Loading...

Jak vybrat chytré hodinky

10.12.2019 07:30

Velice častým dárkem, který můžete od někoho dostat, jsou chytré hodinky. Zakoupit se dají buď v kamenných obchodech elektro nebo na různých e-shopech. K dispozici kromě chytrých hodinek bývají i fitness náramky, které mají podobné funkce jako hodinky, ale liší se převážně cenou.

Jak vybrat správné chytré hodinky

Výběr hodinek je vždy odvozen od potřeb daného klienta. Někteří chtějí hodinky, které jim budou ukazovat jen kroky, ale zároveň aby byly elegantní a mohli je využívat neustále. Jiní zase docení všechny sportovní funkce. Vždy je však nutné zvážit následující kritéria:

  • Cena - stejně jako u každého produktu nebo služby bude rozhodující aspekt cena. Je to sice neustále dokola, že musíte obracet cenovky, abyste zjistili, zda na daný produkt máte. Ne nadarmo se říká, že peníze nerostou na stromech, ani se neobjevují jen tak v peněženkách. Samozřejmě je skutečností, že čím více do hodinek investujete, tím budou kvalitnější a budou mít více funkcí. Zpravidla se jedná o investici na několik let, pokud s nimi budete zacházet standardním způsobem.
  • Funkce - jak již bylo řečeno, dalším velice důležitým faktorem pro výběr bývají funkce. Chytré hodinky lze využívat na mnoho způsobů - sport, plavání, bezkontaktní platby, počítání kroků, srdeční aktivita, spánek, budík, telefonování apod. Je mnoho způsobů, jak je využít. Ne však každé hodinky vám všechny funkce poskytnou.
  • Vzhled - cena se také odvíjí od vzhledu hodinek. Pokud tedy požadujete, aby kromě správného fungování i hezky vypadaly, budete si muset připlatit. S vzhledem také neodmyslitelně souvisí velikost a váha hodinek. Nikdo nebude chtít na ruce nosit hodinky, které jsou přes celé zápěstí a váží příliš mnoho.
  • Výdrž baterie - určitě také vybírejte podle toho, jak dlouho vydrží hodinky nabité. Jistě není příjemné, když se vám po polovině dne vypnout, protože jsou vybité a vy přijdete nejen o funkce, ale také o čas. Pokud budete na hodinkách aktivně využívat mnoho funkcí, poté vám baterie vydrží mnohem kratší dobu.
  • Propojení s mobilem - pokud budete chtít chytré hodinky, protože budete potřebovat kontrolovat zprávy, aniž byste neustále vytahovali telefon, chytré hodinky vám usnadní čas. Nevýhodou však bývá, že vám prodejce tvrdí, že hodinky přesně komunikuje s telefonem, ale může se stát, že se vám budou ukazovat pouze zprávy a hovory, zatímco e-mail žádný. Proto si dobře zjistěte recenze na dané hodinky.

Android x iOS

Rozhodující bývá také operační systém. Jestliže jste majitel mobilního telefonu Apple, jistě budete volit Apple Watch, které vám spolehlivě nabídnou vše, co hledáte a zároveň máte jistotu kvality a spolehlivosti. Zatímco u operačního systému Android máte na trhu mnohem větší možnosti, které hodinky si vybrat.