Loading...

Nový viceprezident společnosti Apple?

07.08.2019 07:21

Společnost Apple jmenovala Sabiha Khana  do výkonného týmu společnosti jako nového viceprezidenta oddělení pro provoz, Apple to oznámil v červnu letošního roku.  Khan se podílel na dodávání inovativních produktů na trh už od roku 1990. Ve své nové roli bude uživatelům zajišťovat kvalitu výrobků, dohlížet na celkovou logistiku a podílet se na vzdělávání pracovníku ve výrobních zařízeních po celém světě. Provozní tým mimo jiné zajišťuje urychlení výrobních inovací, včetně vývoje nové hliníkové slitiny, která umožňuje použití stoprocentně recyklovaného hliníku v konstrukci MacBook Air a Mac mini bez toho, aby byla snížena kvalita. Sám CEO společnosti Apple o Khanovi řekl: „ Sabih dává do vedení týmu celé své srdce“.

Předtím, než se Sabih Khan stal členem společnosti Apple, pracoval jako inženýr ve vývoji aplikací a vedoucí technické oblasti ve společnosti  GE Plastics. Získal bakalářský titul v oboru ekonomie a strojírenství na Tuftsově univerzitě a magisterský titul v oboru strojního inženýrství na Rensselaer Polytechnic Institute (RPI).  

Sabih Khan je moderním člověkem, a proto i on podporuje cestu Applu za zlepšením a zeefektivněním prodkutů Apple tak, aby jejich výroba byla co nejméně náročná pro naši planetu. On a dalších více než 120 000 zaměstnanců společnosti Apple je odhodláno vyrábět ty nejlepší produkty na zemi tak, abychom tuto planetu zanechali lepším místem, než na jaké jsme přišli.