Loading...

Je iPhone ten nejlepší telefon a špička na trhu?

24.01.2020 07:39

V dnešním světě se lidé dělí na dva tábory. Jeden tábor tvoří příznivci zařízení od společnosti Apple a druhý ti, kteří to odsuzují nebo jen dávají přednost jiným značkám. Všichni se ale shodneme na tom, že společnost Apple a jejich iPhony jsou světovou jedničkou a velikánem. Na paty Applu, co se týká výroby telefonů, šlape Samsung a Huawei, ale troufám si říci, že Apple má pořád náskok. 

Je opravdu iPhone špička na trhu? V čem se odlišuje a v čem vyniká? To se dozvíte v dnešním článku. 

Příběh společnosti

Nejsilnější zbraní společnosti Apple je nejspíše její příběh. Každý zná Steva Jobse a jeho nekončící boj za dokonalostí a precizností všech produktů. Byl posedlý svou prací, našel v ní vášeň, a tak dovedl celou společnost na vrchol. 

Silný příběh je klíčový pro prodej a to se společnosti Apple povedlo na jedničku. Málokdo zná příběh například společnosti Samsung a jejího zakladatele. 

Design

Kromě silného příběhu se také iPhone vyznačuje luxusním designem. Všechny mobily jsou propracované i po designové stránce, barvy jsou vybrány tak, aby si na své přišli muži i ženy. Každý iPhone vás zaujme na pohled, což je také častý důvod, podle čeho lidé vybírají nové telefony. 

Nejčastějšími barvami jsou zlatá, stříbrná, šedá, tmavě modrá, černá či růžová. Toho se společnost drží a až na pár výjimek, si jinou barvu nepořídíte. 

s iPhonem získáváte obdiv a postavení

Nejčastějším důvodem, proč si lidé pořizují iPhone, je právě získání postavení díky jeho koupi. 

Telefony jsou cenově náročnější a symbolem luxusu. Proto spousta lidí sahá právě po iPhonu, aby ukázala ostatním, že na to mají, že se jim daří a mohou si dovolit i takhle drahý telefon.

iPhone je dnes špičkou na trhu hlavně díky tomu, že kdo vlastní tento telefon, už se řadí nejspíše mezi bohatší. Společnost Apple si vybudovala zkrátka prestiž a lidé chtějí také zapadat do kategorie bohatších a díky iPhonu či pořízení jiných produktů od této společnosti, se tak cítí. 

Operační systém

Teď se podíváme i přímo na funkce iPhonu, které ho také staví nejvýše na žebříčku. Telefony iPhone mají operační systém iOs, který je přímo vytvořený pouze pro telefony od společnosti Apple, takže je propracovaný do posledního detailu, disponuje nejnovějšími aktualizacemi a společnost může dávat stoprocentní fokus právě na tento systém.

Ostatní telefony mají většinou systém Android, což je systém "všech" a také důvod častého sekání či nemožností aktualizací.

iOs se liší od Androidu, je inovativní, rychlý a brzy si nedovedete představit mít jiný operační systém. Ovládání je rychlé a přehledné. Navíc se také může chlubit Siri, což je takový malý virtuální robot a pomocník uvnitř iPhonu, který vám odpoví na jakoukoli otázku, pomůže s rychlým ovládáním, protože ho ovládáte hlasem. 

Propojení

V neposlední řadě je iPhone také jako jeden z mála telefon, který jednoduše propojíte s ostatními zařízeními stejné značky. Pokud si tedy pořídíte notebook od Applu, můžete vše sdílet a vše máte propojené, což usnadní vaši práci. Také si můžete zakoupit chytré hodinky či tablet. Vše máte na všem ihned aktualizované a nemusíte si dávat práci s kopírováním a posíláním jednotlivých dat. 

Kromě propojení různých zařízení, vás iPhone také potěší, pokud si budete pořizovat novější verze. Protože nebudete muset vše kopírovat, přepisovat kontakty a oplakávat ztracená data a fotografie. Vše jednoduše můžete během pár minut přehrát na novější verzi. Neztratíte ani uložená hesla. V podstatě v novém telefonu budete mít ten starý. 

Při prodeji starého telefonu se také nemusíte obávat, že by nový kupující zneužil vašich dat či fotografií. Jednoduše jedním tlačítkem vymažete celý systém a dáte možnost novému uživateli si vše nakonfigurovat podle svého.

Fotoaparát

Jako poslední zmíním kvalitu fotoaparátu u iPhonu. V dnešní době už více modelů chytrých telefonů disponuje skvělým fotoaparátem, který je leckdy srovnatelný se zrcadlovkou. Iphone vás okouzlí nejen svou kvalitou pořízených fotek při běžném focení, ale také kvalitou přední kamery.