Loading...

Apple představuje své první uhlíkově neutrální produkty

14.09.2023 07:49

Nová řada hodinek Apple Watch představuje významný pokrok v plnění ambiciózního klimatického cíle Apple 2030

Apple oznámil své první uhlíkově neutrální produkty v nové řadě Apple Watch. Tento milník představuje významný krok v cestě společnosti směrem k jejímu ambicióznímu cíli Apple 2030, kterým je učinit každý produkt uhlíkově neutrálním do konce desetiletí.

Nová řada a udržitelnost

Inovace v designu a čisté energii vedly k dramatickému snížení emisí produktů o více než 75 procent pro každé uhlíkově neutrální Apple Watch. V rámci Apple 2030 a širších environmentálních snah společnosti Apple také ukončil používání kůže ve všech svých produktových řadách a oznámil své první zcela vláknité balení pro novou řadu Apple Watch. Společnost také představila nový nástroj v aplikaci Domov nazvaný Grid Forecast, který pomáhá informovat uživatele, kdy je jejich elektrická síť čistší, aby mohli rozhodnout, kdy používat elektřinu.

Hliníkové hodinky Apple Watch Series 9 nebo SE jsou po spojení s novým sportovním poutkem uhlíkově neutrální. (Na obrázku: růžové hliníkové Apple Watch Series 9 s růžovým sportovním poutkem.)

Reakce vedení

„V Apple máme dlouholeté a osvědčené závazky vést boj proti klimatickým změnám. Naše zaměření na obnovitelnou energii a nízkouhlíkový design již vedlo k průmyslově vedoucím snížením emisí, a nezpomalujeme," řekla Lisa Jackson, viceprezidentka Apple pro životní prostředí, politiku a sociální iniciativy. "Dosáhli jsme důležitého milníku v učinění nejpopulárnějších hodinek na světě uhlíkově neutrálních - a budeme pokračovat v inovacích, aby byla odpovídající naléhavost okamžiku."

Obaly nových hodinek Apple Watch a náramků jsou poprvé v historii společnosti Apple vyrobeny ze 100 % z vláken, což je další krok k cíli společnosti používat do roku 2025 obaly bez plastů.

Plán dekarbonizace

Apple přijal jasný a přísný přístup k dekarbonizaci produktů, který prioritizuje snížení emisí skleníkových plynů ze tří největších zdrojů v průběhu životního cyklu produktu: elektrické energie, materiálů a dopravy. Po prudkém snížení emisí produktů použije společnost vysoce kvalitní karbonové kredity z projektů založených na přírodě pro emise, které ještě nelze vyhnout nebo snížit existujícími řešeními.

Nová řada hodinek Apple Watch obsahuje v klíčových komponentách recyklované kovy, včetně 100% recyklovaného hliníku v případě Apple Watch Series 9.

Kritéria a certifikace

Každý uhlíkově neutrální model Apple Watch splňuje přísná kritéria: 100 procent čisté elektrické energie pro výrobu a používání produktu, 30 procent recyklovaného nebo obnovitelného materiálu podle hmotnosti a 50 procent přepravy bez použití letecké dopravy. Společnost použije vysoce kvalitní karbonové kredity na pokrytí malého množství zbývajících emisí, což vede k uhlíkově neutrálnímu produktovému stopě. Každé uhlíkově neutrální Apple Watch je certifikováno společností SCS Global Services, lídrem v environmentálních standardech a certifikaci.

Společnost Apple nahrazuje kůži ve všech svých produktových řadách a představuje novou elegantní a odolnou textilii FineWoven, která je z 68 % vyrobena z recyklovaného materiálu. Patří sem nové pouzdro FineWoven s MagSafe a peněženka FineWoven s MagSafe pro řadu iPhone 15 i nové řemínky Apple Watch.

Historie a budoucnost

První uhlíkově neutrální produkty Apple jsou výsledkem let významné práce a inovací napříč společností a jejím globálním dodavatelským řetězcem. Také představují nejnovější krok na cestě, která začala před více než deseti lety. V roce 2020 dosáhla Apple uhlíkové neutrality pro své globální korporátní operace a oznámila Apple 2030 - ambiciózní plán, aby se každý produkt Apple uhlíkově neutrálním do roku 2030.

Grid Forecast je nový nástroj na zařízeních Apple, který ukazuje, kdy jsou v elektrické síti uživatele během dne k dispozici relativně čistší nebo méně čisté zdroje energie.

Další informace

Další informace o Apple 2030 a dalších snahách společnosti Apple na snížení emisí skleníkových plynů naleznete na webu apple.com/environment.