Loading...

Recenze na Apple Watch Series 5

06.10.2019 22:29

Jak bývá u společnosti Apple zvykem, každý rok v září představí novou řadu svých produktů. Zákazníci tak netrpělivě čekají na první předprodej a více informací k novinkám. S příchodem nového se všechny zastaralé produkty automaticky zlevňují. Mezi nově představené produkty letos patří i nová řada chytrých hodinek. V současné době je to již pátá generace. Apple prozradil, že hodinky jsou stále více a více prodávanější produkt.

Pokud máte zájem koupit si nejnovější verzi a vyměnit ji za loňskou verzi, pak zjistíte, že nejnovější hodinky jsou převážně vylepšení loňské verze, které se tedy už nevyskytují ani na trhu jako nové k prodeji. Jejich design je naprosto totožný, akorát je přidáno několik vylepšení. Chcete-li si zakoupit starší verzi hodinek a tedy i levnější, musíte sáhnout po třetí generaci. Všechny hodinky, které Apple vydává, jsou plně odolné proti vodě i prachu. K dostání budou ve dvou velikostech 40 mm a 44mm pouzdru. Hodinky nemají paměťovou kartu, jejich vnitřní paměť je 32 GB.

Nové chytré hodinky Apple Watch Series 5 44mm/40mm

Co je součástí nových chytrých hodinek

  • Always-On displej - mezi novinkami je tato funkce největší úspěch. Apple totiž představil nový Retina displej, který je neustále zapnutý. Máte tak pocit, že na ruce máte klasické ručičkové hodinky a vždy vidíte přesný čas. Nemusíte na nic klikat, ani složitě kroutit rukou, aby se displej rozsvítil. Ciferníky na displej nejsou předem stanovené, můžete si vybrat podle vlastní libosti. Funkce je uvedena do úsporného režimu, takže se nemusíte bát, že se budou rychle vybíjet. Výdrž baterie by měla zůstat stejná jako v předchozí verzi - tedy okolo 18 hodin.
  • Materiál pouzdra - Apple prodává své hodinky standardně v hliníkovém pouzdru. Ta jsou již nyní 100 % vyráběna z recyklovaného hliníkového materiálu. Nyní máte na výběr i ocel, titan nebo keramiku. Bohužel novinka elegance v podobě titanové nebo keramické verze není v České republice zatím dostupná. V zahraničí si tak můžete vzhled svých hodinek poskládat samostatně. Vyberete si pouzdro z materiálu, který vám vyhovuje a k tomu řemínek podle barvy, která se vám líbí. Chcete-li ovšem eleganci a sportovní vzhled, můžete sáhnout po praktickém a pohodlném řemínku Nike.
  • Hlučnost - nové hodinky mají také funkci, která odhalí veliký okolní hluk a okamžitě vás na něj upozorní, abyste si nepoškodili svůj sluch.
  • Zdraví - hodinky vám také zvládnou změřit tepovou frekvenci a díky funkci EKG také srdeční rytmus. Zajímavostí je, že díky funkci EKG mohou klienti OZP (Oborová zdravotní pojišťovna), dostat příspěvek na hodinky, který se odvíjí od aktivity klienta. Byla přidána i funkce pro ženy. Hodinky jim zvládnou hlídat jejich pravidelný měsíční cyklus.
  • Sport - součástí chytrých hodinek bývá samozřejmě zaměření i na sport. Hodinky zvládnou kontrolovat jakoukoli aktivitu, která vás napadne. Současně zajistí i podrobné statistiky pro každého začátečníka nebo profesionála. V různých výzvách se můžete navzájem inspirovat a motivovat se svými přáteli.
  • Kompas - již předešlé verze v sobě měli GPS čip, který vám zvládl určit vaši polohu. Současná funkce zabudovaného kompasu vám zaručí vaši přesnou polohu a cílovou destinaci. Hodinky uživateli ukazují současnou zeměpisnou délku, šířku a nadmořskou výšku aktuálního místa.
  • SOS - součástí nových hodinek je i část bezpečnosti. U modelů cellular je možné vytočit tísňovou linku i bez iPhonu. V případě pádu nebo úrazu.
  • App Store - je součástí hodinek můžete si tedy stahovat aplikace přímo na hodinkách.
  • Apple Pay - hodinky vám také mohou posloužit jako platební karta.
  • Apple Music - podporována je i muzika, která nabízí přes 50 milionů hudebních skladeb.
  • Výkon - hodinky jedou na 64bitovém dvoujádrovém procesoru S5, který je až 2x rychlejší, než byl procesor hodinek třetí generace.
  • Hodinky si můžete zakoupit s mobilní konektivitou (eSIM) nebo bez ní. Bohužel ani tato funkce není v České republice zatím dostupná.