Loading...

Recenze na Apple iPhone 11 Pro a iPhone 11 Pro Max

06.10.2019 22:31

Není to tak dlouho, co společnost Apple představila novou generaci svých iPhonů-iPhone 11 Pro a 11 Pro Max. Každý majitel „jablíčka“ tak již netrpělivě očekává, co nový telefon nabídne, v čem bude odlišný a ještě dokonalejší. Pojďme se tedy společně zaměřit na 2 modely těchto luxusních telefonů-iPhonu 11 Pro a iPhonu 11 Pro Max. V čem jsou lepší než předchozí modely, liší se od sebe tak zásadně a kolik vlastně nové iPhony stojí? To vše a mnohem víc se dozvíte v následujícím článku.

Srovnání s předchozím modelem-3 detaily, které hrají roli

Jak už jsem psala, nový iPhone není, co se designu týče žádnou obří revolucí, jako jsme byli zvyklí u předchozích modelů.  Tlačítka jsou trošku níž, telefon je malinko širší-nic, čeho by si ale běžný smrtelník na první pohled všiml. Jsou tu však detaily, které nový telefon od starých verzí odlišují. Detaily, které hrají roli.

1) Odolnější sklo a voděodolnost

V minulosti často platilo, že když vám spadne iPhone na zem s displejem se můžete rozloučit. To by však mělo být minulostí. Sklo by tak oproti předchozímu modelu mělo vydržet o něco víc a telefon by tak měl přežít pád i z vetší výšky. Co se voděodolnosti týče, nový iPhone by měl by vydržet a půl hodiny v hloubce až 4 metrů-pokud vám tedy spadne do bazénu, nemusíte se bát.

Volný Čas, Člověk, Svaly, Bazén, Plavání, Plaveck Bazén

2) Lepší fotoaparát

Nový 12 Mpx fotoaparát se skládá ze 3 čoček a vy tak můžete pořizovat ještě o něco lepší fotografie. Navíc nabízí i noční režim, díky kterému můžete pořizovat fotky v horších světelných podmínkách. Výbornou novinkou je také 2x větší přiblížení.

Iphone, Iphone 11, Iphone 11 Pro Max, Jablko

3) Novější displej

Super Retina displej Apple představil již u iPhonu X. Nový Super Retina XDR displej je však ještě dokonalejší než jeho minulá verze. Stručně řečeno má větší množství pixelů a tedy i lepší rozlišení.  Ke zhoršení tedy nedochází, rozlišení displeje je stejně kvalitní.

Panoráma, Měsíc, Noční Obloha, Mrakodrap, Photoshopping

iPhone 11 Pro vs  iPhone 11 Pro Max

Kromě ceny se tyto dvě verze liší především ve své vybavenosti. Nejsou to věci extrémně zásadní, pokud ale chceme být detailisté, hrají roli.

144 x 71,4 x 8,1

velikosti

158 x 77,8 x 8,1

188

hmotnost

226

OLED, 5,8“, Super Retina 1125 x 2436 px

displej

OLED, 6,5“, Super Retina, 1242 x 2688 px

Vlastní zkušenost s iPhonem 11 Pro Max?

Jablko, Detail, Elektronika, Miniaplikace, Iphone

Čeho si samozřejmě člověk na novém iPhonu všimne jako prvního je vzhled jeho nového zadního fotoaparátu, který se skládá velice atypicky ze 3 čoček. Někomu se to líbí, někomu ne, mně však vzhled telefonu velice imponuje. Co se designu týče, tak to není žádná novinka. IPhone vypadá (až na fotoaparát) téměř identicky. Oceňuji například materiál zadní části telefonu, díky kterému je jeho držení velmi příjemné. Na internetu také kolovaly zvěsti o návratu identifikačního tlačítka v jeho verzi z iPhonu páté nebo šesté generace, to se však také nekoná. Podle mě by to od iPhonu byl krok zpět. Velice příjemné je i nastavení jasu (popř. kontrastu) na telefonu. Na rozdíl od běžných smartphonů jde vše vidět krásně i na slunci a večer naopak můžete ztlumit jas tak, že vás i při nočním sledování seriálů neštípou oči. Co se mi na novém iPhonu ovšem líbí nejvíce je rychlost, s jakou dokáže pracovat, a především rozlišení fotoaparátu. Fotky, které pořídíte vypadají jako by je fotil profesionální fotograf.

Na kolik mě nový iPhone přijde?

Dollar, Měna, Peníze, Us-Dollar, Franklin, Zdá Se

Výrobky společnosti Apple nikdy nebyly zrovna nejlevnější záležitostí. Vlastnit iPhone znamená hlásit se k několik desítek let staré historii této společnosti, která je protkána nejen kvalitou, ale především svojí pokrokovostí. Nelze se tedy divit, že i nové iPhony, stojí nezanedbatelnou částku. Z prostého důvodu – je to luxusní značka a je to luxusní telefon. Na českém trhu se cena iPhonu 11 Pro Max v základní verzi (tedy 64 GB) vyjde na asi 30 000 Kč. Za větší paměť se samozřejmě platí, proto iPhone 11Pro Max s pamětí o velikosti stojí již o 8 000 korun více-tedy zhruba 38 000 korun. Za největší paměťové úložiště, které Apple pro své telefony nabízí-tedy velikost 512 GB si připlatíte dalších 6 000 korun-v plné verzi vás tedy iPhone 11 Pro Max vyjde na 44 000 korun. Co se týče iPhonu 11 Pro-vyjde vás, se základní pamětí 64 GB, na asi 30 000 korun-což, co se kvality týče, je více než přijatelná částka. Se zvyšující pamětí se také zvyšuje cena.

S takto vysokou cenou však počítala většina fanoušků značky Apple. Jejich minulé modely se také pohybovali v řádek desítek tisíc korun, tato částka tak nebyla nic překvapujícího. Pokud si chce člověk dopřát něčeho tak luxusního, propracovaného a ojedinělého jako iPhone, musí s vyšší částkou počítat. Cena však odpovídá kvalitě.