Loading...

Apple Card

14.08.2019 10:38

Projekt, který Apple oznámil 25. března 2019 je konečně aktivní. Jedná se o Apple Card.

Co to je Apple Card?

Jde o kreditní kartu, která je určená pro použití s Apple Pay na zařízeních iPhone, iPad či Apple Watch. Tato karta má dvě podoby a to virtuální, nebo fyzickou.

Jak získat Apple Card?

K získání Apple Card stačí opravdu málo. O kartu si zažádáte přímo z aplikace Peněženka a pokud projdete schvalovacím procesem, tak máte okamžitě k dispozici virtuální podobu karty na všech zařízení. Poté co už máte virtuální kartu, tak si  ji můžete přes Peněženku objednat i fyzickou kartu, která je vyrobena z titanu.

Kromě karty uživatel získá i 16místné číslo karty. To lze používat při online nakupování, kde se nepřijímá Apple Pay. Pokud by uživatel měl pocit, že jeho karta respektive číslo karty bylo zneužito, lze je možné si nechat vygenerovat nové v aplikaci Peněženka.

Nevýhoda fyzické karty spočívá v tom, že není bezkontaktní.

Ovšem pro získání Apple Card je potřeba projít schvalovacím procesem. Každý uživatel je schvalován individuálně na základě jeho bonity. V USA má každý člověk tzv. FICO skóre. To se různě pohybuje, podle toho jak si moc ten daný člověk půjčuje a hlavně jak splácí své závazky. U nás je to tzv. bonita.

Funkce

Hlavní funkcí je přehled všech výdajů uživatele. Apple Card dokáže kategorizovat a barevně roztřídit veškeré platby dle údajů z Apple Maps. Tím budete mít pod kontrolou veškeré transakce a budete vědět, kdy a hlavně kde jste platili.

Bonusy

Jedná se o program odměny vrácení peněz  „denní hotovost“ – na rozdíl od jiných institucích, tak zde dochází ke „cash backu“ denně.

Model bonusů:

  • 3% dostanete za nákup Apple produktů – fyzické zboží i digitální
  • 2% za nákupy provedené pomocí Apple Pay u všech obchodníků
  • 1% za nákup provedený fyzickou kartou

Dalším bonusem je, že Apple Card nemá poplatky za hotovostní, pozdní, mezinárodní platby. Nemá mezibankovní poplatky.