Loading...

Apple zkoumá vliv pickleballu na zdraví

30.10.2023 06:42

Výzkum Applu zdůrazňuje zdravotní přínosy sportu pickleball a jeho stále rostoucí oblibu.

Výzkumníci ze studie Apple Heart and Movement Study zjistili trendy v údajích o tréninku pickleballu i tenisu, které zdůrazňují potenciální zdravotní přínos obou aktivit.

Výzkumníci z Apple Heart and Movement Study představili nové poznatky o jednom z nejrychleji se rozvíjejících sportů na světě - pickleballu. Tento výzkum se zaměřil na porovnání tohoto nově se rozvíjejícího sportu s dlouholetým tenisem a na to, jak tyto sporty ovlivňují celkové zdraví.

Z jednoho z největších souborů dat o aktivitě pickleballu, které byly získány pomocí Apple Watch, výzkumníci zjistili trendy v datech o tréninku pickleballu a tenisu, které upozorňují na potenciální zdravotní přínosy obou aktivit.

Hráči často hrají pickleball a tenis dlouhou dobu, přičemž dosahují průměrného maximálního srdečního tepu během zaznamenaných tréninků. Tréninky pickleballu trvaly mírně déle než tréninky tenisu. Na druhou stranu tréninky tenisu měly vyšší průměrný maximální srdeční tep.

Výzkumníci také zaznamenali stálý nárůst popularity tréninků pickleballu, přičemž tréninky pickleballu poprvé překonaly tréninky tenisu. Utah byl státem s největším počtem zaznamenaných tréninků pickleballu na obyvatele v rámci studie.

Podle výzkumu byly tréninky pickleballu a tenisu oblíbené napříč všemi dospělými věkovými skupinami a byly populárnější u mužů než u žen.

„Apple Heart and Movement Study nám nabízí jedinečné příležitosti sledovat změny v chování účastníků a důsledky těchto změn na zdraví,“ řekl Calum MacRae, kardiolog, profesor lékařství na Harvard Medical School.

Uživatelé Apple Watch mohou sledovat své tréninky pickleballu v aplikaci Workout.

Po analýze více než 250 000 tréninků pickleballu a tenisu zaznamenaných na Apple Watch výzkumníci zjistili, že tréninky pickleballu byly v průměru mírně delší než tréninky tenisu - 90 minut oproti 81 minutám.

Další klíčová zjištění

  • Intenzita tréninku pickleballu a tenisu byla hodnocena na základě dat srdečního tepu. Průměrný maximální srdeční tep byl během tréninků tenisu o devět tepů za minutu vyšší ve srovnání s pickleballem.

  • Pravidelná fyzická aktivita je spojena s lepší kvalitou života a zdravým stárnutím.

  • Studie také nabízí účastníkům dobrovolný průzkum duševního zdraví, který zahrnuje screeningový nástroj na depresi. Bylo zjištěno, že fyzická aktivita může mít potenciální přínosy pro duševní pohodu.

Výzkumníci ze studie Apple Heart and Movement Study zaznamenali trvalý nárůst popularity tréninků pickleballu, přičemž tréninky pickleballu poprvé překonaly tréninky tenisu.

Mike Nealy, generální ředitel USA Pickleball, poznamenal: „Je nesmírně důležité vidět vědecké poznatky o pickleballu s využitím skutečných dat z Apple Watch.“

Podle studie bylo v červenci 2023 více účastníků hrajících pickleball než tenis.

Spencer J. Cox, guvernér Utahu, vyjádřil svůj nadšení z toho, že Utah byl vyzdvižen jako nejpopulárnější stát na obyvatele pro pickleball.

Apple Watch nabízí uživatelům řadu způsobů, jak zůstat aktivní a zdraví. Ať už jde o sledování tréninkových sezení nebo o sledování své aktivity, Apple Watch poskytuje řadu nástrojů, které mohou pomoci hráčům zůstat v kondici.