Loading...

Samsung Neon aneb nová umělá inteligence

10.01.2020 07:51

Na veletrhu CES 2020 bude představen nový koncept jménem Samsung Neon. Již od začátku se spekulovalo o tom, že Neon bude náhradou hlasového asistenta Bixby, který byl v českém jazyce nepoužitelný a ukázal se jako poměrně neúspěšný. Již chvíli po představením Neon získal své webové stránky a Twitter, na který napsal pro mnohé záhadnou zprávu: „Have you ever met an artificial?“

Hlasový asistent nebo umělá inteligence?

Přestože se původně spekulovalo pouze o hlasovém asistentovi, v poslední době vypluly na povrch informace o nové umělé inteligenci, kterou bude Neon představovat. Nejspíše se bude jednat o technologii ztvárňující realistický model člověka. Na základě určitých dat vytvoří obličej, ale i řeč těla a výrazy, které budou snadno zaměnitelné s realitou.

Uniklé video Samsungu

Uživatel Redditu získal ze stránek video, které následně zveřejnil na Youtube. Jde o uniklý trailer k nové technologii, kde najdete osoby uprostřed monologu. Všechny se chovají, reagují a mluví tak, jako by byly skutečné. Jediným skutečným člověkem je ve videu však reportérka Chelsea Militano. Ostatní postavy by měly být generované dle technologie Core R3.

Co dokáže umělá inteligence?

Pokud se umělá inteligence dokázala posunout na takto vysoký level, rozhodně ho čeká bohaté využití. Samozřejmě jedním z nich je tvorba vizuální podoby hlasového asistenta, ale také mohou být vytvořeni digitální herci a další osoby, které budou k nerozeznání od reálných lidí. Samsung strávil dlouhou dobu výukou výrazů, které byly největší překážkou k napodobování lidí v běžném světě. Celý koncept bude představen na veletrhu CES v Las Vegas, který začíná 7. 1. 2020 a trvá do pátku 10. ledna.Dozvíte se na něm například i informace o novém vertikálním televizoru nebo dokonce o náplasti, která má pánům pomoci s erekcí a výdrží během pohlavního styku.