Loading...

Apple oznámil více než 600 nových aplikací navržených pro Apple Vision Pro

02.02.2024 09:13

Úplně nové prostorové aplikace pro Apple Vision Pro doplňují více než 1 milion kompatibilních aplikací dostupných na App Store a nabízejí širokou škálu průlomových zážitků.

Apple oznámil, že od pátku 2. února bude k dispozici více než 600 aplikací a her navržených tak, aby využívaly jedinečné a výkonné funkce Apple Vision Pro. Vision Pro nabízí nekonečné plátno, kde aplikace mohou překračovat hranice tradičního displeje, a představuje intuitivní a výkonné trojrozměrné uživatelské rozhraní, kterým uživatelé mohou navigovat očima, rukama a hlasem. Prostorové zážitky na Vision Pro mohou proměnit jakoukoli místnost v osobní kino pro sport, televizní pořady a filmy; otevřít nové způsoby spolupráce, tvorby a prohlížení digitálního obsahu; a přenést uživatele do úchvatných herních prostředí a vzrušujících nových míst.

"S Apple Vision Pro se otevírá představivost naší celosvětové vývojářské komunity a inspirují nás rozmanité prostorové zážitky, které pro tuto vzrušující novou platformu vytvořili," řekla Susan Prescottová, viceprezidentka společnosti Apple pro celosvětové vývojářské vztahy. "S více než 600 novými prostorovými zážitky, které lze prozkoumat v zcela novém App Store, společně s více než 1 milionem kompatibilních aplikací napříč iOS a iPadOS, mohou uživatelé objevovat širokou škálu aplikací, které rozšiřují hranice možného. Tyto neuvěřitelné aplikace změní způsob, jakým prožíváme zábavu, hudbu a hry; probudí naši představivost novými způsoby učení a objevování; odemknou produktivitu jako nikdy předtím; a mnoho dalšího. Vývojáři již zachycují slib prostorového výpočtu a nemůžeme se dočkat, co vytvoří dále."

S aplikací NBA na Apple Vision Pro mohou basketbaloví fanoušci současně streamovat až pět zápasů živě nebo na vyžádání a snadno měnit jejich pořadí v rámci svého prostoru.

Užijte si nejlepší místo v domě s Apple Vision Pro, který nabízí ultravysoké rozlišení displejů, jež poskytují více pixelů než 4K televize pro každé oko, takže uživatelé mohou sledovat svůj oblíbený obsah na 100stopém plátně. Sportovní fanoušci si zamilují zážitek z Vision Pro s aplikacemi jako PGA TOUR Vision, která využívá sledování skutečných ran v reálném čase vrstvené nad 3D modely skutečných golfových hřišť společně s klíčovými statistikami. Aplikace NBA na Apple Vision Pro umožňuje basketbalovým fanouškům sledovat až pět vysílání naživo nebo na vyžádání s Multiview, sledovat statistiky hráčů a týmů v reálném čase a snadno se dívat na další hry a skóre.

Numerics pomáhá podnikům sledovat jejich podnikání pomocí živých widgetů, které podporují více než 4 000 klíčových ukazatelů výkonnosti a mohou být umístěny kdekoli v prostoru uživatele.

Spolu s Disney+ nabízí špičkové zábavní aplikace využívající jedinečné schopnosti Apple Vision Pro nové způsoby, jak divákům zprostředkovat jejich oblíbené filmy, pořady a další. Warner Bros. Discovery's Max nabízí hity a série, nové originály, rodinné oblíbené, aktuální zprávy a živé sportovní přenosy, s vybranými tituly dostupnými ve 4K a prostorovém zvuku Dolby Atmos.

Uživatelé Vision Pro si mohou vyzkoušet vybrané série a filmy Apple Immersive Video - včetně Dobrodružství, Alicia Keys: a Divoký život - v aplikaci Apple TV bez dalších poplatků.

S Apple TV aplikací mohou uživatelé také zažít všechny Apple Originals z Apple TV+, více než 200 3D filmů a Apple Immersive Video, které umístí diváky přímo do akce s 180stupňovými 8K 3D záznamy zachycenými s prostorovým zvukem. Na Apple Music si posluchači mohou stáhnout a streamovat více než 100 milionů skladeb bez reklam s prostorovým zvukem s Dolby Atmos a Lossless Audio s ultranízkou latencí pomocí AirPods Pro (2. generace) s USB-C.

Pomocí aplikace Apple Music mohou posluchači sledovat své oblíbené skladby s texty v reálném čase a pomocí přehrávače MiniPlayer umístit malý jukebox kamkoli ve svém prostoru.

Apple Vision Pro je ideálním nástrojem pro produktivitu pro každodenní úkoly. Trojrozměrné uživatelské rozhraní osvobozuje aplikace od hranic displeje, takže se mohou objevit vedle sebe v jakémkoli měřítku, což poskytuje nekonečné plátno pro multitasking a spolupráci. Uživatelé Vision Pro mohou připojit Magic Keyboard a Magic Trackpad nebo přinést výkonné schopnosti Macu do Vision Pro s Mac Virtual Display a vytvořit tak ultimátní pracovní prostor.

Apple Vision Pro nabízí zábavu a odměňující herní zážitky pro hráče všech úrovní dovedností. Hráči se mohou ponořit do her na App Store, které promění prostor kolem nich, použít Prostředí pro více pohlcující zážitek nebo hrát kompatibilní hry na obrazovce tak velké, jak chtějí. Apple Arcade nabízí hráčům katalog více než 250 her na Apple Vision Pro bez in-app nákupů nebo reklam, včetně hitových titulů jako NBA 2K24 Arcade Edition, Sonic Dream Team a TMNT Splintered Fate.

S Apple Arcade mají hráči na Apple Vision Pro přístup ke katalogu více než 250 her včetně Super Fruit Ninja.

Kromě Apple Arcade mohou hráči přistupovat k prostorovým titulům na App Store, které nabízejí širokou škálu herních zážitků. Loóna přináší relaxační 3D dioráma k životu, Blackbox prostorové hádanky plavou ve fyzickém světě a Void-X oživuje rychlou retro arkádovou střílečku v temném pixel art stylu městské krajiny s pohlcujícími 3D efekty a intuitivním ovládáním očima a rukama.

Uživatelé Apple Vision Pro mohou objevovat nová místa díky zcela novým zážitkům navrženým pro prostorový výpočet, jako je Hold the World, který uživatele přenese do Přírodovědeckého muzea v Londýně s Sirem Davidem Attenboroughem, aby prozkoumali vzácné exponáty z jeho světově proslulé sbírky.

Apple Vision Pro nabízí uživatelům ponořující se, trojrozměrné vzdělávací prostředí s aplikacemi jako solAR, která přináší divy sluneční soustavy přímo k uživatelovým dveřím, nebo Sky Guide a Night Sky, které uživatele přenášejí do jejich vlastního osobního planetária.

Mnoho populárních aplikací vytvořilo jedinečné zážitky navržené speciálně pro Apple Vision Pro, jako je djay, která umožňuje uživatelům mixovat svou oblíbenou hudbu na dvou hyperrealistických 3D gramofonech. NowPlaying prozkoumává skryté příběhy za hudbou a zlepšuje poslechový zážitek a video a audio streamovací služba STAGE+ umožňuje uživatelům přiblížit se světově proslulým klasickým hudebníkům jako nikdy předtím.

S novými aplikacemi, které se neustále objevují na App Store, budou uživatelé Apple Vision Pro moci prozkoumávat nové prostorové zážitky, které neustále budou vzrušovat.