Loading...

Apple rozšiřuje možnosti iCloudu s novými tarify iCloud+

26.09.2023 07:29

Společnost Apple nedávno oznámila rozšíření svých cloudových služeb s novými tarify iCloud+. Tyto tarify nabízejí uživatelům výrazně větší úložiště a pokročilé funkce ochrany soukromí. 

iCloud+ je prémiové předplatné cloudových služeb, které nabízí víc úložného prostoru pro fotky, soubory a zálohy. Kromě toho předplatitelé získají přístup k funkcím, které nejsou dostupné pro základní uživatele iCloudu.

Nabídka iCloud+ začíná na tarifu s 50 GB úložného prostoru. Tato varianta zahrnuje soukromý přenos přes iCloud, funkci "Skrýt můj e-mail", možnost mít vlastní e-mailovou doménu a podporu zabezpečeného videa přes HomeKit pro jednu kameru. U tohoto tarifu je navíc možné sdílet všechny výhody s až pěti dalšími členy rodiny.

Pro ty, kteří potřebují více prostoru, je tu tarif s 200 GB. Tento tarif nabízí stejné funkce jako tarif s 50 GB, ale navíc umožňuje podporu zabezpečeného videa přes HomeKit až pro pět kamer.

Pokud ani to nestačí, je tu tarif s úložištěm od 2 TB až po 12 TB. Tento tarif je ideální pro ty, kteří potřebují velké množství úložného prostoru a současně se chtějí těšit z pokročilých funkcí, jako je podpora zabezpečeného videa přes HomeKit pro neomezený počet kamer.

Upgrade na iCloud+ je možné provést na iPhonu, iPadu, iPodu touch, na Macu nebo na PC. Avšak dárkové karty Apple Storu nelze použít k uhrazení tohoto upgradu.

Apple také uvedl, že uživatelé mohou snadno spravovat a uvolnit místo na iCloudu nebo provést upgrade na iCloud+. Po nastavení iCloudu automaticky získají 5 GB úložného prostoru zdarma, který mohou využít k zálohování na iCloud, ukládání fotek a videí, práci s dokumenty na iCloud Drivu a mnoho dalšího. 

Tato novinka přichází v době, kdy se stále více lidí obrací k cloudovým službám pro skladování a sdílení svých dat. Rozšíření nabídky iCloudu tak může být pro Apple dobrým krokem k upevnění pozice na trhu cloudových služeb.