Loading...

Apple představuje nové pokročilé Apple Watch Series 9

13.09.2023 11:09

Představují průlomové funkce pro nejoblíbenější hodinky na světě a první uhlíkově neutrální produkty společnosti Apple.

Apple Watch Series 9 přinášejí nové možnosti do nejprodávanějších hodinek na světě a zároveň dosahují významného ekologického milníku.

Apple oznámil novou řadu svých nejprodávanějších hodinek, Apple Watch Series 9. Tyto hodinky nabízejí mnoho nových funkcí a dosahují tak významný milník v oblasti péče o životní prostředí. Apple Watch Series 9 jsou vybaveny novým S9 SiP, který zvyšuje výkon a možnosti; novým kouzelným gestem dvojitého klepnutí; jasnějším displejem; rychlejší Siri na zařízení, nyní s možností přístupu k zdravotním datům a jejich zaznamenání; přesným hledáním pro iPhone a mnohem více. Apple Watch Series 9 jsou vybaveny watchOS 10, který nabízí přepracované aplikace, nový Smart Stack, nové ciferníky, nové funkce pro cyklisty a turisty, a nástroje na podporu duševního zdraví.

Apple Watch Series 9 jsou nepostradatelnějším společníkem než kdy předtím a nabízejí nové výkonné funkce, které uživatelům pomáhají s jejich zdravím, kondicí, komunikací a bezpečností.

Poprvé mohou zákazníci vybrat možnost uhlíkově neutrálních hodinek Apple Watch, což představuje významný krok směrem k cíli společnosti Apple být do roku 2030 uhlíkově neutrální ve všech oblastech svého podnikání, včetně výrobního řetězce a životního cyklu výrobků.

Novou řadu hodinek Apple Watch lze objednat již dnes, s dostupností od pátku 22. září.

Funkce hodinek

Apple Watch Series 9 jsou poháněny vlastním čipem společnosti Apple, novým S9 SiP. Nejvýkonnější hodinkový čip společnosti Apple dosud přináší systémová vylepšení a zcela nové funkce, včetně nového gesta dvojitého klepnutí a Siri na zařízení s možností přístupu k zdravotním datům a jejich zaznamenání soukromě a bezpečně. Apple Watch Series 9 také mají nový 4-core Neural Engine, který dokáže zpracovávat úlohy strojového učení až dvakrát rychleji, než Apple Watch Series 8. Energetická účinnost čipu S9 SiP umožňuje Apple Watch Series 9 udržet celodenní výdrž baterie 18 hodin.

Díky novému gestu dvojitého klepnutí mohou uživatelé snadno ovládat Apple Watch Series 9 pouze jednou rukou a bez dotyku displeje. Dvojité klepnutí ovládá primární tlačítko v aplikaci, takže jej lze použít k přijetí telefonního hovoru, zastavení časovače, přehrávání a pozastavení hudby nebo odložení budíku.

S novým gestem dvojitého klepnutí mohou uživatelé snadno ovládat Apple Watch Series 9 pouze jednou rukou a bez dotyku displeje. Uživatelé mohou poklepáním ukazováčku a palce jejich ruky s hodinkami dvakrát rychle a pohodlně provést mnoho nejběžnějších akcí na Apple Watch Series 9.

Displej 

Energeticky účinný S9 SiP a pokročilá architektura displeje zvýšily maximální jas displeje Apple Watch Series 9 až na 2000 nitů - dvojnásobek oproti Series 8 - což usnadňuje čtení textu na přímém slunci. Pro temné místnosti nebo časný ráno může displej také snížit na pouhý jeden nit, aby nerušil okolí.

Nové Apple Watch SE poskytují základní zážitek z Apple Watch za přijatelnější cenu a nabízejí vše od sledování aktivity až po nouzové SOS.

Siri na zařízení s přístupem a záznamem zdravotních dat

Poprvé na Apple Watch mohou být požadavky Siri zpracovány na zařízení. Pro požadavky, které nevyžadují informace z internetu, jako je zahájení cvičení nebo nastavení časovače, Siri nespoléhá na Wi-Fi nebo mobilní sítě, což vede k rychlejším a spolehlivějším odpovědím. Silný Neural Engine také zlepšuje přesnost přepisu až o 25 procent oproti Apple Watch Series 8.

Cena a dostupnost

Apple Watch Series 9 jsou k dispozici v růžové, žluté, zelené, modré a černé barvě, s kapacitami úložiště 128GB, 256GB a 512GB, začínající od $799 (v USA) nebo $33.29 (v USA) měsíčně, a $899 (v USA) nebo $37.45 (v USA) měsíčně.

Pro zákazníky v USA nabízí Apple skvělé možnosti úspor a upgrade na nejnovější iPhone. Zákazníci v USA mohou získat kredit ve výši $200-$650 (v USA), když vymění iPhone 11 nebo novější a upgradují na iPhone 15 nebo iPhone 15 Plus.

Závěr

S těmito novými modely iPhone, Apple opět potvrzuje svou pozici lídra v inovacích v oblasti osobní technologie. S novými funkcemi a vylepšeními, jako je například Dynamic Island, nový A16 Bionic čip a vylepšený fotoaparát, jsou iPhone 15 a iPhone 15 Plus připraveny posunout zážitek z používání iPhonu na zcela novou úroveň. Další novinkou od Apple jsou nové hodinky Apple Watch. Apple o tom vydal článek s názvem Apple představuje pokročilé nové Apple Watch Series 9.