Loading...

Zákulisí Scary Fast: Apple představuje klíčovou událost na iPhone a upravuje na Macu

01.11.2023 07:30

30. října 2023 se v Apple Parku odehrála zvláštní událost Scary Fast, kde byl představen zbrusu nový MacBook Pro s čipy M3 a 24palcový iMac s M3. Nicméně, hlavní hvězda akce byla pro mnohé neviditelná. Celá událost, včetně všech prezentátorů, míst a leteckých záběrů, byla natočena pomocí iPhone 15 Pro Max, což je preferovaný smartphone pro tvůrčí profesionály a filmaře.

Pod vedením dokumentárního režiséra Briana Oakese, známého díky filmům jako Jim: The James Foley Story a Living with Lincoln, byl iPhone 15 Pro Max umístěn přímo uprostřed dění. Jeho kamerový systém nabízí nejlepší video mezi smartphony, a dokonce se může měřit s profesionálními video kamerami. Umožňuje natáčení v ProRes až do 4K60 fps na externí disk s Apple Log kódováním, což zachovává ještě více detailů pro post-produkční barevnou korekci.

Snímek Scary Fast, který natočil oceňovaný dokumentarista Brian Oakes, představil zbrusu nový MacBook Pro s čipy řady M3 a iMac s M3.

"Byli jsme schopni získat složité záběry s iPhone 15 Pro Max," říká Oakes. "Vše je zde navrženo tak, aby rozšířilo vizionářství a osobnost uživatele."

Produkce byla koordinována Apple specialisty, jako je Jon Carr a Jeff Wozniak, kteří mají zkušenosti z produkce filmů jako Top Gun: Maverick a Transformer: Dark of the Moon. Carr zdůraznil, jak úžasné je, když profesionální režiséři mohou používat tento iPhone bez potřeby změny svého standardního vybavení.

Díky vlastnímu zařízení SpaceCam, které se pravidelně používá při velkých produkcích, mohl tým bez problémů pracovat s iPhonem jako hlavní kamerou a získat stejně komplexní záběry, na jaké byl zvyklý.

Díky propojení iPhone 15 Pro Max s aplikací Blackmagic Camera a Tentacle Sync byla zdůrazněna skutečná síla ekosystému Apple. Během produkce byly také využity doplňky Beastgrip.

Nový konektor USB-C na iPhone 15 Pro Max umožňuje rychlejší přenos dat až 10Gbps s kompatibilním USB 3 kabelem. Díky tomu je možné nahrávat video ProRes přímo na externí SSD disk.

Tim Cook na natáčení filmu Scary Fast v Apple Parku.

Dokonce i při natáčení v noci v Apple Parku ukázal iPhone 15 Pro Max výrazné zlepšení výkonu ve špatném osvětlení. Stefan Sonnenfeld, CEO společnosti Company 3, byl ohromen kvalitou obrazu z iPhone 15 Pro Max.

Kromě toho, díky aplikaci Blackmagic Camera, která je navržena výhradně pro uživatele iOS, mohl tým využít stejné rozhraní jako digitální filmové kamery od společnosti Blackmagic Design.

Blackmagic Camera, exkluzivní aplikace pro iOS, přidává do iPhonu ovládání digitální filmové kamery a podporuje kódování Apple Log na iPhonu 15 Pro Max.

"Co miluji na iPhone, je to, jak snadno je přístupný. Ať už jsem to já nebo můj 7letý syn, kdokoliv jej může vzít a okamžitě používat," dodává Sonnenfeld.


Nabízíme širokou škálu příslušenství pro iPhone 15 Pro Max. Přijďte a objevte, jak můžete maximalizovat svůj kreativní potenciál s Apple!