Loading...

Apple novinky, na které se můžeme těšit 10. září 2019

01.09.2019 09:06

S blížícím se zářím přichází událost, která je každoročně ve světě technologií vrcholem roku. Jedná se o událost Keynote společnosti Apple, na které nám každý rok představuje nové produkty. Tento podzim událost proběhne v úterý 10. září. Již za pár dní nám tedy Apple představí své novinky. Které produkty to pravděpodobně budou a na co se těšit?! To Vám blíže představíme v následujícím článku.

Apple Event 2019

 

 

iPhone 2019

Ačkoliv společnost Apple nikdy předem nezmiňuje, které produkty na akci představí, objevují se vždy různé spekulace. Tradičně nejočekávanější produkt roku je nová verze iPhone a je velmi pravděpodobné, že letos společnost uvede jako v minulých letech hned tři nové modely. Předpokládáme označení iPhone 11, 11 Pro a 11 Pro Max. Největší změnou pro tyto modely by měl být pravděpodobně nový fotoaparát s trojitým objektivem a také vylepšení funkce Face ID, která by měla obsahovat fotoaparát se širším úhlem. Další očekávané novinky jsou bezdrátové nabíjení jiných zařízení pomocí iPhonu (například nabíjení AirPods), větší kapacita baterie, odolnější mobilní konstrukce proti vodě a nový mobilní design frosted glass.

Apple Watch Series 5

Apple Watch jsou dalším produktem, který společnost na zářijové události většinou představuje. Není jisté, že tomu tak bude i letos, ale jsou určité předpoklady, že se nová verze těchto smart hodinek opravdu objeví. Ačkoliv Apple Watch jsou aktuálně nejlepšími smart hodinkami na trhu, jejich funkce nejsou perfektní. Spekuluje se, že nové hodinky budou z keramiky a titanu a možná budou obsahovat nový senzor pro měření krevního tlaku či pokročilé sledování spánku. Zejména monitoring spánku je právě funkce, kterou Apple Watch postrádají a sledování stále řeší přes instalaci aplikace, samotný systém hodinek to neumí.  Pokud však tato funkce bude zahrnuta do nové verze hodinek, budou rovněž potřebovat lepší životnost baterie. Některé nepotvrzené zprávy naznačují, že společnost Apple zvažuje přechod technologie obrazovky z OLED na energeticky účinnější technologii MicroLED, právě aby se výdrž baterie pro příští Apple Watch zlepšila. Zpráva předpovídá, že této změny se možná dočkáme až v roce 2020.

Operační systém iOS 13

Víme jistě, že Apple na zářijové události konečně veřejnosti představí veřejnosti nový operační systém iOS 13 a oznámí jeho datum vydání. Tento systém nebude určen pro iPady, ale pouze pro iPhony a iPody. Pro iPady vyjde systém iPadOS, jehož vydání společnost rovněž oznámí. S iOS 13 a iPadOS dále vyjdou nové verze systémů watchOS 6, tvOS 13 a macOS Catalina.

Apple TV+

Novinkou, o které je jisté, že společnost na podzim spustí, je televizní vysílací platforma Apple TV+, která nabídne originální filmy a pořady. Společnost pracuje zhruba na třiceti pořadech
a filmech a platforma bude konkurovat stávajícím službám Netflix, Amazon Prime Video, HBO, Hulu a dalším. Apple uvádí, že jejich cílem je nabídnout takový obsah, který není nikde jinde k dispozici. Jedním z prvních seriálů, který bude ke sledování ihned po spuštění, je například seriál Dickinson. Tento naučný seriál bude pojednávat o životě básnířky Emily Dickinsonové.

 

Apple Arcade

Služba Apple Arcade je další novinka, o které jsme si jisti, že společnost představí. Služba Arcade je herní služba, která nabídne přístup k více než 100 novým a prémiovým hrám, které budou k dispozici za určitý měsíční poplatek. Hry nemají obsahovat reklamy a vyžadovat další nákupy v aplikaci. Očekáváme, že výši měsíčního poplatku i oficiální datum vydání společnost zveřejní právě na zářijové Keynote. Dle aktuálních informací by se cena měla pohybovat pouze okolo 4,99 dolarů a měsíční balíček bude možné sdílet v rámci rodinného balení až pro šest osob. Díky této funkci hráči značně ušetří. Služba bude k dispozici pro zařízení Mac, iOS a Apple TV.

 

Toto jsou hlavní novinky společnosti Apple, které budou s největší pravděpodobností na zářijové akci uvedeny. Avšak tento rok očekáváme od společnosti Apple i další novinky, a to zcela nový 16palcový MacBook Pro, nový iPad a iPad Pro. Vysoce očekávaný je především zmíněný MacBook Pro, který nahradí stávající řadu svým 16" displejem a bezrámečkovou konstrukcí. Není jisté, zda MacBook a iPady společnost představí v září, anebo až v říjnu, kdy proběhne další událost Keynote.