Loading...

Apple Vision Pro - Nová éra prostorového výpočetního prostředí přichází do USA 2. února

15.01.2024 11:32

Předobjednávky na revoluční Apple Vision Pro začínají v pátek 19. ledna

Apple Vision Pro bude k dispozici od pátku 2. února ve všech amerických Apple Storech a v americkém Apple Storu online.

Společnost Apple oznámila, že Apple Vision Pro bude v USA k dispozici od pátku 2. února ve všech obchodech Apple Store a na online Apple Store v USA. Vision Pro je revoluční prostorový počítač, který transformuje způsob, jakým lidé pracují, spolupracují, komunikují, prožívají vzpomínky a užívají si zábavy. Vision Pro dokonale kombinuje digitální obsah s fyzickým světem a otevírá mocné prostorové zážitky v operačním systému visionOS, řízeném nejpřirozenějšími a nejintuitivnějšími vstupy - očima, rukama a hlasem uživatele. Zcela nový App Store nabízí uživatelům přístup k více než 1 milionu kompatibilních aplikací napříč iOS a iPadOS, stejně jako k novým zážitkům, které využívají jedinečných schopností Vision Pro.

Revoluční operační systém a uživatelské rozhraní

Apple Vision Pro je poháněn visionOS, který je postaven na základech desítek let inženýrských inovací v macOS, iOS a iPadOS. visionOS poskytuje mocné prostorové zážitky, otevírá nové možnosti v práci i doma. Nabízí zcela nové třídimenzionální uživatelské rozhraní a systém ovládání zcela řízený očima, rukama a hlasem uživatele. Intuitivní gesta umožňují uživatelům interagovat s aplikacemi jednoduše tím, že se na ně podívají, klepnou prsty pro výběr, máchnou zápěstím pro posunutí nebo použijí virtuální klávesnici či diktafon pro psaní. S Siri mohou uživatelé rychle otevírat nebo zavírat aplikace, přehrávat média a mnoho dalšího.

Uživatelé se mohou také ponořit do prostředí – dynamických, krásných krajin, jako jsou národní parky Haleakalā, Joshua Tree, Yosemite a dokonce povrch měsíce – aby se soustředili nebo omezili nepořádek v rušných prostorách. S prostředími může uživatelův svět přesáhnout rozměry fyzické místnosti. Otočením Digitální korunky mohou uživatelé ovládat, jak jsou v prostředí přítomní nebo ponoření.

Mimořádné zážitky

Apple Vision Pro přináší nový rozměr do mocného osobního výpočetního prostředí tím, že mění způsob, jakým uživatelé interagují s jejich aplikacemi. Třídimenzionální rozhraní osvobozuje aplikace od hranic displeje, takže se mohou objevit vedle sebe v jakémkoli měřítku, což poskytuje ultimátní pracovní prostor a vytváří nekonečné plátno pro multitasking a spolupráci.

Protože visionOS využívá stávající vývojářské rámce, více než 1 milion známých aplikací napříč iOS a iPadOS je dostupných na Apple Vision Pro a automaticky funguje s novým systémem vstupů. Vision Pro také obsahuje zcela nový App Store, kde uživatelé mohou najít aplikace, které poskytují zážitky prostorového výpočtu jako žádná jiná platforma. Aplikace lze umístit kdekoli a zvětšovat na ideální velikost, zatímco uživatel zůstává přítomen ve svém prostoru.

Neomezené plátno pro produktivitu

S klíčovými produktivními a spolupracujícími aplikacemi, jako jsou Fantastical, Freeform, JigSpace, aplikace Microsoft 365 a Slack, je Apple Vision Pro ideálním produktivním nástrojem pro každodenní úkoly. Aplikace se mohou objevit vedle sebe v jakémkoli měřítku pro neuvěřitelný multitasking a s podporou Magic Keyboard a Magic Trackpad mohou uživatelé vytvořit perfektní pracovní prostor. S Mac Virtual Display mohou uživatelé dokonce přenést mocné schopnosti svého Macu do Vision Pro, čímž vytvoří obrovský, soukromý a přenosný 4K displej, ideální pro profesionální pracovní postupy.

Apple Vision Pro využívá nejmodernější možné materiály v krásném a kompaktním designu.

Ultimátní zábavní zážitek

Apple Vision Pro nabízí ultra vysoké rozlišení displejů, které poskytují více pixelů než 4K TV pro každé oko, umožňuje uživatelům sledovat filmy a televizní pořady od Apple TV+, Disney+, Max a dalších služeb na obrazovce, která se zdá být široká 100 stop s podporou HDR obsahu. V rámci aplikace Apple TV mohou uživatelé přistupovat k více než 150 3D titulům s neuvěřitelnou hloubkou kdekoli. Vision Pro také představuje Apple Immersive Video, zcela nový zábavní formát od Applu, který uživatele umístí do akce s 180stupňovými třídimenzionálními 8K záznamy zachycenými s prostorovým zvukem. Uživatelé si také mohou užít nové interaktivní zážitky, jako je Encounter Dinosaurs.

Nové herní zážitky

Apple Vision Pro přináší revoluci v herním průmyslu. Díky podpoře více než 250 titulů na Apple Arcade, včetně populárních her jako NBA 2K24 Arcade Edition a Sonic Dream Team, mohou hráči vychutnat hraní na obrazovce ve velikosti, jakou si přejí, s vynikajícím zvukem a podporou oblíbených herních ovladačů. Nové prostorové hry, jako je Game Room, What the Golf?, a Super Fruit Ninja, plně využívají schopnosti Apple Vision Pro k transformaci prostoru kolem hráčů a nabízejí jedinečné a poutavé herní zážitky.

Pružné pásky zajišťují, že zvuk zůstane blízko uší uživatele, zatímco přiložené pásky Solo Knit Band a Dual Loop Band umožňují uživatelům najít optimální přizpůsobení.

Oživení vzpomínek

Apple Vision Pro umožňuje uživatelům zachytit a znovu prožít jejich oblíbené vzpomínky zcela novými způsoby. Prostorové fotografie a videa uživatele přenáší zpět do zvláštního okamžiku v čase a prostorový zvuk zajišťuje neuvěřitelně pohlcující zážitek. Když jsou uživatelé na cestách, mohou zachytit prostorové video na svém iPhone 15 Pro nebo iPhone 15 Pro Max a znovu je prožít na Vision Pro. Uživatelé mohou také zobrazit všechny své fotografie a videa v životní velikosti s brilantní barvou a úžasným detailem, včetně panoramat, která se rozšiřují a obklopují uživatele, takže se cítí, jako by byli přímo na místě, kde byly pořízeny.

FaceTime se stává prostorovým

FaceTime na Apple Vision Pro využívá prostor kolem uživatele, takže každý na hovoru se zdá být v životní velikosti, zatímco prostorový zvuk zajišťuje, že hlas každé osoby zní, jako by pocházel z místa jejich dlaždice. Pokud uživatel používá Vision Pro během FaceTime, objevuje se jako jeho Persona, zatímco ostatní, kteří se připojují z Macu, iPadu nebo iPhone, se zobrazují v dlaždici.

Design a inovace

Apple Vision Pro je navržen jako modulární systém, aby si uživatelé mohli přizpůsobit svůj styl nošení. Jednodílné třídimenzionálně tvarované laminované sklo jemně obepíná obličej uživatele a plynule přechází do vlastního hliníkového rámu. Light Seal je vyroben z měkké textilie a je dostupný v různých tvarech a velikostech, flexibilně se přizpůsobuje obličeji uživatele pro přesné usazení. Flexibilní popruhy zajistí, že zvuk zůstane blízko uší uživatele, zatímco dodávané Solo Knit Band a Dual Loop Band umožňují uživatelům najít optimální přizpůsobení. Pro ty, kteří potřebují korekci zraku, jsou k dispozici ZEISS optické vložky s předpisem nebo jako čtecí brýle, které se magneticky připojují k Vision Pro, umožňující uživatelům využít neuvěřitelnou ostrost a jas displeje.

Společnost Apple navrhla pro Apple Vision Pro převratnou novou funkci EyeSight, která pomáhá uživateli zůstat ve spojení s lidmi kolem sebe a dává ostatním vizuální signály o tom, na co se uživatel soustředí.

Soukromí a bezpečnost

Apple Vision Pro nabízí špičkové soukromí a bezpečnost. Optic ID je nový autentizační systém, který analyzuje duhovku uživatele, aby odemkl Vision Pro, automaticky vyplnil hesla a dokončil platby pomocí Apple Pay. Informace o sledování očí zůstávají soukromé při procházení Vision Pro a nejsou sdíleny s Apple, třetími stranami nebo webovými stránkami. EyeSight také zahrnuje vizuální indikátor, který jasně ukazuje ostatním, když uživatel zachycuje prostorovou fotografii nebo video.

Přístupnost a visionOS

Stejně jako u všech produktů Apple byly do visionOS integrovány silné funkce přístupnosti. Klíčové funkce přístupnosti, jako jsou VoiceOver, Zoom, Switch Control, Guided Access a další, byly přepracovány pro prostorové výpočetní prostředí. Uživatelé mohou interagovat s Apple Vision Pro zcela očima, rukama nebo hlasem, nebo jakoukoli kombinací, která pro ně nejlépe funguje. Mohou si vybrat preferovanou metodu vstupu, jako jsou oči, prst nebo zápěstí pomocí Pointer Control, zůstat na prvku visionOS několik sekund pro simulaci klepnutí pomocí Dwell Control, nebo jednoduše použít hlasové příkazy pro činnosti napříč Vision Pro pomocí Voice Control. Pokud vstup obou očí není možný, visionOS umožňuje sledování očí s jedním dominantním okem.

Apple Vision Pro a životní prostředí

Apple Vision Pro je navržen s ohledem na životní prostředí, s 100 procentním recyklovaným vzácným zemním prvkem ve všech magnety a 100 procentním recyklovaným cínovým pájením a pozlacením na několika tištěných obvodech. Rám a obal baterie obsahují 100 procent recyklovaného hliníku, a Light Seal a Solo Knit Band jsou vyrobeny z více než 70 procent recyklované příze. Vision Pro splňuje vysoké standardy Apple pro energetickou účinnost a je bez rtuti, bromovaných zpomalovačů hoření, PVC a berylia. Balení je 100 procentní vláknové, což přibližuje Apple k cíli eliminovat plasty ve všem balení do roku 2025.

Dnes je Apple uhlíkově neutrální pro své globální firemní operace a do roku 2030 plánuje být uhlíkově neutrální po celém výrobním dodavatelském řetězci a životním cyklu každého produktu.

Light Seal je vyroben z měkkého textilu a dodává se v různých tvarech a velikostech, přičemž se přizpůsobí obličeji uživatele a přesně mu padne.

Cena a dostupnost

Apple Vision Pro bude dostupný od 3 499 dolarů (USA) s 256 GB úložištěm. Předobjednávky pro Apple Vision Pro začnou v pátek 19. ledna v 5:00 PST, s dostupností od pátku 2. února. Apple Vision Pro bude k dispozici ve všech obchodech Apple Store v USA a na online Apple Store v USA. ZEISS Optické vložky - Čtecí brýle budou k dispozici za 99 dolarů (USA), a ZEISS Optické vložky - Na předpis budou k dispozici za 149 dolarů (USA). Apple Vision Pro je dodáván se dvěma druhy pásků, Solo Knit Band a Dual Loop Band, aby uživatelé měli více možností pro výběr nejlepšího uchycení. K produktu je také přiložen Light Seal, dvě polštářky Light Seal, kryt Apple Vision Pro pro přední část zařízení, leštící tkaninu, baterii, USB-C nabíjecí kabel a USB-C napájecí adaptér.