Loading...

Apple Vision Pro otevírá nové možnosti pro vývojáře zdravotních aplikací

16.03.2024 07:01

Průlomové aplikace pro zdraví a wellness jsou navrženy tak, aby využívaly nekonečné plátno systému visionOS a přinášely uživatelům prostorové zážitky v klinických podmínkách i doma.

Apple představuje novou éru v oblasti zdravotních a wellness aplikací s uvedením Vision Pro, revolučního zařízení, které využívá neomezené možnosti visionOS k odhalení prostorových zážitků, jež přinášejí prospěch uživatelům v klinických prostředích i doma.

Přelom v zdravotnických aplikacích

Desetiletí vývojáři a lékařské instituce využívaly inovativní produkty Apple k zlepšení výsledků léčby pacientů, snížení nákladů, rozšíření výzkumných příležitostí a zvýšení efektivity. Nyní Apple Vision Pro nabízí vývojářům zdravotnických aplikací bezprecedentní možnosti k pozitivnímu ovlivnění životů lidí, ať už se nacházejí doma nebo v klinice. Vision Pro dokonale propojuje digitální obsah s fyzickým světem a otevírá silné prostorové zážitky na nekonečném plátně.

Tým bostonské dětské nemocnice vytvořil aplikaci CyranoHealth, která nabízí komplexní školení o novém zdravotnickém vybavení pro pracovníky v první linii.

Transformace klinického vzdělávání a chirurgického plánování

Apple Vision Pro je v centru nové generace aplikací pro chirurgické plánování a vzdělávání. Aplikace jako myMako od společnosti Stryker využívají Vision Pro k vizualizaci chirurgických plánů, což chirurgům umožňuje lepší přípravu a přehled o plánovaných zákrocích. Další aplikace, jako Fundamental Surgery a CollaboratOR 3D od KARL STORZ, transformují chirurgické tréninkové procesy prostřednictvím prostorového výpočetního výkonu Apple Vision Pro.

Aplikace Xaia společnosti Cedars-Sinai nabízí pacientům konverzační podporu duševního zdraví s využitím umělé inteligence v relaxačním prostorovém prostředí, kde mohou také provádět hluboká dechová cvičení a meditovat.

Produktivita a spolupráce ve zdravotnictví

Aplikace jako Cinematic Reality od Siemens Healthineers a Epic Spatial Computing Concept od Epic Systems ukazují, jak Vision Pro může změnit způsob, jakým lékaři a kliničtí pracovníci přistupují k zobrazování a interakci s lékařskými záznamy, což zlepšuje plánování procedur a výsledky pacientů.

Podpora duševního zdraví a wellness

Cedars-Sinai představuje aplikaci Xaia, která využívá unikátní schopnosti Apple Vision Pro k podpoře duševního zdraví pacientů. Aplikace využívá prostorové prostředí pro poskytování AI podporované konverzační duševní zdravotní podpory, hlubokého dýchání a meditačních cvičení. Další aplikace, jako Mindfulness a TRIPP, přetvářejí okolní prostředí uživatelů do uklidňující, pohlcující atmosféry.

Koncept Epic Spatial Computing umožňuje lékařům využívat mapování, zabezpečený chat a pracovní postupy In Basket s Apple Vision Pro pomocí gest, což otevírá nové pracovní postupy spolupráce a produktivity v prostorovém prostředí pro budoucí aplikace.

Budoucnost zdravotní péče s Apple Vision Pro

Apple Vision Pro je na prahu revoluce v oblasti zdravotní péče, nabízí nové možnosti pro vývojáře a transformuje způsob, jakým lékaři, zdravotničtí pracovníci a pacienti přistupují k péči. Integrační prostorové výpočetní možnosti, spolu s visionOS, nabízí nový rozměr pro klinické aplikace, chirurgické plánování, medicínské zobrazování a wellness, což vše představuje další krok vpřed v misi společnosti Apple zlepšovat zdravotní péči prostřednictvím technologií.