Loading...

Je MacBook opravdu lepší než běžný notebook?

26.01.2020 21:35

O MacBooku jste už nejspíše slyšeli, jedná se o notebook společnosti Apple. Jak už je to u chytrých telefonů iPhone, i u notebooku Mac si společnost zakládá na kvalitě, která roste i s vysokou cenou. Kromě toho, že si s MacBookem pořizujete kvalitní počítač, také vám dodává pocit, že už něco znamenáte a jste úspěšní.

Díky MacBooku zazáříte na pracovní schůzce a dodá vám sebevědomí. Společnost Apple zkrátka klade důraz na prestiž a s jejich produkty, který mají příběh, si stavíte i svůj vlastní příběh na cestě za úspěchem. 

Jsou ale opravdu tak kvalitní, jak je Apple prezentuje? Pořídíte si s vysokou cenou také MacBook, který se odlišuje od ostatních počítačů? Na to se podíváme v dnešním článku. 

Ovládání

Prvním benefitem, který vám MacBook přinese, je jeho jednoduché ovládání. Oproti počítačům se systémem Windows, má MacBook přehledné ovládání díky systému macOs. Ačkoliv se všichni snaží napodobit systém macOs, nikomu se to nedaří tak, jako samotnému Applu. Ovládání není přeplácané a chaotické, není potřeba obnovovat žádné nové verze ovladačů, nejsou potřebné cleany registrů apod., takže se budete moci plně soustředit pouze na práci s počítačem a nemusíte se zaobírat ničím jiným.

Aktualizace

Dalším podstatným rozdílem jsou aktualizace,

U MacBooku jsou veškeré aktualizace zdarma, takže nikdy vám neutečou nové inovace systému a zlepšení. Nemusíte s tedy už po koupi nic dokupovat. Což oproti ostatním počítačům staví MacBook na špičku. 

Trackpad

MacBooky společnosti Apple mají ty nejlepší trackpady.

Co je to trackpad? Jedná se o čtvereček pod klávesnicí, který je dotykový a díky němu ovládáte kurzor myši. Trackpady vlastní už veškeré nové verze notebooků, takže počítačovým myším už téměř odzvonilo. Většina notebooků má ale velmi nepřesné trackpady. 

MacBook vás oslní s trackpadem, který je přesný a lehce ovladatelný.

Displej

Určitě vás nepřekvapí, že MacBook se řadí na vysoké pozice v žebříčku, co se týká kvality displeje. Protože právě displej je to, na co se většinu času při používání MacBooku díváme.

Ohromí vás svou hloubkou, kvalitou, ostrostí barev. 

Na trhu najdete více počítačů s kvalitním displejem, proto displej MacBooku by neměl být jediný důvod pro koupi. Řadí ho sice opět na špičku, ale na špičce nestojí sám.

Snadno si vyberete

Pokud si zadáte do vyhledávání na Google pojem notebook, vyjede na vás nepřeberné množství různých tipů notebooků s různou kvalitou a cenou. Jak vybrat ale ten správný? Někdy se to zdá jako nesplnitelný úkol.

Servis

V neposlední řadě je třeba uvést i servis. Pro servis MacBooku stačí vyhledat nejbližší Apple store či jiné autorizované servisy. 

Navíc je MacBook daleko jednodušší "rozebrat a dát dohromady". Takže nebudete muset měsíc trpět v čekání na opravený notebook.