Loading...

Apple představuje přepisy pro Apple Podcasty

06.03.2024 08:43

Přepisy nabízejí plnotextové zobrazení každé epizody, takže podcasty jsou přístupnější a poutavější než kdykoli předtím.

Společnost Apple dnes představila přepisy pro Apple Podcasts, které uživatelům nabízejí lepší dostupnost a snadnější navigaci.

Apple, inovátor v oblasti digitálních médií, nedávno oznámil novinku, která transformuje způsob, jakým přistupujeme k poslechu podcastů. Nově zavedené přepisy pro Apple Podcasty přinášejí revoluční způsob, jak zpřístupnit obsah podcastů širšímu publiku, zajišťujíce, že každý může plně využít bohatství informací a zábavy, které podcasty nabízejí.

Zpřístupnění podcastů jako nikdy předtím

Přepisy umožňují uživatelům číst celý text epizody, vyhledávat v epizodě konkrétní slovo nebo frázi a začít přehrávání podcastu přímo z vybraného místa v textu. Díky tomu jsou podcasty nyní přístupnější a interaktivnější, což uživatelům umožňuje nejen sledovat přesný obsah rozhovorů, ale i efektivněji navigovat a využívat podcasty pro učení, zábavu či získávání informací.

Jak přepisy obohacují zážitek z poslechu

Přepisy znamenají skvělou přidanou hodnotu pro uživatele, kteří chtějí zachytit každé slovo svých oblíbených moderátorů, učit se nový jazyk nebo snadno nalézt zajímavé informace, o kterých slyšeli v podcastu. Tato nová funkce je navíc integrována s designem a funkcionalitou přehrávače, což zajišťuje plynulý a intuitivní zážitek.

Přepisy na Apple Podcasts mohou uživatelům pomoci zachytit každé slovo jejich oblíbených moderátorů, naučit se nový jazyk a snadněji najít fakta, která v epizodě slyšeli.

Přístupnost na prvním místě

Apple navrhl přepisy s důrazem na přístupnost, aby byly podcasty dostupné širšímu spektru posluchačů, včetně těch, kteří jsou hluchí nebo nedoslýchaví. Díky pečlivě navrženému písmu a kontrastu barev je dlouhý text snadno čitelný a uživatelé mohou využívat přepisy bez nutnosti spouštět epizodu.

Podpora více jazyků a široká dostupnost

Přepisy jsou dostupné pro podcasty v angličtině, francouzštině, španělštině a němčině a jsou přístupné ve více než 170 zemích a regionech. Tato funkce podporuje nejen nové epizody, ale postupně bude rozšířena i na dříve vydané díly, čímž se zvyšuje hodnota již existujícího obsahu.

Přepisy, které byly vytvořeny s cílem zlepšit přístupnost služby Apple Podcasts, obsahují kontrastní písmo a barvy, které byly navrženy tak, aby se dlouhý text lépe skenoval a četl.

Závěrem

Zavedení přepisů Apple Podcasty je významným krokem k posílení inkluzivity a přístupnosti digitálního obsahu. Tato inovace nejen že otevírá podcasty novým skupinám posluchačů, ale také rozšiřuje možnosti, jak s podcasty interagovat a využívat je. S těmito novými přepisy posouvá Apple hranice toho, jak můžeme vnímat a interagovat s audio obsahem, a potvrzuje své odhodlání vytvářet produkty a služby pro všechny. Více informací najdete na stránce podcasters.apple.com/support/5316-transcripts-on-apple-podcasts.