pro.

Společnost Apple dnes představila nové modely iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max, které jsou navrženy s využitím titanu na letecké úrovni, což zajišťuje pevnost a lehkost a přináší nejlehčí modely Pro v historii značky Apple. Nový design také zahrnuje zakřivené hrany a personalizovatelné tlačítko Action, které uživatelům umožňuje přizpůsobit si svou zkušenost s iPhonem. Výkonné vylepšení fotoaparátu umožňují ekvivalent sedmi profesionálních objektivů s neuvěřitelnou kvalitou obrazu, včetně pokročilejšího systému hlavního fotoaparátu s rozlišením 48 MP, který nyní podporuje nový super vysoký rozlišení 24 MP jako výchozí nastavení, novou generaci portrétů s funkcemi Focus a Depth Control, vylepšení režimu Night a Smart HDR a zcela nový 5x teleobjektiv, který je dostupný pouze na iPhonu 15 Pro Max. Čip A17 Pro umožňuje novou úroveň herního zážitku a profesionální výkon. Nový konektor USB‑C je vybaven technologií USB 3 a nabízí až 20krát rychlejší přenos dat než USB 2, a spolu s novými videoformáty umožňuje výkonné pracovní postupy, které dosud nebyly možné. A s přidáním asistenční služby na silnici prostřednictvím satelitu se iPhone 15 Pro rozšiřuje o inovativní satelitní infrastrukturu Apple, která uživatele spojí s pomocí v případě potíží s vozidlem, když jsou mimo dosah sítě.

iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max budou k dispozici ve čtyřech úchvatných nových provedeních, včetně černého titanu, bílého titanu, modrého titanu a přírodního titanu. Předobjednávky začínají v pátek 15. září, s dostupností od pátku 22. září.

"Jedná se o nejprofesionálnější řadu, kterou jsme kdy vytvořili, s moderním designem z titánu, nejlepším fotoaparátem iPhone dosud, který umožňuje nové pracovní postupy, a čipem A17 Pro, který přináší novou kapitolu výkonu a her, jaké dosud na iPhone nebyly," uvedl Greg Joswiak, výkonný viceprezident pro celosvětový marketing společnosti Apple. "iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max představují to nejlepší z designu Apple a průlomových inovací, které mají za cíl zlepšit každodenní zkušenosti našich uživatelů a zároveň jim umožnit rozvinout svou kreativitu."

Pohled na úchvatný, lehký a odolný design

iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max budou k dispozici ve čtyřech úžasných nových povrchových úpravách: černý titan, bílý titan, modrý titan a přírodní titan.

Dostupné ve velikostech displeje 6,1 palce a 6,7 palce, iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max mají silný a lehký design z titánu, což je poprvé pro iPhone. Tato prémiová slitina – stejná, která se používá ve vesmírných lodích – má jeden z nejvyšších poměrů pevnosti k hmotnosti ze všech kovů, což z něj dělá nejlehčí řadu Pro od Apple dosud. Oba modely mají novou rafinovanou texturu s kartáčováním, zakřivené hrany a nejtenčí rámy u iPhone. Řada Pro je navržena tak, aby vydržela, kombinuje pevnost titánu s nejodolnějším zadním sklem na smartphonu a předním keramickým štítem, který je průmyslovým standardem. Titanové pásy obklopují novou substrukturu vyrobenou z 100% recyklovaného hliníku, která tyto dva kovy spojuje neuvěřitelnou pevností prostřednictvím difuze pevných látek. Hliníkový rám pomáhá s odvodem tepla a umožňuje snadnou výměnu zadního skla. Tento nový design zdůrazňuje displej Super Retina XDR s funkcemi Always-On a ProMotion pro výjimečný vizuální zážitek.

Nové tlačítko Action nahrazuje jednofunkční spínač používaný k přepínání mezi zvonením a tichem a nabízí další možnosti, takže uživatelé mohou rychle přistupovat k fotoaparátu nebo baterce; aktivovat hlasové poznámky, režimy Focus, Překladf a funkce přístupnosti, jako je Lupa; nebo používat zkratky pro další možnosti. Gestem stisknutí a podržení s jemnou hmatovou odezvou a vizuálními nápovědami na dynamickém ostrově zajišťuje nové tlačítko spouštění zamýšlenou akci.

A17 Pro: Nová generace Apple Silicon pro iPhone

S výkonem a schopnostmi pro profesionální nasazení jsou iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max poháněny čipem A17 Pro, prvním čipem s technologií 3 nanometry v odvětví. A17 Pro pokračuje v ovládání trhu s čipy pro smartphony společnosti Apple a přináší vylepšení celého čipu, včetně největšího přepracování GPU v historii Apple. Nový CPU je až o 10 procent rychlejší díky mikroarchitektonickým a konstrukčním vylepšením a Neural Engine je nyní až 2x rychlejší, což napomáhá funkcím jako je automatická korekce a Osobní hlas v iOS 17. Profesionální GPU je o 20 procent rychlejší a otevírá zcela nové zážitky, včetně nového 6jádrového designu, který zvyšuje špičkový výkon a energetickou účinnost. Nyní s hardwarově akcelerovaným sledováním paprsku – které je 4x rychlejší než software-based sledování paprsku – nabízí iPhone 15 Pro hladší grafiku a více dojemné aplikace pro rozšířenou realitu a herní zážitky. iPhone 15 Pro přináší hraní her, které vypadá jako na konzoli, do dlaně uživatelů s tituly, které dosud na smartphonu nebyly k vidění, jako jsou Resident Evil Village, Resident Evil 4, Death Stranding a Assassin’s Creed Mirage.4

A17 Pro obsahuje dedikovaný AV1 dekodér, který umožňuje efektivnější a kvalitnější video zážitky pro streamovací služby. Navíc nový řadič USB umožňuje poprvé na iPhonu rychlosti USB 3, nyní podporuje mnohem vyšší přenosové rychlosti a video výstup až do 4K při 60 snímcích za sekundu v HDR.

Plakáty kontaktů v iOS 17 poskytují uživatelům nový způsob vyjadřování a přinášejí zcela nový vzhled příchozích hovorů.

Výkonný profesionální fotoaparát pro více tvůrčí kontroly

Díky hluboké integraci hardwaru a softwaru mají pokročilé fotoaparátní systémy na iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max ekvivalent sedmi profesionálních objektivů – všechny umožněny čipem A17 Pro. Hlavní fotoaparát s rozlišením 48 MP, postavený výhradně pro řadu Pro, uživatelům nabízí ještě více flexibility s novým 24MP super vysokým rozlišením jako výchozím nastavením, které nabízí neuvěřitelnou kvalitu obrazu při praktické velikosti souboru ideální pro uložení a sdílení. Hlavní fotoaparát umožňuje uživatelům přepínat mezi třemi oblíbenými ohniskovými vzdálenostmi – 24 mm, 28 mm a 35 mm – a dokonce si jedno z nich vybrat jako nový výchozí. Kromě 48MP ProRAW podporuje hlavní fotoaparát také 48MP HEIF obrázky s 4x vyšším rozlišením. iPhone 15 Pro má rozsáhlý 3x teleobjektiv a iPhone 15 Pro Max poskytuje nejdelší optický zoom v historii iPhonu: 5x na 120 mm. Pro záběry zblízka, fotky zvířat a zachycení dění z větší vzdálenosti má nový teleobjektiv na iPhone 15 Pro Max inovativní design s tetraprizmatem s kombinovaným optickým stabilizátorem obrazu a 3D senzorem-shift pro zaostřování, nejvyspělejší stabilizační systém Apple dosud.

Portréty nové generace na iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max nabízejí ostřejší detaily, sytější barvy a lepší výkon při slabém osvětlení. Poprvé mohou uživatelé pořizovat portréty bez nutnosti přepnutí do režimu Portrét. Když je v záběru osoba, pes nebo kočka, nebo když uživatel klepne na zaostření, iPhone automaticky zachytí informace o hloubce, takže uživatelé mohou později z fotografií udělat úžasné portréty ve Photos na iPhonu, iPadu nebo Macu. Pro větší kontrolu mohou uživatelé také upravit místo zaostření po pořízení fotografie.

Kromě 48MP ProRAW mohou nyní uživatelé fotografovat v 48MP HEIF se čtyřikrát vyšším rozlišením než dříve.

Další funkce, které prospívají všem fotoaparátům na iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max, zahrnují:

Režim Night je ještě lepší s ostřejšími detaily a sytějšími barvami, nyní poháněný fotonickým motorem, včetně nočních portrétů, které jsou umožněny LiDAR skenerem. Nový Smart HDR zachycuje subjekty a pozadí s více věrným podáním tónů kůže a zajišťuje, že fotografie mají jasnější světla, bohatší středy a hlubší stíny při prohlížení v aplikaci Photos. Tato pokročilá reprezentace HDR je také dostupná v aplikacích třetích stran, takže obrázky mohou vypadat ještě lépe při sdílení online. Nejlepší video kvalita na smartphonu je díky A17 Pro vylepšena, s vylepšením videa při slabém osvětlení a režimem Action. Preferovaný smartphon pro profesionální tvůrce se stává ještě lepším s novými profesionálními pracovními postupy. Uživatelé nyní mohou získat až 20x rychlejší přenosové rychlosti s volitelným USB 3 kabelem. iPhone a řešení třetích stran, jako je Capture One, také pomáhají fotografům vytvořit profesionální studio, což jim umožňuje fotografovat a okamžitě přenášet 48MP ProRAW snímky z iPhonu na Mac. Video ProRes lze nyní nahrávat přímo na externí úložiště, což umožňuje vyšší nahrávací možnosti až do 4K při 60 snímcích za sekundu a větší flexibilitu na place při použití iPhonu jako hlavního fotoaparátu. iPhone 15 Pro také přináší novou možnost kódování Log a jako první smartphone na světě podporuje ACES, Akademický systém kódování barev, globální standard pro pracovní postupy s barvami. Příští rok přinese iPhone 15 Pro nový rozměr záznamu videa s možností zaznamenávání prostorového videa pro Apple Vision Pro. Uživatelé budou moci zachytit vzácné momenty ve třech rozměrech a později tyto vzpomínky zažít s úžasnou hloubkou na Apple Vision Pro, který bude dostupný na začátku příštího roku ve Spojených státech.

Nová úroveň konektivity

Řada iPhone 15 Pro nabízí pohodlné nové způsoby nabíjení, hledání přátel na rušných místech a udržování spojení při cestování. Oba modely používají konektor USB-C, univerzálně přijímaný standard pro nabíjení a přenos dat, což umožňuje použití stejného kabelu pro nabíjení iPhonu, Macu, iPadu a aktualizovaných AirPods Pro (2. generace). Uživatelé mohou také přímo z iPhonu nabíjet AirPods nebo Apple Watch pomocí konektoru USB-C. iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max podporují rychlosti přenosu USB 3 až do 10 gigabitů za sekundu, až 20x rychleji než dříve.

Oba modely mají čip Ultra Wideband druhé generace, který umožňuje dvěma zařízením iPhone s tímto čipem připojit se třikrát dál než dříve. To otevírá nový způsob použití Precision Finding pro hledání přátel v aplikaci Find My, takže uživatelé iPhone 15 mohou sdílet svou polohu a najít se navzájem, i když jsou mezi lidmi. Precision Finding je postaven s týmiž ochranami soukromí, kterým uživatelé důvěřují v aplikaci Find My.

Použití kabelu USB 3 s iPhonem 15 Pro a iPhonem 15 Pro Max umožňuje neuvěřitelně rychlý přenos.

iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max nyní podporují Wi-Fi 6E pro lepší bezdrátový výkon, včetně až 2x rychlejších rychlostí, a představují první smartphone s podporou sítí Thread, otevírající dveře pro budoucí možnosti integrace do aplikace Home.

iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max jsou vybaveny super rychlou 5G, a zahrnují:

Podporu MagSafe a budoucí bezdrátové nabíjení Qi2. Vylepšenou kvalitu zvuku během hovorů, včetně těch prováděných pomocí FaceTime nebo aplikací třetích stran. Kvalita zvuku se ještě zlepšuje, když uživatelé zvolí izolaci hlasu, takže konverzace jsou srozumitelné, i když jsou na hlučném místě. eSIM s podporou od více než 295 operátorů. Při cestování po světě se mohou uživatelé připojit prostřednictvím cenově dostupných mezinárodních roamingových tarifů svého stávajícího operátora nebo zakoupit předplacené eSIM tarify ve více než 50 zemích a regionech, včetně Austrálie, Itálie, Thajska a dalších. Rozšířené bezpečnostní funkce pro klid duše

Řada iPhone 15 nabízí klíčové bezpečnostní funkce, které poskytují pomoc, když je to nejpotřebnější, včetně detekce srážky a nouzového volání SOS přes satelit. Tato služba je v současné době k dispozici v 14 zemích a regionech na třech kontinentech a měla významný vliv na životy tisíců uživatelů od jejího uvedení na trh s iPhonem 13. Díky satelitní infrastruktuře Apple je iPhone 15 Pro spojen s pomocí v případě potíží s vozidlem, když je mimo dosah sítě, takže řidiči mohou mít přístup k rychlé asistenci až do třetiny světové plochy. Při použití této služby může uživatel zaznamenat svou polohu a vytvořit krátkou textovou zprávu, která bude automaticky odeslána na záchranářské týmy, takže budou vědět, jak pomoci, a to i v oblastech, kde není dostupné mobilní pokrytí.

Pomoc na cestách prostřednictvím satelitu může uživatele spojit s AAA, pokud mají potíže s autem mimo pokrytí mobilními sítěmi a Wi-Fi.

Důvěrností a ochranou soukromí se Apple překonává ve svém odvětví. iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max udržují osobní údaje v osobním zařízení, což zahrnuje iCloud, a nejsou na ně vzdáleně přístupné. Apple dává uživatelům kontrolu nad svými údaji s jedinečným způsobem, jakým systém iOS ochrání jejich soukromí a pomůže jim udržet si kontrolu nad svými údaji. Aplikace a služby Apple všechny sdílené údaje šifrují na úrovni softwaru nebo na úrovni hardwaru. Tento přístup k ochraně soukromí zahrnuje rychlé vymazání a správu digitálního dědictví.

Ceny a dostupnost

iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max budou k dispozici ve čtyřech úchvatných nových provedeních, včetně černého titanu, bílého titanu, modrého titanu a přírodního titanu. Předobjednávky začínají v pátek 15. září, s dostupností od pátku 22. září, ve více než 30 zemích a regionech, včetně Austrálie, Číny, Francie, Německa, Hongkongu, Itálie, Japonska, Ruska, Singapuru, Spojeného království, Spojených států a dalších.

Zákazníci mohou zakoupit iPhone 15 Pro za doporučenou maloobchodní cenu od 1 099 USD (s cenou bez DPH) nebo iPhone 15 Pro Max za doporučenou maloobchodní cenu od 1 199 USD (s cenou bez DPH). Nové provedení 512 GB nabízí dostatek prostoru pro uložení velkého množství fotografií, videí a aplikací.

Zákazníci mohou také zakoupit iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max v plánech financování iPhone Upgrade Program nebo s obchodními inovacemi přes Apple Trade In na webu apple.com nebo na prodejním místě Apple Store. Společnost Apple také nabízí možnost nákupu telefonu iPhone bez smlouvy s operátorem ve všech variantách.

Pro zákazníky, kteří mají ve Spojených státech nebo vybraných jiných zemích aktuální iPhone 13, bude k dispozici program Carrier Offers, který umožní těmto zákazníkům získat iPhone 15 Pro nebo iPhone 15 Pro Max za nižší cenu, když vymění svůj stávající iPhone. Více informací o tomto programu naleznete na apple.com nebo v prodejním místě Apple Store.

iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max budou v tomto týdnu k dispozici na webu apple.com a v prodejních místech Apple Store a autorizovaných prodejcích Apple ve více než 30 zemích a regionech, včetně Austrálie, Číny, Francie, Německa, Hongkongu, Itálie, Japonska, Ruska, Singapuru, Spojeného království, Spojených státech a dalších. Apple Store a autorizovaní prodejci nabídnou také širokou škálu příslušenství, včetně nových pouzder Leather, Silicone a Clear Case, a předplaceného eSIM tarifu v mnoha zemích a regionech.