Loading...

Recenze na Apple iPhone 11

16.10.2019 07:12

Je tu podzim a s klesajícími teplotami roste naše nadšení-na trhu se totiž objevily nové produkty společnosti Apple.  Apple přichází s další generací iPhonů a nabízí hned 3 modely-iPhone 11, iPhone 11 Pro a iPhone 11 Pro Max. V čem se propracovanější verze liší od základu, proč jde Apple zase do barev a kolik vlastně budou nové iPhony stát? To a další důležité novinky a zajímavosti se dozvíte v následujícím článku.

Iphone, Smartphone, Apps, Apple Inc, Mobilní Telefon

Srovnání s iPhonem XR a iPhonem 11 Pro

iPhone 11 X iPhone XR

Apple Iphone Xr, Mobilní Telefon, Smartphone

Srovnání iPhonu 11 s posledním modelem iPhonu od společnosti Applu je poněkud komplikovanější. Na první pohled si moc změn nevšimneme, snad jen kromě fotoaparátu se dvěmi čočkami.Jak už totiž bylo řečeno, iPhone 11 svojí podstatou vychází z poslední verze telefonů společnosti Apple-iPhonu XR. Nelze se proto divit, že mají společné některé parametry. Celková konstrukce telefonu je stejná. Telefon má „lesklá“ záda stejně jako XR a také displej je zachován v podobě šestipalcového LCD displeje, na rozdíl od iPhonu 11 Pro nebo 11 Pro Max. 11 je také nabízena ve třech paměťových variantách. Někteří lidé tvrdí, že díky LCD displeji dojde ke zhoršení kvality videí, především těch ve 4K rozlišení. Vlastní zkušenost však mluví jinak-videa jsou stejně kvalitní, a tak se není čeho bát. Podstatná rozdíl nalezneme především u kamery. IPhone 11 nabízí oproti XR fotoaparát se dvěma čočkami, které jsou navíc doplněny o 2x optický zoom oproti XR a třeba rychlejší face ID. Apple navíc vylepšil oproti XR i odolnost vůči prachu i odolnost ve vodě, nemusíte tak panikařit, pokud vám telefon spadne například do bazénu.

iPhone 11 X iPhone 11 Pro

Iphone, Iphone 11, Iphone 11 Pro Max, Jablko

Pokud vám můžeme radit, ne vždy znamená dražší lepší. Iphone 11 Pro se sice tváří jako lepší, pro základní potřeby, a přesto dokonalý zážitek však stačí i 11 v základní verzi. IPhone 11 Pro sice oproti základní verzi nabízí o jednu čočku navíc, má tedy fotoaparát kombinující tři čočky, vy si však v klidu vystačíte se dvěma-ty jsou totiž ty důležitější. Telefony obsahují stejné technologie, hardware i nastavení kamer. Se základní verzí navíc také můžete natáčet 4K videa na přední kameru, což je naprosto luxusní zážitek. Pokud si však například chcete připlatit za lepší displej nebo menší tělo telefonu, určitě neprohloupíte, protože iPhone 11 Pro má také co nabídnout.

Nové barvy, osvědčená kvalita

Na rozdíl od iPhonu 11 Pro nabízí jeho základní verze mnohem zábavnější barvy, žádná černá nebo šedá. Jedenáctku si tak můžete pořídit ve fialové, zelené (spíše tyrkysové), červené, žluté nebo už klasické černé či bílé. Apple tak sází na to, co se mu osvědčilo u asi vůbec nejoblíbenějších modelů-iPhonu 5S a SE. Ty se totiž vyráběly v nejrůznějších barevných kombinacích-a i to mělo podíl na úspěšnosti tohoto modelu.

Umění, Akvarel, Barva, Barevné, Malba, Abstrakt, Pozadí

Co je obsahem balení?

  • Klasická nabíječka s USB kabelem (oproti iPhonu 11 Pro)
  • Samotný telefon s ochrannou fólií proti poškrábání
  • Airpods (bezdrátová sluchátka)

Na kolik mě tahle nadupaná novinka přijde?

Oproti svým o něco propracovanějším bratříčkům iPhonu 11 Pro a iPhonu 11 Pro Max je základní verze o něco levnější. Cena se klasicky, jak jsme zvyklí, odvíjí od velikosti paměti telefonu. Vývojáři tentokrát nabízí pro iPhone 11 tři verze paměti-64 GB, 128 GB a 256 GB. Verzi telefonu s nejmenší pamětí pořídíte už za zhruba 21 000 korun. Což je oproti minulé verzi příjemnější cena. IPhone 11 totiž vychází přímo z telefonu minulé generace iPhonu XR, jehož cena při uvedení na trh byla 22 tisíc korun. Srovnáme-li navíc poměr cena kvalita, je to více než výhodná koupě. Při koupi větší paměti s obsahem 128 GB si připlatíte 1500 Kč, za maximální možnou paměť této verze-256 GB si oproti základní verzi připlatíte 4500 Kč.

Závěrem aneb musíte ho mít i vy

Apple přišel zase s něčím novým, s technologiemi, které sahají daleko do budoucnosti a jejich využití ještě neznáme ani my sami. Apple však činí svoje telefony dostupnějšími, především mírným snížením ceny. Luxusní telefon se dvěma čočkami a nejlepším rozlišením na trhu oblečený do barevného těla si tak můžete pořídit i vy. Nezbývá než popřát co nejpříjemnější zážitky s novým telefonem.