Loading...

Na požáry v Austrálii přispívají lidé z celého světa

10.01.2020 07:50

Již několik týdnů trvají požáry v Austrálii, na které se začali skládat lidé celého světa. Ať už obyčejní lidé, profesionální sportovci či známé osobnosti, každý přispívá částky, které by mohly pomoci zemi a jejím obyvatelům, ale i zvířatům, která v této zemi žijí. Teplota v některých státech začala šplhat nad 40 stupňů a úřady se obávají také blízkých požárů, které by se mohly spojit v jeden.

Kampaně hvězd

Jednu z kampaní, které mají za úkol vybrat peníze na pomoc, založila Celeste Barber, komička parodující fotografie známých osobností. Na sociálních sítích vyzvala na pomoc své fanoušky a zatím se zapojilo téměř milion lidí. Dohromady zatím vybrali více než 27 milionů dolarů. Komička má příbuzné žijící v Novém jižním Walesu.

Přispívají celebrity i sportovci

Někteří se rozhodli přispět přímo, jako například zpěvačka Pink a herečka Nicole Kidman. Každá se rozhodla věnovat 500 tisíc dolarů. Zapojila se i česká tenistka Karolína Plíšková, která za každé eso v zápasech věnuje 200 dolarů. Petra Kvitová za každé eso věnuje 150 dolarů. Turnajová sezóna začíná právě v Austrálii.

Přišla i nezvyklá pomoc

Modelka Kaylen Ward, kterou naleznete pod názvem "The Naked Philanthropist", se rozhodla za každý příspěvek nad 10 dolarů, ověřený a poslaný do zpráv, poslat nahou fotografii. Původně očekávala mnohem menší odezvu, nakonec se jí ale podařilo údajně nastřádat milion dolarů. Musela si na práci ověřování a odesílání fotografií najmout více lidí. Instagram její účet velmi brzy deaktivoval a po založení nového netrvalo dlouho, aby deaktivace potkala i ten.

Pomoc přichází ze všech koutů světa, v nebezpečí jsou obyvatelé země, ale i stovky zvířat. Zaznamenáno je již mnoho obětí lidských i zvířecích. Sociální sítě neustále propagují pomocné sbírky a uživatel přispívají malé i velké částky, aby pomohli.

iMore.cz přispěl také

Záleží nám na budoucnosti světa, ve kterém žijeme. Celý tým iMore.cz. jsme proto přispěli také a to celkovou částkou 7368Kč.