Loading...

Apple dosahuje rekordního obratu z iPhone a služeb ve čtvrtém kvartálu

06.11.2023 07:52

Tržby z iPhonu jsou rekordní za zářijové čtvrtletí. Příjmy ze služeb dosáhly nového historického maxima.

Společnost Apple oznámila výsledky za čtvrté čtvrtletí

Společnost Apple oznámila finanční výsledky za své fiskální čtvrté čtvrtletí končící 30. září 2023. Přestože celkový obrat společnosti dosáhl 89,5 miliardy dolarů, což je o 1 procento méně než v loňském roce, zaznamenala Apple rekordní příjmy z prodeje iPhonů v zářijovém kvartálu a nejvyšší příjmy ze služeb v historii.

Tim Cook, generální ředitel Apple, uvedl: „Jsme potěšeni, že můžeme hlásit rekordní obrat z iPhonů a historicky nejvyšší příjmy ze služeb. S nejsilnějším portfoliem produktů vstupujeme do vánoční sezóny, včetně řady iPhone 15 a našich prvních modelů Apple Watch s nulovými emisemi uhlíku – to je významný milník v našem cíli dosáhnout do roku 2030 uhlíkové neutrality pro všechny naše produkty.“

Finanční ředitel Apple Luca Maestri dodal: „Díky síle našeho ekosystému a nevídané věrnosti zákazníků jsme opět zaznamenali rekord v počtu aktivně využívaných zařízení ve všech produktech a geografických segmentech. V zářijovém kvartálu nám výkonnost podniku umožnila dosáhnout dvouciferného růstu EPS a současně jsme vrátili akcionářům téměř 25 miliard dolarů a pokračovali v investicích do našich dlouhodobých růstových plánů.“

Navíc správní rada Apple vyhlásila dividendu ve výši 0,24 dolaru na akcii společného akciového kapitálu společnosti, která bude splatná 16. listopadu 2023 akcionářům evidovaným k uzávěrce obchodů dne 13. listopadu 2023.

Pro zákazníky, kteří sledují inovace a udržitelnost, jsou tyto zprávy od Apple vzpruhou. S novými produkty na obzoru a závazkem k udržitelnosti je nyní skvělý čas investovat do doplňků, které podtrhnou kvalitu a hodnotu produktů Apple. Ať už jste věrný zákazník Apple nebo hledáte ekologické technologické řešení, nejnovější nabídka Apple vám přinese to nejlepší z obou světů.

Kompletní report výsledků: ZKONSOLIDOVANÝ VÝKAZ O PROVOZU (neauditovaný)