Loading...

Nový MacBook Pro: Apple odhaluje revoluci výkonu s čipy M3

31.10.2023 07:38

Apple představuje nový MacBook Pro s čipy řady M3, díky nimž je nejlepší profesionální notebook na světě ještě lepší

Apple představuje nový MacBook Pro s čipy řady M3, díky nimž je nejlepší profesionální notebook na světě ještě lepšíVe svém nejnovějším tahu k dominanci na trhu notebooků představil Apple nový MacBook Pro vybavený rodinou čipů M3. Se třemi variantami – M3, M3 Pro a M3 Max – je nový MacBook Pro navržen tak, aby uspokojil potřeby každého od studentů až po profesionální vývojáře.

Hlavní vlastnosti nových Macbooků Pro

  • M3 Čipy: Nejnovější čipy Apple postavené na 3-nanometrové technologii nabízejí výrazně větší výkon, a to zejména v grafice díky novému systému dynamického cacheování.

  • Výběr modelů: Uživatelé si mohou vybrat z 14palcového MacBooku Pro s M3, 14- a 16palcových variant s M3 Pro nebo vrcholného modelu s M3 Max.

  • Barevné provedení: Kromě klasického stříbrného provedení je nyní model M3 Pro a M3 Max k dispozici také v působivé černé barvě.

  • Displej Liquid Retina XDR: S jasem až 1600 nitů pro HDR obsah a 600 nitů pro SDR obsah nabízí tento displej ohromující vizuální zážitek.

  • macOS Sonoma: Nový operační systém od Apple přináší mnoho novinek, včetně widgetů přímo na ploše a lepších funkcí pro video konference.

Nová řada MacBooků Pro nabízí neuvěřitelný výkon, skvělý displej Liquid Retina XDR, širokou škálu možností připojení a až 22hodinovou výdrž baterie pro dokonalou přenosnost.

Co říká Apple

"MacBook Pro je jedinečný. Nabízí výkon, který je energeticky účinný díky Apple siliconu, baterii s výdrží až 22 hodin a nádherný Liquid Retina XDR displej. S novou generací čipů M3 zvyšujeme laťku toho, co může profesionální notebook dokázat," uvedl John Ternus, senior viceprezident Apple pro hardwareové inženýrství.

M3 v akci

Podle testů Apple je 14palcový MacBook Pro s M3 až o 60 % rychlejší než jeho předchůdce s čipem M1. Pro náročnější uživatele, jako jsou kodéři nebo kreativní profesionálové, model s M3 Pro nabízí ještě větší výkon a podporu více sjednocené paměti. Pro ty, kteří hledají absolutní špičku, model s M3 Max nabízí až 2,5násobně vyšší výkon než 16palcový MacBook Pro s M1 Max.

Díky úspornému výkonu modelů M3, M3 Pro a M3 Max si MacBook Pro vybere každý.

Prostředí

Apple zdůraznil své ekologické závazky, včetně využití 100 % recyklovaného hliníku v MacBooku Pro a plánů stát se do roku 2030 uhlíkově neutrálním ve všech fázích výroby a životního cyklu produktu.

MacBook Pro s M3 umožňuje uživatelům kompilovat a testovat miliony řádků kódu v Xcode ještě rychleji.

Dostupnost a cena

Nový MacBook Pro je již k dispozici k objednání s dodáním od 7. listopadu. Začáteční cena 14palcového modelu s M3 je $1,599.

Pro více informací a technických specifikací navštivte oficiální stránky Apple.

MacBook Pro s M3 Pro nebo M3 Max je k dispozici v úžasné nové barvě, vesmírně černé.

Video s představením nového Macbook Pro


Apple, od svého založení v roce 1984, neustále přináší inovace na trh osobních technologií. Dnes je vedoucím hráčem v oblasti inovací s produkty jako iPhone, iPad, Mac, Apple Watch a Apple TV.