Loading...

Čím vás nadchne nový Samsung Galaxy S20?

14.02.2020 07:42

Znovu po roce nastal ten čas, kdy se fanoušci Samsungu nemohou dočkat zveřejnění nových modelů mobilních telefonů. Samsung na Galaxy Unpacked představil 11. února 2020 mimo jiné i své nové modely Samsung Galaxy S20/S20+ a S20 Ultra 5G. Čím Samsung Galaxy dokáže svou novou řadou S20 rozdrtit konkurenci? Co na to říkají fanoušci? Jsou s novými modely spokojeni?

Samsung sází na špičkový fotoaparát

Samsung hodlá uživatele zaujmout 64 Mpx (108 Mpx u modelu Galaxy S20 Ultra 5G) fotoaparátem a 30× (u nejvýkonnějšího modelu až 100×) zoomem, díky kterému mají fotografie obsahovat až o miliony více pixelů. S modely řady S20 představuje Samsung vysoce pokročilý zoom nazvaný Space Zoom. Výrobce slibuje, že tento špičkový zoom vám ukáže tak vzdálené detaily, které jste doposud se žádným telefonem neměli šanci vidět. Pyšní se také revolučním 8k Video Snapem a skvěle stabilizovanými videi, na které jsme u Samsungu zvyklí. Rovněž zavádí i funkci Single Take, která má být schopná během 10 vteřin vytvořit snímky a videa s různými záběry a formáty. Samsung také představuje vylepšený Noční režim, kdy při nízkém osvětlení dojde k zachycení více snímků najednou, které jsou následně spojeny, aby došlo k menšímu rozostření a redukci šumu.

Kvalitní displej displej

Samsung je kvalitou displejů svých telefonů poměrně vyhlášený a nehodlá snížit laťku ani u těchto modelů. Velikost Dynamic AMOLED displeje se odvíjí od jednotlivých modelů v rozmezí 6,2“-6,9“. Na takový displej je přímo radost pohledět. Jemné rozlišení 3 200 × 1 440 pixelů spolu s krásnými barvami vám poskytne ten nejlepší zážitek. Celý displej je doplněn o ultrazvukovou čtečku otisků prstu umístěnou v dolní části displeje, která si poradí i s mokrými prsty.

Méně barev než vloni

Základní model Samsung Galaxy S20 bude k dispozici ve čtyřech barevných provedeních. Těšit se můžete na Cosmic Gray, Cloud Blue a Cloud Pink provedení. Model Galaxy S20+ pak budete moct zakoupit v provedení Cosmic Gray, Cloud Blue a Cosmic Black. Nejvíce nadupaný model Galaxy S20 Ultra 5G dostanete jen v odstínech šedé (Cloud Gray), resp. černé (Cosmic Black). Oproti loňské barevné smršti je barevná nabídka letos poměrně střídmá. Trochu nás mrzí, že v klasické černé barvě nejsou k dostání všechny modely.

Co na to říkají fanoušci?

Ohlasy po zveřejnění modelů Samsung Galaxy S20 byly vesměs spíše kladné. Našli se tu však i příznivci, kteří se nebáli giganta na trhu mobilních telefonů trochu zkritizovat. Dle některých uživatelů modelů Galaxy S se Samsung zaměřuje jen na kvalitu fotoaparátu a ostatní komponenty nechává trochu zastíněné. V dnešní době však mobilní telefony nejsou jen o fotoaparátu. Velký důraz je kladen na všestrannost až všehoschopnost telefonu. Proto by se měl Samsung spíš zaměřit na kvalitu baterie a její výdrž (která u těchto modelů dosahuje 4000/4500/5000 mAh), stejně tak na lepší vnitřnosti jako např. procesor.

Na místě byla také poznámka o tom, že modely S20 a S20+ se dají zakoupit jen s pamětí 128 GB (model S20 Ultra 5G i s pamětí 512 GB), uživatelé od Samsungu čekali trochu víc, když některé loňské modely podporovaly paměť až 1TB. Nicméně všechny modely podporují MicroSD karty s kapacitou až 1TB, není tedy důvod zoufat. Otázkou je, zda tak velkou paměť v telefonu využijete?

Jiným zase přijde líto, že Samsung letos nepředstavil Galaxy S20e nástupce modelu Galaxy S10e, který se vloni na trhu těšil obrovské oblibě, zejména díky svému skvělému poměru ceny a výkonu. Někteří zákazníci jsou zklamaní, že Galaxy Buds+ dostanou jako dárek jen ti, kteří si předobjednají modely S20+ a S20 Ultra 5G. Přijde snad Samsungu 22 990,- Kč za telefon málo na to, aby uživatele potěšil dárkem v podobě Samsung Buds+?