Loading...

Samsung v prosinci představí svůj nový topmodel

06.12.2019 08:05

Značka Samsung plánuje ještě tento rok, přesněji 12. prosince, ohlásit svůj nový topmodel Samsung Galaxy A91. Ohlásila to na oficiálním Youtube kanálu vietnamské pobočky. Ještě tento rok by měl začít jeho prodej na Asijském trhu, k nám do Evropy by se měl dostat až v roce příštím, pravděpodobně již pod označením Galaxy S10 Lite. Původně se však jednalo o dva rozdílné telefony.

Vzhled Galaxy A91

Vzhledově lze telefon jistě přiřadit k předchozímu Galaxy A71. Zaujme AMOLED displejem, který pokrývá celou přední stranu. Jeho velikost by měla být 6,7 palců, můžeme tedy očekávat opravdu vzrostlý model. Jedinou výjimkou je průstřel předního fotoaparátu s rozlišením 32 Mpix. Vzadu si povšimnete 3 fotoaparátů. Bude se jednat o základní objektiv se 48 megapixely, zoomový s 5násobným přiblížením, a samozřejmě širokoúhlý s rozlišením 8/12 megapixelů. V plánech se objevil ještě jeden objektiv navíc, ten se však pravděpodobně na telefonu vůbec nevyskytne.

Telefon by měl mít celokovový kryt. Bude chybět 3,5mm Jack, ale objeví se zde konektor na USB-C, reproduktor a klávesy na ovládání hlasitosti a zamykání telefonu.

Jak to vypadá uvnitř?

Stejně jako Galaxy S10 získal telefon Snapdragon 855, což uspokojí i náročnější uživatele. RAM je stanovena na 8GB a úložiště získalo dnes poměrně běžných 128 GB. Nechybí ani slot pro paměťovou kartu. Se 4 500 mAh a podporou 45W nabíjení bude baterie ten nejmenší problém. Uvnitř telefonu poběží Android 10 a pravděpodobně získá podporu pro 5G.

Pro přesnější informace si však budeme muset počkat na představení samotné, které se chystá v následujících dnech. Je možné, že nás firma v rámci představení tohoto modelu ještě něčím překvapí. Teaser k oficiálnímu představení je dostupný na Youtube a rozhodně to vypadá, že je na co se těšit.