Loading...

Apple Mac Pro vás bude stát 1,7 milionu korun

16.12.2019 07:46

Již od 30. prosince budou přicházet první kusy Mac Pro se základní konfigurací mezi majitele. Prodej se spustil v úterý 10. prosince. Již půl roku poté, co proběhlo oficiální představení, které spustilo lavinu vtipných obrázků na sociálních sítích, především kvůli vzhledu. Tento počítač má ovšem několik vlastností, které vypovídají o skvělé kvalitě. Cena je tedy sice vysoká, ale v poměru odpovídá všemu, co Apple Mac Pro nabízí.

Co nabízí nejvyšší konfigurace Apple Mac Pro

Mac Pro nabízí 28jádrový procesor Xeon W. Jako historicky první přístroj obsahuje 1,5TB RAM. Najdete v něm také dvě grafické karty Radeon Pro Vega II Duo 64GB a úložiště SSD o velikosti 4 TB. Za tuto kapacitu si kupující připlatí až 800 tisíc korun. Monitor o velikosti 32 palců a rozlišením až 6016 x 3384 nabízí jas až 1600 nit. Zajímavostí je určitě podsvícení pomocí Mini LED, díky kterým je kontrastní poměr milion ku jedné.

Co všechno Apple Mac Pro zvládne

Jak již napovídají specifikace, Mac Pro využijí především nároční uživatelé. Dá se na něm lehce sestříhat 8K video, samozřejmě hrát náročné hry bez omezení, ale také různé úpravy fotografii vysokého rozlišení, tvorba složitých grafických projektů a podobně. Vědecké výpočty také zvládne s přehledem a problém mu nebude dělat ani práce s umělou inteligencí.

Základní provedení Apple Mac Pro

V základu se dá uvažovat o poměrně kvalitním, ale mnohem levnějším počítači. Vyjde vás totiž na 164 tisíc bez monitoru. Má v sobě osmijádrový procesor Intel Xeon a grafickou kartu Radeon Pro 580X. Nabídne 32GB RAM a 256GB paměť. Monitor se standardním sklem vás bude stát dalších 139 tisíc, nanotextura je pak o dalších 25 tisíc dražší.

Jak bude Mac Pro fungovat a do jaké míry s ním uživatelé budou spokojení, to vše můžeme očekávat již na začátku příštího roku. Výhledy však vypadají opravdu slibně.

Nový počítač Apple Mac Pro