Loading...

iOS 18: Přijde revoluce? Co nového by měl přinést?

28.03.2024 10:39

Průvodce předpokládanými novinkami v iOS 18 - od průlomové umělé inteligence po nové možnosti přizpůsobení. Zjistěte, co by měla přinést nejnovější aktualizace iOS.

iOS 18: Přijde revoluce? Co nového by měl přinést?

iOS 18 se jeví jako jedna z nejočekávanějších aktualizací operačního systému pro iPhone, která slibuje revoluci v mnoha aspektech, od umělé inteligence po interakci s uživateli. S řadou nových funkcí a vylepšení je jasné, že Apple má velké plány na zlepšení zážitku uživatelů z iOS zařízení. V tomto článku se podíváme na to, co iOS 18 přináší. Shrnuli jsme všechny zjištěné spekulace do jednoho článku.

Umělá inteligence a Siri

iOS 18 má znamenat průlom v integraci umělé inteligence, s výrazným zlepšením virtuální asistentky Siri. Siri by měla nabídnout lepší přirozenou konverzaci a personalizaci pro uživatele, učící se z interakcí napříč zařízeními. Navíc Siri a aplikace Zprávy budou úzce integrovány, což umožní Siri dokončovat věty a odpovídat na složité otázky. Dále se očekává, že Siri bude lépe integrována s aplikací Zkratky, umožňující automatizovat složité úkoly.

Design a domovská obrazovka

Změny designu v iOS 18 mohou zahrnovat inspiraci z visionOS, avšak kompletní převzetí designu z visionOS není očekáváno. Domovská obrazovka bude pravděpodobně více přizpůsobitelná, což uživatelům umožní větší kontrolu nad vzhledem jejich iPhone. Plánované jsou také vylepšení pro Apple Maps, včetně podpory vlastních tras a topografických map, které jsou užitečné pro turistiku a jiné venkovní aktivity.

RCS podpora pro lepší textování s uživateli Android

Apple zavede podporu pro standard Rich Communication Services (RCS) jako alternativu k SMS/MMS, což zlepší textovou komunikaci mezi uživateli iPhone a Android. Tato změna přinese vylepšení jako podporu vyššího rozlišení fotografií a videí, větší velikosti souborů, reakce na emoji napříč platformami, příznaky psaní v reálném čase, potvrzení přečtení a lepší výkon skupinových chatů.

Přístupnost a AirPods Pro

Apple také pracuje na nových funkcích přístupnosti pro iOS 18 a macOS 15. Nový režim "sluchadlo" pro AirPods Pro by mohl být game changer pro uživatele s poruchami sluchu, i když zatím není jasné, zda bude tato funkce dostupná pro všechny generace AirPods Pro.

Kompatibilita a vydání

iOS 18 by měl být podporován na všech zařízeních, které byly kompatibilní s iOS 17, včetně celé řady iPhone 15 a novějších modelů. Očekává se, že iOS 18 bude oficiálně představen na WWDC 2024 v červnu a vydán veřejnosti v září 2024.

WWDC 2024

S takovými inovacemi a vylepšeními se iOS 18 jeví jako klíčová aktualizace pro uživatele iPhone, která slibuje vylepšit zážitek z používání zařízení na novou úroveň. Jak Apple pokračuje vpokračování v inovacích a zdokonalování svých technologií. Pokud máte zájem o další podrobnosti týkající se iOS 18, určitě sledujte oficiální oznámení a zprávy od Apple v nadcházejících měsících.

Závěrem

Tento článek nabízí komplexní přehled očekávaných funkcí a vylepšení iOS 18, včetně podrobností o umělé inteligenci, změnách designu, RCS podpoře, přístupnostních funkcích a očekávané kompatibilitě. Při sepsání článku jsme čerpali z informací na webech 9to5Mac​​, MacRumors​​, iGeeksBlog​​​, a Beebom​​.