Loading...

Apple představuje kolekci Black Unity 2024

18.01.2024 09:58

Grantista REJI Shout Mouse Press zvyšuje reprezentaci marginalizovaných hlasů v dětské literatuře

V roce 2023 získalo nakladatelství Shout Mouse Press grant od Iniciativy pro rasovou rovnost a spravedlnost společnosti Apple za svou práci, která posiluje hlasy různých mladých lidí v dětské literatuře. Zleva: Sholachauntel Shoda, Andy Pina a Alexa Patricková.

Společnost Apple opět dokazuje svůj závazek k podpoře rozmanitosti a kreativity, a to prostřednictvím své nejnovější iniciativy – kolekce Black Unity 2024. Tato kolekce je navržena tak, aby podporovala organizace a jednotlivce, kteří se snaží o pozitivní změnu ve světě a inspirují k odolnosti a kreativitě v komunitách barevných lidí po celém světě.

Shout Mouse Press: Hlas pro nedoceněné

Jedním z grantistů REJI (Racial Equity and Justice Initiative) je neprofitní organizace Shout Mouse Press se sídlem ve Washingtonu, D.C. Tato organizace se zaměřuje na zvyšování reprezentace marginalizovaných hlasů v dětské literatuře. Založená v roce 2014, Shout Mouse Press se od svého vzniku snaží řešit nedostatečnou diverzitu v dětských knihách tím, že zapojuje mladé lidi z komunit, které jsou v nakladatelském průmyslu málo zastoupeny.

Sholachauntel Shoda (vpravo) je spoluautorkou knihy Sebastian's Apartment Family, která oslavuje význam rodiny a komunity.

Význam podpory od Applu

Díky podpoře Applu mohla organizace Shout Mouse Press rozšířit své aktivity a poskytovat mladým lidem technologické vybavení, profesionální rozvoj a především potvrzení a zvýraznění jejich důležitých perspektiv. „Název 'Shout Mouse' vznikl s myšlenkou, jak zviditelnit a konkrétněji vyjádřit něco, co nebylo slyšet, a dát tomu megafon,“ říká zakladatelka Kathy Crutcher.

Inspirace a odolnost v kolekci Black Unity

Nová kolekce Black Unity 2024 představuje nové výrazové formy inspirované odolností a krásou černošské komunity. Květy v plném květu a živé barvy reprezentují panafrikanismus a symbolizují generace pracující společně na řešení nespravedlnosti a odstraňování systémových bariér.

Rozkvetlé květiny a zářivé barvy na novém ciferníku Apple Watch Black Unity představují panafrikanismus a symbolizují spolupráci generací při řešení nespravedlnosti a odstraňování systémových bariér.

Kde najdete produkty Black Unity

Sportovní pásek Apple Watch Black Unity, představující květy ve stylizované formě v červených, zelených a žlutých barvách, je již k dispozici na apple.com a v aplikaci Apple Store. Cena tohoto pásku je stanovena na 49 USD.

Uživatelé iPhonů a iPadů mohou vyjádřit svou podporu novou tapetou Unity Bloom na zamykací obrazovce, která představuje obrys květin, jež se při aktivním zobrazení barevně vyplní.

O grantistech REJI v roce 2024

Kromě Shout Mouse Press, Apple podporuje prostřednictvím své iniciativy REJI i další organizace, jako jsou Boys & Girls Clubs of America, Studio Museum in Harlem, Battersea Arts Centre, Art Gallery of New South Wales, Ghetto Film School a National Museum of African American Music. Tyto organizace se věnují poskytování ekonomických, vzdělávacích a kreativních příležitostí v komunitách barevných lidí po celém světě.

Závěr

Iniciativa Apple REJI a její nejnovější kolekce Black Unity 2024 jsou jasným důkazem společenské odpovědnosti a závazku Applu k podpoře diverzity a kreativity. Díky těmto projektům dostávají mladí lidé z různých komunit příležitost vyjádřit se a být slyšeni, což je klíčové pro budování inkluzivnější a spravedlivější společnosti.