Loading...

Tři tvůrci aplikací formující budoucnost vzdělávání, fitness a zdraví

07.03.2024 13:21

Tvůrci aplikací Boddle, Run Legends a Wysa - všichni absolventi tábora pro podnikatele společnosti Apple - se podělili o to, jak svými špičkovými aplikacemi posilují postavení lidí.

Absolventky Entrepreneur Campu Jenny Xu ze společnosti Run Legends, Edna Martinson ze společnosti Boddle Learning a Jo Aggarwal ze společnosti Wysa se podělí o to, jak využily technologie k vytvoření inovativních řešení reálných problémů.

V éře, kdy digitální technologie překračuje hranice genderu, rasy, socioekonomického statusu, jazyka a fyzických schopností, se tři inovativní tvůrci aplikací zapsali do povědomí ve světě vzdělávání, fitness a duševního zdraví. Vývojáři za aplikacemi Boddle, Run Legends a Wysa, kteří prošli Apple’s Entrepreneur Camp, představují, jak svými špičkovými aplikacemi posilují lidstvo.

Boddle je poutavá aplikace založená na strojovém učení, která využívá hry k tomu, aby výuka matematiky a angličtiny byla pro žáky základních škol zábavnější.

Oslava pátého výročí Entrepreneur Camp

Apple oslavil páté výročí svého Entrepreneur Campu rozhovory s bývalými účastníky, jejichž aplikace hýbou světem vzdělávání, fitness a duševního zdraví. Tyto tři ženy, které se zúčastnily tohoto intenzivního technologického programu, získaly jedinečnou příležitost rozvíjet své aplikace s osobní podporou od expertů a inženýrů Applu. Program zdůrazňuje filozofii Applu, že aplikace určené pro všechny by měly být vytvářeny všemi.

Inovace ve vzdělávání, fitness a duševním zdraví

  • Edna Martinson z Tulsy v Oklahomě založila během pandemie COVID-19 Boddle Learning, vzdělávací aplikaci pro děti, která využívá hru a strojové učení k přizpůsobení obsahu jejich úrovni vzdělání, čímž napomáhá překonávat vzdělávací mezery a zvyšovat jejich sebevědomí.

Vášeň pro vzdělávání vedla Ednu Martinsonovou v roce 2018 ke spoluzaložení společnosti Boddle Learning. Hra byla uvedena na trh v obchodě s aplikacemi v roce 2020 během pandemie COVID-19.

  • Jenny Xu, absolventka MIT a alumnka Entrepreneur Campu z roku 2022, založila své vlastní studio a vytvořila Run Legends, pohlcující multiplayerovou hru, která proměňuje chůzi a běh v zábavu a motivuje hráče ke spolupráci a překonávání reálných úzkostí.

Jenny Xu, zakladatelka a výkonná ředitelka společnosti Talofa Games, spojila dvě své celoživotní vášně - běh a hraní her - a vytvořila hru Run Legends.

  • Jo Aggarwal, zakladatelka Wysa, vyvinula emocionálně inteligentního chatbota, jenž anonymně pomáhá uživatelům procházet obtížnými emocemi a myšlenkami, kdykoliv potřebují. Aplikace, která je dostupná ve více než 95 zemích, poskytuje podporu milionům lidí.

"Když společnost Wysa v roce 2016 začínala, byla myšlenka chatbota s umělou inteligencí, který by mohl poskytovat terapii, velmi nová," říká Jo Aggarwal, zakladatel a generální ředitel aplikace. "Za posledních osm let jsme vytvořili největší základnu důkazů ze všech aplikací pro duševní zdraví."

Rozšíření přístupnosti prostřednictvím personalizace

Tvůrci zdůrazňují význam personalizace ve svých aplikacích, aby byly přístupnější pro všechny. Boddle využívá strojové učení k přizpůsobení vzdělávacího obsahu, zatímco Run Legends přizpůsobuje hru rychlosti uživatele bez ohledu na jejich kondici. Wysa, expandující i do španělsky mluvících komunit, nabízí bezpečné prostředí pro zpracování emocí s důrazem na inkluzivitu a dostupnost.

Aplikace Wysa od Jo Aggarwal byla navržena tak, aby pomáhala uživatelům anonymně a kdykoli mluvit o těžkých emocích a myšlenkách.

Podpora a mentorství v rámci Entrepreneur Camp

Účastníci reflektují pozitivní vliv programu na svůj rozvoj, přičemž zdůrazňují přínos osobních konzultací a mentorství od týmu Applu. Tato podpora jim pomohla optimalizovat design svých aplikací a přizpůsobit je potřebám uživatelů, což mělo zásadní vliv na úspěch jejich projektů.

Inovativní řešení skutečných problémů

Všechny tři aplikace si klade za cíl řešit reálné problémy uživatelů: Boddle ve vzdělávání, Run Legends ve fitness a Wysa v duševním zdraví. Každá z nich využívá jedinečné technologické řešení, aby poskytla uživatelům nástroje pro zlepšení jejich života a čelila výzvám, které moderní svět přináší.

Run Legends je mobilní fitness hra, která umožňuje snadný a zábavný vysoce intenzivní intervalový trénink.

Závěrem lze říci, že tyto aplikace nejenže transformují oblasti, ve kterých působí, ale také odrážejí širší trend v technologickém průmyslu, kde diverzita a inkluzivita hrají klíčovou roli v inovacích. Apple’s Entrepreneur Camp jasně ukazuje, jak podpora a zdroje mohou zmocnit tvůrce aplikací, aby přinesli pozitivní změnu a formovali budoucnost technologie.