Loading...

Apple představuje Apple Watch Ultra 2

13.09.2023 12:01

Nejodolnější a nejschopnější hodinky Apple jsou nyní ještě lepší s aktualizacemi výkonu, novým gestem dvojitého klepnutí a uhlíkově neutrálními možnostmi.

Apple Watch Ultra 2 přináší nové funkce do nejschopnějších a nejodolnějších chytrých hodinek Apple.

Apple dnes představil své nejnovější hodinky Apple Watch Ultra 2, které jsou nejodolnější a nejvýkonnější hodinky v nabídce společnosti. Hodinky Apple Watch Ultra 2 mají vylepšený výkon, nové gesto pro dvojité poklepání a možnost výběru uhlíkově neutrální varianty.

Dvojitým poklepáním ukazováčkem a palcem ručičky hodinek k sobě mohou uživatelé na Apple Watch Ultra 2 provádět mnoho nejběžnějších akcí.

Hodinky Apple Watch Ultra 2 jsou vybaveny výkonným čipem S9 SiP, který přináší vylepšení v celém systému a zcela nové funkce, včetně gesta dvojitého poklepání a na zařízení prováděné Siri s možností přístupu a zaznamenání zdravotních dat.

Apple Watch Ultra 2 nabízí rozšířený rozsah nadmořské výšky a Siri na zařízení a funkce ve watchOS 10 nabízejí nové zážitky z jízdy na kole a pomáhají uživatelům prozkoumat přírodu.

Díky novému gestu dvojitého poklepání mohou uživatelé snadno ovládat Apple Watch Ultra 2 pouze jednou rukou a bez dotyku displeje. Uživatelé mohou poklepáním ukazováčku a palce své ruky s hodinkami dvakrát rychle a pohodlně provést mnoho nejběžnějších akcí na Apple Watch Ultra 2.

Apple Watch Ultra 2 jsou také vybaveny novým jasnějším displejem, který dosahuje maximální jas 3000 nitů - o 50% více než první generace Apple Watch Ultra a nejjasnější displej, který Apple kdy navrhl.

Nová pokročilá architektura displeje posouvá maximální jas Apple Watch Ultra 2 na 3000 nitů pro lepší čitelnost na ostrém slunci.

Hodinky Apple Watch Ultra 2 jsou k dispozici v provedení o průměru 49 mm a jsou uhlíkově neutrální, pokud jsou spárované s novou smyčkou Trail Loop nebo Alpine Loop.

Hodinky Apple Watch Ultra 2 jsou k dispozici pro objednávání již dnes, s dostupností od pátku 22. září. Cena v USA činí 799 dolarů.

Hodinky Apple Watch Ultra 2 a Apple 2030

Významným krokem pro společnost Apple je možnost výběru uhlíkově neutrální varianty jakéhokoli modelu Apple Watch, včetně nových hodinek Apple Watch Ultra 2. Toto je významný milník směrem k cíli Apple 2030: plánu společnosti Apple být do roku 2030 uhlíkově neutrální ve všech oblastech svého podnikání, včetně výrobního řetězce a životního cyklu výrobků.

Vybrané kombinace pouzdra a řemínku Apple Watch Ultra 2 patří mezi vůbec první produkty Apple s uhlíkově neutrálními vlastnostmi.

Apple Watch Ultra 2 a sport

Apple Watch Ultra 2 jsou navrženy pro extrémy a byly testovány pro použití v největším rozmezí nadmořských výšek jakéhokoli produktu Apple, od 500 metrů pod úrovní moře až do výšky 9 000 metrů. Toto činí Apple Watch Ultra 2 ideálními pro vodní sporty, včetně extrémních aktivit jako je kitesurfing a wakeboarding, stejně jako pro rekreační potápění do 40 metrů a nyní i pro freediving. 

Během freedive s aplikací Oceanic+ uživatelé uvidí kritická data, jako je hloubka a uplynulý čas, a obdrží upozornění na cílovou hloubku, to vše ve velkém, tučném a přehledném textu.

Apple Watch Ultra 2 a zdraví

Díky možnosti zpracování požadavků Siri přímo na zařízení mohou být požadavky, které nevyžadují informace z internetu, zpracovány rychleji a spolehlivěji. Siri nyní může být použita k přístupu k datům z aplikace Health pro dotazy týkající se zdraví a fitness. Uživatelé tak mohou například požádat Siri, aby jim sdělila, kolik hodin spali předchozí noc, jaký je pokrok v uzavření jejich aktivitních kroužků, zahájit venkovní běh nebo cyklistický trénink, nebo zadat požadavky jako nastavení směrníku pouze hlasem, a to i bez připojení k internetu.